fbpx
 


LETO 2024 U PRODAJI!

First Minute popusti!

APARTMANSKI SMEŠTAJ, BUS ILI SOPSTVENI PREVOZ.


PONUDA APARTMANA:Sivota Leto 2024 | Sivota Apartmani | Grčka Letovanje. Savršeni klimatski uslovi, mediteransko rastinje uz razuđenu obalu, četinari na obodima planinskih masiva, čiste vode Jonskog mora, živopisna sela sa maslinjacima i vinogradima karakteristike su ove regije koje na posetioce deluju opijajuće. Sa terasa hotela ili privatnih apartmana koji su okrenuti ka moru vide se grčka ostrva Paksos, Antipaksos i Krf, do kojih se trajektom stiže za samo četrdesetak minuta….

NAJLEPŠE PLAŽE SIVOTE:

AGHIA PARASKEVI BEACH

Zbog svoje jedinstvene lepote, prva plaža u oblasti Perdike, nalazi se na oko 5 km od Sivote i 9 km od mesta Perdika. Prilično je velika i organizovana sa ležaljkama i suncobranima, restoranom i kafićima. More je prilično toplo, a sa njene obale se može videti predivan zalazak sunca iza ostrva Krf. Najživopisnija plaža u okolini Perdike koja ima svoju crkvu, na vrhu brda, po kojoj je i dobila ime, sa malim ostrvom u blizini njene obale do kojeg se može doći plivanjem. To je naseljeno ostrvo na kome je pre mnogo godina bila crkva. Voda nije duboka, a u njenom sastavu je malo grublji pesak u kombinaciji sa šljunkom. Lako je dostupna kolima.

Arillas Beach

Polukružni zaliv sa finim peskom čini jednu od najdužih plaža oblasti Tesprotija, Arillasa plaža. Idealna je za porodice sa decom jer je ulazak u more veoma plitak, pa je narednih 50 m pogodno za dečije igre u plićaku. Plaža nije organizovana ali postoje tuševi sa slatkom vodom. Ove dve plaže, Arillass i Karavostasi, se nastavljaju jedna na drugu, udaljene su 12 km od Sivote prema mestu Perdika. Plaže su peščane, s tim što je plaža Arillas znatno uža i manja od plaže Karavostasi. I na jednoj i na drugoj plaži nalazi se po jedna taverna.

BELLA VRAKA

Jedna od poznatijih plaža je Bela vraka, a nalazi se nadomak Sivote. U prevodu, Bela vraka znači – lepe gaće, ili kulturnije – lepe šalvare. Najinteresantnija je činjenica da se do ove plaže stiže morem, ali ne brodom, već pešice! Nalazi se na ostrvu Mourtemeno, ali to ne predstavlja problem jer se uzana staza od belog peska povezuje kopno s ovom predivnom plažom, a dubina mora u ovom pojasu ne prelazi visinu kolena. Plaža nije organizovana, pa turisti moraju sami da se snalaze za hranu i piće koje će na njoj konzumirati u toku. Na samoj plaži se nalazi mali sportski centar gde možete iznajmiti opremu za vodene sportove.

DEI BEACH

Dei plaža se nalazi posle plaže Zeri na izlasku iz Sivote. Voda je topla, plaža je šljunkovita sa sitnim kamenčićima, veoma mirna. Iz „Sun bar“ kafea koji se nalazi na samoj plaži, u gustoj hladovini možete uživati u divnom pogledu na ostrvce Agios Nikolaos. Neorganizovana plaža pa potrebne „sitnice“ morate poneti sa sobom.

DIAPORI BEACH

Mala plaža koja se nalazi na ostrvu Agios Nikolaos u blizini mesta Sivota. Do nje možete doći samo čamcem ili taxi brodićem koji saobraća iz luke Sivota. Alternativno, možete iznajmiti motorni čamac na ceo dan što vam omogućava ostanak na plaži duže od predviđenog vremena taxi brodića. Za koju god vrstu prevoza da se odlučite da biste došli do plaže morate poneti sa sobom sve što vam je potrebno jer na plaži nemate kafić ili tavernu, ležaljke, suncobrane…

GALIKOS MOLOS

Plaža se nalazi u blizini mesta Sivota, na puta za Igumenicu i lako je dostupna kolima. Do plaže najlakše možete doći prateći stazu pored mora od male luke u Sivoti. Plaža je uska, šljunkovita. Voda je veoma topla, pesak se proteže duž cele plaže, a kamenčići se naziru u kristalno čistoj vodi. More je toplo i ova plaža je uglavnom veoma pogodna za porodice sa decom. Na samoj plaži nalazi se mala taverna gde se možete osvežiti ili nešto pojesti.

Kamini Beach

Uređena peščano-šljunkovita plaža sa kristalno čistim morem, koja se nalazi posle plaže Aghia Paraskevi. Slične plaže se mogu nači i u njenoj okolini. Do plaže se može doći kolima jer se odmah sa glavnog puta nalazi skretanje za plažu. Kola možete ostaviti na parkingu koji se nalazi u neposrednoj blizini. Organizovana je, ima ležaljke i suncobrane, a ostale potrebne „sitnice“ ponesite sa sobom.

Karavostasi Beach

Široka i dugačka 2 km plaža sa kristalno čistim morem, mirnim ambijentom i divljim pejzažom, tavernom na jednom kraju, nalazi se u zalivu, nedaleko od luke. Karavostasi plaža, treća plaža u oblasti Perdike, udaljena je oko 16 km od mesta Sivota i 7 km od mesta Perdika. Zajedno sa susedno plažom Arillas čini jednu celinu. Plaže su peščane, s tim što je plaža Arillas znatno uža i manja od plaže Karavostasi. Mesto Perdika na obali Jonskog mora jedno je od najposećenijih turističkih destinacija regije Tesprotija. Perdika je dobila ime na osnovu svog izgleda iz vazduha koji podseća na golubicu u letu, ima oko tri hiljade stanovnika. Plaža je savršena za kupanje u čistom moru, uređena sa ležaljkama i suncobranima, a njene očaravajuće fotografije se nalaze na svim poznatim turističkim vodičima u Grčkoj. Na severnom kraju, na samom brdu iznad plaže, na nekih 500 m, dominira hotel „Regina Mare hotel club“ i u tom delu je moguće koristiti neke od sportova na vodi (kanue…). Sa Karavostasi plaže se mogu videti grčka ostrva Paksos, Antipaksos i Krf, do kojih se trajektom ili feribotom stiže za samo četrdesetak minuta. Preporučujemo je porodicama sa decom. Idealna je za šetnju i zabavu i nalazi se u blizini drugih plaža koje mogu biti alternativna opcija za kratak boravak na njima.

KARVOUNO BEACH

Karvouno plaža je najbliža luci u mestu Sivota, udaljena je nekih 600 metara, na odličnoj lokaciji u bujnoj vegetaciji. Plaža je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima, sa obližnjim restoranom i barom. Restoran „Karvouno“ je rangiran kao broj 1 restoran u oblasti Tesprotije pa Vam obećava izvrsnu hranu u bilo koje doba dana. Ujutru možete doručkovati bogatu zakusku ili razne grickalice i sendviče, za ručak možete da se opredelite za salate i predjela, a za večeru možete da poručite specijalitet restorana – sveže ulovljena riba od lokalnih ribara. Ne postoji ništa lepše od večere, uz sveže pripremljenu ribu i predivan zalazak sunca.

Mega Ammos

Mega Ammos plaža je najveća i najlepša plaža ove regije i delimično šljunkovita sa odličnim uslovima za bavljenje sportovima na vodi. Nalazi se izvan Sivote prema mestu Perdika, i nagrađena je Plavom zastavom Evropske unije za čistoću vode. Na plaži se nalaze taverne gde možete potražiti osveženje.

Mega Drafi Beach

Nalazi se na 10 km od mesta Perdika. Mala plaža podeljena brdom koje se spušta u more, peščano-šljunkovita sa okolnim rastinjem, predstavlja idealno mesto za relaksaciju i odmor. Prilaz plaže je odličan, postavljene su ležaljke. Plaža je lako dostupna kolima, a automobili se parkiraju sa obe strane magistralnog puta uzbrdo. Postoji kantina sa osnovnim pićem i grickalicama.

Mikri Ammos

Veoma lepa plaža, srednje veličine, odmah posle plaže Mega Ammos, sa kristalno čistim morem i peskom, dosta maslina, u predivnom ambijentu. Na samoj obali se nalazi manji bar, gde možete popiti kafu ili sok, koktel ili čak uživati u lepom i uskusnom obroku, plaža je organizovana sa ležaljkama i suncobranima, na pesku ali i na travnatoj površini iznad plaže, teren za odbojku… Ima odličan prilaz i manji parking. U blizini čete naići na sve pogodnosti i usluge koje su vam potrebne da biste proveli jedan prijatan dan. Definitivno je vredi posetiti zbog nezaboravnog pejzaža i čistog mora.

PISCINA

Postoji veliki broj uvala i plaža na ostrvcima koje okružuju Sivotu: Agios Nikolaos, Mavro Oros i Mourtemeno. Najpoznatija i najbolja plaža je Piscina na ostrvcetu Macvro oros, sa belim sitnim peskom, divnom plavom vodom, dovoljno vegetacije stvaraju iluziju da ste na tropskom ostrvu. Ime Piscina znači bazen na grčkom jeziku i do pomenute plaže može doći samo čamcem ili turističkom brodićem iz luke Sivota, čija vožnja traje desetak minuta, ako idete pravo na plažu, ili pola sata, ako kapetan napravi krug oko ostrva. Alternativno, možete iznajmiti motorni čamac na ceo dan što vam omogućava ostanak na plaži duže od predviđenog vremena taxi brodića. Za koju god vrstu prevoza da se odlučite da biste došli do plaže morate poneti sa sobom sve što Vam je potrebno jer na plaži nemate kafić ili tavernu, ležaljke, suncobrane… Preporučujemo da ponesete i vašu ronilačku opremu jer ćete imati šta da vidite. Plaža je plitka pa je takođe savršena za porodice sa decom. Glavna karatkeristika ove plaže je kristalno čista voda, a more fascinantno.

ZAVIA

Peščana plaža smeštena u maloj uvali, prepoznatljiva po kristačno čistoj vodi i prelepom ambijentu koji je okružuje. Posebnu atrkciju ove plaže čine izvori pijaće vode koji se nalaze na samoj plaži. U zaleđu plaže nalazi se bar gde možete potražiti osveženje ispod prirodnog hlada. Odličan prilaz i organizovan parking koji se ne plaća, ležaljke koje se podrazumevaju i koštaju oko 4 €.

ZERI BEACH

Zeri je veoma slikovita, živopisna, mala, šljunkovita i sastoji se od dva dela. Nalazi severozapadno od Sivote, na 1,6 km od luke, izmedju plaža Dei i Galikos Molos. Ime je dobila po tradicionalnoj Turskoj taverni koja se nalazi na plaži pa je moguće uživati u kafi ili hrani u divnom prirodnom okruženju. Ulaz u vodu je plitak, sa finim peskom, a mnogobrojnim posetiocima pruža pogled na svetlo tirkiznu boju mora, raznovrsnost sportova na vodi, iznajmljivanje čamca, a najmlađima zanimaciju u mini akva parku.


Sivota Leto 2024 | Sivota Apartmani | Grčka Letovanje 2024

Sivota Grcka Letovanje plaza Bela Vraka

Sivota Grcka Letovanje plaza Agia Paraskevi

Sivota Grcka Letovanje

Sivota Grcka Letovanje

Sivota Grcka Letovanje

Sivota Grcka Letovanje

Sivota Grcka Letovanje

 

POGLEDAJTE OSTALE DESTINACIJE U GRČKOJ: