fbpx
 


MAJORKA AVIO – LETO 2022 


Majorka letovanje 2022 | Španija leto 2022

DIREKTNIM LETOM NA 7 ili 10 NOĆENJA

 USLOVI ULASKA U ŠPANIJU:

Digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji (sve osim ruske vakcine) nakon druge doze maksimum 270 dana, ili treća doza neograničeno.

ili

Digitalni zeleni sertifikat o preležanom kovidu ne stariji od 180 dana.

*Deca do 11.99 godina mogu da putuju bez testova, a deca od 12 do 18 godina treba da imaju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Svim putnicima za ulazak u Španiju neophodan je i QR kod koji se dobija popunjavanjem formulara na sajtu www.spth.gob.es najkasnije 24h pre leta. Prilikom popunjavanja formulara putnicima će jedno od pitanja biti na kom će sedištu u avionu sedeti. Putnici mogu nasumično da napišu broj sedišta pošto u trenutnku popunjavanja formulara neće još uvek znati broj svog sedišta. Takođe prilikom popunjavanja formulara putnici će morati da “uplouduju” EU digitalin sertifikat (samo dokument/sertifikat na kome je naznačena poslednja vakcinacija i informacije). Po uspešnom popunjenom formularu putnici će na email adresu dobiti potvrdu sa QR kodom.


PONUDA HOTELA:Majorka leto 2022. Majorka je najveće ostrvo u Spaniji i deo je balearskih ostrva. Pored Majorke, arhipelagu pripadaju Menorka, Ibica, Formentera i brojna manja ostrva. Zauzimaju idealan položaj u zapadnom Mediteranu, između Iberijskog poluostrva, juga Francuske i serverne Afrike, pokrivaju površinu od 5000 km2. Administrativni centar Majorke i Baleara je grad Palma. Majorku krase duge peščane plaže, bistro plavo i toplo more, borove šume i planinski venci koji se uzdižu do 2 300 m nad.visine.

Najlepše plaže i uvale su na jugu ostrva, gde su i glavne turističke zone: Palmanova, Magaluf, Santa Ponsa, Playa de Palma…Majorka je jedna od najstarijih evropskih turističkih destinacija, pa je zovu i “Stara dama”. Ostrvo ima blagu mediteransku klimu, sa prosečno 300 sunčanih dana u toku godine. Prosečna letnja temperature je 32 C, zimska od 15-20 C.

Palma de Majorka je najveći grad i luka na ostrvu, koji se nalazi na južnoj obali ostrva, sa oko 300.000 stanovnika. Mondensko mesto sa velikim brojem luksuznih hotela i vila, karakterističan po uskim makadamskim ulicama u starom-istorijskom delu grada, katedrali La Seu, dvorcu Belver, sa velikim brojem restorana i barova, širokim avenijama u novom delu.

Majorka Letovanje 2022 | Majorka Španija