fbpx
 

PAKET ARANŽMANI DIREKTNIM LETOVIMA NA 7, 10 ili 11 NOĆENJA


AERODROMI:  KATANIJA ili PALERMO


PONUDA HOTELA:

SICILIJA LETOVANJE 2024

SICILIJAĐARDINI NAKSOS – jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.
SICILIJALETOJANI – mesto sa oko 2.600 stanovnika, nadomak Taormine. Nekada maleno ribarsko naselje, šezdesetih godina dvadesetog veka počinje da privlači posetioce plavetnilom mora, beskrajnim plažama i blagom klimom. Autobuskim linijama je odlično povezano sa većim gradskim centrima Sicilije.
SICILIJATAORMINA – vrlo popularna turistička atrakcija još od XIX veka. Nalazi se na brdu iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Plaže, do kojih se može doći žičarom ili hotelskim minibusevima, nalaze se na Jonskom moru, koje se odlikuje toplom vodom i povišenim salinitetom. Južno od Taormine nalazi se ostrvo Bela (Izola Bela) poznato po lepim plažama. Taormina je sagrađena na vrlo strmoj obali, na samo 45 minuta vožnje od Etne, najaktivnijeg vulkana u Evropi.


IZLETI NA DESTINACIJI:


Palermo, Sicilija


Palermo i Monreale
Palermo je izuzetno živ grad, pun kontrasta, sa prelepim gradskim trgovima i katedralom, čiji siromašni kvartovi govore o naličju života ovog grada. Obilazak obuhvata panoramsku vožnju po centru grada (trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, pozorišta). Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnom razgledanju posećuje se Monreale, koji je vekovima bio sedište sicilijanskih kardinala, katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada, kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima i manastir čija bogata kolekcija predmeta svedoči o istoriji ostrva.


Đardini Naxos, Sicilija


Sicilijanska sela
Tipična sela povučena od očiju javnosti, oslikavaju poseban šarm i autentičnost ovog mediteranskog ostrva, mnogima poznatog po ”Mami” (Cosa Nostra). Poseta mestima Forza d ‘Agro i Savoca, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala ”Kum”. Poseta lokalnim crkvama i malom etnografskom muzeju.


Đardini Naksos, Sicilija


Sirakuza
Sirakuza je grad koji su osnovali Grci još daleke 735. godine p.n.e. Grad u kome su se izmešali razni stilovi, naročito vidljivi na ostrvu Ortiđa, koje predstavlja staro gradsko jezgro. Mnogima je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu, koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazi se zona arheološkog parka sa grčkim pozorištem i pećinom zvanom ”Dionizijevo uvo”, centar grada (Arhimedov trg, fontana Aretuze) sa posetom katedrali. Kratko slobodno vreme.


Taormina, Sicilija


Etna
Simbol i zaštitni znak Sicilije. Najviši živi vulkan u Evropi, visok 3340m, sa oko 400 ugašenih i nekolicinom aktivnih kratera. Odlazak do visine od 1900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 godina ili mogućnost odlaska do najmlađeg, još uvek aktivnog kratera na visini od 2900 m uz doplatu.


Selo Forza d ‘Agro, Sicilija


Katanija
Poseta drugom po veličini gradu Sicilije. Panoramsko razgledanje grada sa posetom katedrali i slobodnim vremenom za individualno razgledanje.


Eolska ostrva, Lipari, Sicilija


Agriđento i P. Armerina
izlet za ljubitelje istorije i umetnosti. Rimska vila u Pjaca Armerini čuvena je po 3500 m² mozaika na kojima su oslikane razne mitološke scene. Obilazak čuvene Doline hramova, (Konkordije, Here, Herkula) velelepnih ostataka hramova nastalih krajem VI i početkom V veka p.n.e. Cena zavisi od broja prijavljenih putnika.


Sirakuza, Sicilija


Eolska ostrva – lipari (celodnevni izlet)
PoseTa ostrvima vulkanskog porekla čije crne plaže predstavljaju neverovatan kontrast u odnosu na plavetnilo Tirenskog mora. Odlazak do mesta Milazzo autobusom a zatim trajektom do ostrva Lipari i Vulcano. Kupanje na ostrvima (crna peščana plaža Vulcana) uz individualnu posetu mestu Lipari. Izlet je namenjen samo za sunčanje i kupanje.

Isola Bella Brodski izlet koji Vas vodi do ostrva Isola Bella, pauza za kupanje u uvali Spisone i kod Plave pećine uz osveženje na barci (piće, voće). Izlet traje oko 2.5 sata.


Taormina, Sicilija


ITALIJA Letovanje 2024