fbpx
 

KRAKOV

NOVA GODINA 2025.

BUS – 2 NOĆENJA SA DORUČKOM


KRAKOV – NOVA GODINA 2025 – Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge. U blizini grada se nalazi i međunarodni aerodrom. Krakov je jedan od najvažnijih kulturnih centara Poljske, mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.

Autobusom 5 dana – 2 noćenja


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19:00h (podložno promeni) sa parkinga Muzej Jugoslavije-Kuća cveća. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.


2. dan KRAKOV
Dolazak u Vieličku, grad u južnoj Poljskoj (pokrajina Malopoljsko vojvodstvo), koji se nalazi u širem gradskom području grada Krakova. Mesto je najslavnije po rudniku soli Vielička, koji je 1978. godine upisan na UNESCO-vu listu svetske baštine. Slobodno vreme. Fakultativno: razgledanje rudnika soli koji je jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, a poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na 115m ispod zemlje. Nakon obilaska, nastavak puta za Krakov. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Individualni DOČEK NOVE 2024. GODINE. Noćenje.


3. dan KRAKOV 
Kasni doručak. Pešačko razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


4. dan KRAKOV – AUŠVIC / BIRKENAU
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic – nekadašnji nacistički koncentracioni logoru (danas spomen – muzej pod zaštitom je UNESCO-a). Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.


5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.CENOVNIK

KRAKOV NOVA GODINA 2025

Autobusom 5 dana – 2 noćenja

TERMIN PUTOVANJA:

———

———


Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: polazak – Sadović pumpa kod Rode (podložno promeni)


POPUSTI I DOPLATE:

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15€,
• doplata za 1/1 sobu 70€,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (isključivo na upit)


ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
• dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge pratioca grupe,
• agencijske usluge.


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog ranije rezervacije za grupe)
• individualne troškove,
• međunarodno zdravstveno osiguranje

NAČIN PLAĆANJA:

30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Aušvic – 30 €,
• Rudnik soli Vielička – 45 €
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika.

****ZBOG OBAVEZNE NAJAVE GRUPE UNAPRED ZA OBA IZLETA, OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM PRIJAVE ARANŽMANA! 


SMEŠTAJ U NAVEDENIM ILI SLIČNIM HOTELIMA:

HOTELI U CENTRU:

Hotel Wyspianski 3* – se nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na https://www.hotel-wyspianski.pl/


Hotel Vienna House Easy 3*-nalazi se u centru grada. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi. Vise informacija o hotelu na: https://www.wyndhamhotels.com/vienna-house/cracow-poland/vienna-house-easy-cracow

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.


U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 02.10.2023. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja licenca OTP 222/2021 kategorija A od 1.12.2022.