fbpx
 

Marsa Alam – Crveno more (oko 150-200km južno od Hurgade)


LETO 2024 U PRODAJI!

First Minute popusti


*U nastavku je ponuda hotela: klikom na fotografiju hotela/link otvarate stranicu sa opisom, galerijom slika i pojedinačnim kalkulatorom cena za svaki hotel za sezonu 2024. Cenovnik je sa svim uračunatim popustima, automatski se ažurira i važi za sezonu Leto 2024!PONUDA HOTELA HURGADA:
Marsa Alam – Crveno more

Marsa Alam Egipat Letovanje 2024, Lokacija koja je najpopularnija među roniocima… Gosti  ovde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnih parkova koji su smešteni u koralnim grebenima, kao i u plivanju sa kornjačama i posmatranju, raznih riba, oktopoda i morskih krava. Ovaj raj za ronioce sa prelepim luksuznim resortima i istorijskim spomenicima u okolini, svima omogućava provod po želji i obećava da nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Marsa Alam je nesumnjivo jedno od najmađih letovališta u Egiptu. Smešteno na zapadoj obali Crvenog mora i 220km od Hurgade, nekada skriveni biser, ovo mesto je pre desetak godina  postalo atraktivno i dostupno svima. Pored prelepih peščanih plaža, među kojima je najpoznatija Abu Dabbab, Marsa Alam je poznata i po smaragdno-tirkiznom moru.Neki od izleta koji se organizuju iz letovališta Marsa Alam:

 

• RONJENJE – Raj za ronioce sa fantastičnim koralima, snorkling ili ronjenje sa opremom u smaragdno-tirkiznom moru ostavlja bez daha…

 


• LUXOR – najveći muzej na otvorenom na svetu, spoj XXI veka i duha Starog Egipta. Obilazak zapadne obale: Kolosi Memnona, Dolina Kraljeva čuvenih grobnica egipatskih faraona (obilazak tri grobnice), Deir El Bahari – hram kraljice Hatšepsut. Vožnja felukom po Nilu. Ručak. Obilazak istočne obale – čuvenog hrama Karnak, panoramsko razgledanje Luksora.


• ASUAN – Poseta velikoj Asuanskoj brani, ručak, vožnja Nilom do hrama Fila, poseta hramu Edfu i povratak u Marsa Alam.


• ASUAN i ABU SIMBEL (dva dana) – Poseta velikoj Asuanskoj brani, ručak, vožnja Nilom do hrama Fila, odlazak u hotel, večera, noćenje. Rano-jutarnji polazak konvojem za Abu Simbel, poseta hramu, povratak u Asuan, ručak, poseta hramu Edfu, povratak u Marsa Alam.


• KRSTARENJE NILOM (4 dana/3 noći) – Vožnja do Asuana, poseta hramu File, smeštaj na brod. Krstarenje Nilom od 4 dana obuhvata posetu  mesta Asuan, Komombo, Edfu, Luksor (uz obilazak lokanih hramova). U cenu izleta je uključeno razgledanje hramova Fila, Komombo, Edfu, Karnak, poseta Doline kraljeva, hrama Hatšepsut, Memnonovih kolosa (poseta hrama Abu Simbel, hrama Luksor i Nubijskog sela u Asuanu su fakultativne).


• KAIRO i PRAMIDE  Razgledanje platoa Gize, gde se nalaze čuvene tri piramide: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Obilazak dolinskog hrama sa čuvenom statuom velike Sfinge, panoramski obilazak Kaira…


• SNORKELING, TURTLE BAY Uživajte u fascinantnim prizorima bogatog podvodnog sveta, plivanje sa kornjačama…


• SUPER SAFARI Iskusite brzu vožnju kroz pustinju na četvorotočkašu. Posetite beduinsko selo i uživajte u tradicionalnoj arapskoj večeri uz ukusan roštilj i fantastičnu predstavu..