fbpx
 

Sorento letovanje putovanje autobusom – Letovanje 2019

Sorento letovanje putovanje autobusom – Sorento letovanje 2019 / BUS

SORENTO – AMALFI KAPRI NAPULJ – POMPEJA – POSITANO – RIM 

12.07.-21.07.2019. / AUTOBUSOM IZ NOVOG SADA

Najživopisniji deo kopnene Italije svakako je njen kranji južni deo. Ovde se nalazi Sorento, jedan od najlepših primorskih gradova  i jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Kristalno plavo more, prava mediteranska atmosfera, miris mediteranskog rastinja, živahan duh lokalnog stanovništva su samo neki od razloga da za Sorento leto 2019 bude vaš izbor. 
U Sorentu se nalazi jedna od najlepših luka Marina Grande, gde je sniman jedan od prvih filmova legendarne dive Sofije Loren iz 1955. godine, Skandal u Sorentu. Ovoj glumici u Sorentu je posvećen jedan od najlepših restorana u gradu nosi njeno ime-Donna Sofia Ristorante. Brojni svetski slikari, pisci, pesnici i drugi umetnici u Sorentu su nalazili inspiraciju za svoja dela. Srce Sorenta je Trg povećen pesniku renesanse Torkvatu Tasu, koji je dosta kasnije bio inspiracija Geteu i Bajronu za neka od njihovih najboljih dela. Cela ova oblast čuvena je po proizvodnji agruma, naročito limuna. Ovde se proizvodi čuveni i jedinstveni limunčelo, liker od limuna, koji je stekao svetsku popularnost. Sorento je smešten kod samog vrha “čizme”, i izlazi na obalu Tirenskog mora. U gradu je stalno naseljeno oko 17000 stanovnika. Posebnu čar Sorentu daje blizina Napulja, Vezuva i arheološkog lokaliteta Pompeja, ostrva Kapri i Iskija i prelepa primorska mesta Positano i Amalfi. Do svih ovih mesta moguće je stići veoma brzo ,kako bi Sorento leto 2019 ostao u najlepšoj uspomeni. U samom gradu ne propustite da posetite Baziliku Svetog Antonina, Manastir San Frančeska, izgrađen u 16. veku u baroknom stilu, zatim Koreale – muzej u kojem je bogata kolekcija nameštaja, istočnjačkog porcelana i retkih slika. Osetite neponovljive boje i mirise juga Italije za nezaboravno letovanje 2019 Sorento, Italija.

Sorento Leto 2019
(10 dana, 7 noćenja) BUS
12.07.-21.07.2019.

1.dan NOVI SAD – BEOGRAD
Polazak autobusa iz Novog Sada sa parkinga kod “Lokomotive” oko 15h a iz Beograda oko 16h sa parkinga kod Arene. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2.dan SORENTO
Dolazak u Sorento u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan SORENTO
Doručak. Slobodno vreme u Sorentu. Noćenje.
4.dan SORENTO – (NAPULJ i POMPEJA)
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta NAPULJ i POMPEJA I VULKAN VEZUV. Odlazak autobusom do Pompeje, nekada najvećeg trgovačkog centra antičkog Rima, uništenog tokom erupcije vulkana Vezuv.. Po dolasku u Pompeju razgledanje lokaliteta u pratnji vodiča. Nakon razgledanja odlazak u Napulj gde je planirano panoramsko razgledanje grada: srednjevekovni zamak Nuovo, Turistička Luka, šetnja Trgom Plebišito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, ulica Via Toledo. Slobodno vreme u Napulju do večernjeg polaska ka hotelu. Noćenje.
5.dan SORENTO – (AMALFI OBALA, AMALFI I POSITANO)
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na OBALI AMALFI. Krstarenje brodom iz Sorenta obalom Amalfi sa usputnim obilaskom mesta Positano , poznat po uzgajanju posebne vrste linuna i italijanskom likeru Limunćino. Grad je na UNESCO – voj listi kulturno – istorijske baštine. Po dolasku sledi šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije. Slobodno vreme sa mogućnošću kupanja i sunčanja. Povratno krstarenje brodom do Sorenta u poslepodnevnim satima. Noćenje.
6.dan SORENTO – (OSTRVO KAPRI)
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na ostrvo KAPRI. Koje se nalazi u Napuljskom zalivu i jedno je od najvećih mondenskih letovališta u svetu. Kapri je domaćin velikom broju poznatih i slavnih ličnosti iz sveta glume, sporta, umetnosti… Izlet započinjemo krstarenje brodom od Sorenta do ostrva Kapri. Po dolasaku na ostrvo Kapri u luku Marina Grande započinjemo obilazak ostrva: kratka vožnja žičarom do glavnog grada ostrva – Kapri i razgledanje: trg – Piazza Umberto I, katedrala Sv. Stefana, šetnja šarolikim ulicama do vidikovca sa koga se pruža prelep pogled na Faraljone (neobične stene). Slobodno vreme uz mogućnost kupanja i uživanja na ostrvu do povratnog krstarenja u večernjim satima. Noćenje.
7.dan SORENTO – (RIM)
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativng izleta do RIMA. Po dolasku u Rim sledi Panoramsko razgledaje grada: Vatikan, Anđeoska Palata, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, Španske stepenice… Slobodno vreme u centru Rima. Popodnevni povratak za Sorento. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje
8.dan SORENTO
Doručak. Slobodno vreme u Sorentu. Noćenje.
9.dan SORENTO
Doručak. Napuštanje hotela u 10h pakovanje kofera u autobus. Solobodno Vreme u Sorrentu do polaska za Srbiju oko 15h. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.
10.dan BEOGRAD – NOVI SAD
Dolazak u Beograd i Novi Sad u prepodnevnim časovima. (Kraj programa)


CENA ARANZMANA:

Aequa Hotel 4* First minute: 379Eura (za rezervacije do 15.04.2019)

Redovna cena : 399€

Hotel Dania 3* First minute: 349Eura (za rezervacije do 15.04.2019)

Redovna cena: 369€


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
– Smeštaj hotelu prema programu u Sorentu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 7 noćenje sa doručkom (švedski sto)
– Obilaske prema programu
– Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
– Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€).
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za hotele u Sorentu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* –1,5 € po noćenju/po osobi, u hotelima sa 4* – 2,5 € po noćenju/po osobi
– Fakultativne izlete i individualne troškove
– Ostale usluge i sadržaje u hotelima

POPUSTI:
Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoletne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja.
– deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
– deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:
– Doplata za jednokrevetnu sobu 220 € – isključivo na upit
– Doplata za dodatno sedište u autobusu – 70 €

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
Pompeja i Napulj (uključena ulaznica u Pompeju) 45 €/30 € deca
Krstarenje Amalfi obalom (Amalfi i Positano) 55 €/40 € deca
Ostrvo Kapri (uključena brodska karta+žičara) 60 €/40 € deca
Rim 45 €/30 € deca

NAPOMENA-Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

OPISI HOTELA

Aequa Hotel 4:: Hotel pruža fenomenalni panoramski pogled na mediteran I planinu Vezuv, pruža mogućnost besplatnog interneta I poseduje otvoreni bazen. Nalazi se u centru seoceta Vico Equense, 300 metara od železničke stanice I svega 10km od centra Sorrenta .Sve sobe su klimatizovane. Sve sobe poseduju televizor sa satelitskim kanalima. U restoranu hotela gosti mogu da isprobaju čuvene specijalitete iz Kampanje.Doručak je na bazi švedskog stola. Recepcija je na raspolaganju gostima 24 časa dnevno. Njabliža plaza je na svega 400m.

Hotel Dania 3*: Hotel pruža panoramski pogled na Napuljski zaliv i nudi bazen na otvorenom sa terasom i tradicionalni porodični restoran. Većina soba pruža pogled na more, a pojedine poseduju balkon. Sve sobe hotela Dania su jednostavno uređene i sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Sobe sa klima-uređajem su dostupne na zahtev. U restoranu hotela Dania se služe regionalni specijaliteti pripremljeni po tradicioanlnim porodičnim receptima. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog jutra, a lokalne namirnice se koriste kad god je to moguće. Hotel je smešten na 2,5 km od Sorenta i pruža pogled na Sredozemno more. Do hotela može da se dođe automobilom ili lokalnim autobusom.

Sorento letovanje putovanje autobusom

Uslovi i način plaćanja
-Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu UniCredit Bank BEOGRAD banke na dan uplate.
-gotovinski – uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska
-uplatom preko računa

VAŽNE NAPOMENE:
– Molimo putnike da obrate pažnju na cene i doplate, kao i na informacije šta je uključeno i šta nije uključeno u cenu.
– Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.casatravel.rs – Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
-Na putovanje mogu da idu putnici državljani Republike Srbije koji poseduju crveni biometrijski pasoš (osim za Crnu Goru, Republiku Srpsku i Makedoniju gde putnici mogu ići i sa ličnom kartom). O uslovima ulaska u EU kao i onim zemljama koje to nisu (dokumenta, potrebna novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju i sl.) potrebno je informisati se na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u Ambasadi, Konzulatu zemlje u koju se putuje ili zemlje kroz koju se prolazi.
-Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju EU
-Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze
-Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.
-Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja, moraju imati overenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoletnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod javnog notara.
– Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja u slučajiu insolventnosti i naknade štete broj 100133931 kod kompanije „Winer Stadtische“ a.d.o. koja važi od 28.08.2018. i traje do 28.08.2019. sa ugovorenim ukupnim limitom pokrića po polisi u iznosu od 300.000€. Ovom garancijom putovanja za slučaj insolventnosti se obezbeđuje: 1) Troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji ili inostranstvu u mesto polaska 2) Potraživanja uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju koje organizator putovanja nije realizivao 3)Potraživanja uplaćenih sredstava putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa Opštim uslovim putovanja 4) Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi osiguranja i da iste u celosti prihvata. Opšti uslovi putovanja organizatora su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje.

-Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavlenih putnika
Program putovanja br 1. od 01.02.2019.
Organizator putovanja poseduje licencu OTP br. 56/2018 od 14.11.2018


POGLEDAJTE OSTALA PUTOVANJA PO EVROPI!

 

SORENTO LETOVANJE AUTOBUSOM 10 DANA / 7 NOĆENJA: SORENTO – AMALFI – KAPRI – NAPULJ – POMPEJA – POSITANO – RIM 


SAN REMO LETOVANJE AUTOBUSOM 9 DANA / 6 NOĆENJA: Portofino – Santa Margarita – Menton – Monako – Monte Karlo – Eze Village  – Nica – San Pol De Vans – Sen Trope – Antib – Kan – Cinque Terre


SICILIJA LETOVANJE AUTOBUSOM 13 DANA / 8 NOĆENJA: RIM – VATIKAN – MESINA – TAORMINA – VULKAN ETNA – KATANIJA – PALERMO – SICILIA OUTLET VILLAGE – SIRAKUZA – SICILIJANSKA SELA (film KUM) – DJARDINI NAKSOS –  POMPEJA – KAPRI