fbpx
 

SICILIJANSKA TURA

KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS – ETNA – TAORMINA – SIRAKUZA – NOTO – VILLA DEL KASALE  

DIREKTAN LET!

5 dana – 4 noćenja, AVIO

Polazak: 16.oktobar 2023.PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan(16.oktobar) Beograd – Katanija – Đardini Naksos

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” dva i po sata pre leta za Kataniju aviokompanijom Air Sebia na liniji JU538 u 13.00h. Dolazak u Kataniju u 14.55h. Nakon sletanja sledi odlazak do grada Katanija i šetnja do najznačajnijih znamenitosti grada u pratnji vodiča. Katanija, najveća luka Sicilije i privredni centar koji je zbog blizine aktivnog vulkana Etna (svega 30 km pravolinijski), tokom 3 veka svoje istorije, mnogo puta bio razaran erupcijama lave i pratećim zemljotresima. Poslednji put to je bilo krajem XVII veka, kada je ponovo izgrađen od vulkanskih stena u stilu kasnog baroka, prema strogim urbanističkim pravilima. Među mnogim raskošnim palatama i crkvama vezanim za taj period, posebno se ističe katedrala Svete Agate koja se nalazi u centru starog grada na Pjaci Del Duomo. Šetnja do zamka Ursino iz XIII veka, kapija Uzeda, Trg slona, crkva Sveta Agata, glavna ulica Etnea… Zatim, slobodno vreme za individualno razgledanje ovog, drugog po veličini grada Sicilije. Transfer do hotela u mestu Đardini Naksos. Smeštaj. Noćenje.


2.dan(17.oktobar) Đardini Naksos – Etna – Taormina – Đardini Naksos  

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Etnu i Taorminu.  Vožnja do Etne, simbola Sicilije, najvišeg aktivnog vulkana u Evropi, koji doseže visinu od 3400 m. Putovanje vodi crnim putevima, kojima je nekada prolazila užarena lava. Odlazak do kratera Silvestri koji se nalazi na 1800 m nadmorske visine. Nakon obilaska, polazak ka Taormini, koja se nalazi na brdu Monte Tauro. Ovaj grad je još poznat po najlepšoj panorami zbog svog geografskog položaja i šarma. Obilazak gornjeg dela grada, u koji se može ući kroz vrata Porta Mesina ili Porta Katanija. Impresivne crkve, manastiri, palate, kao i čuveno grčko-rimsko pozorište iz III veka pre nove ere, koje je jedno od najbolje očuvanih teatara antičkog doba (ulaznica u Teatar uključena u cenu). Šetnja glavnom ulicom Korso Umberto i obilazak gradskog parka. Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje.


3.dan(18.oktobar) Đardini Naksos – Sirakuza – Noto  – Đardini Naksos

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta za Sirakuzu i Noto.  Polazak ka gradu Sirakuza, koji su Grci osnovali polovinom VIII veku pre nove ere. Grad koji je bogat grčkom kulturnom zaostavštinom, arhitekturom, amfiteatrima, poznat i kao Arhimedov grad. Obilazak Arheološkog parka Neapolis i šetnja na ostrvu Ortiđija koje predstavlja staro jezgro grada, Apolonov hram, zidine grčkog polisa, barokna opštinska zgrada, dorski hram koji je današnja katedrala, fontana Aretuza… Nakon obilaska, nastavak putovanja ka gradiću Noto koji se još naziva i “kameni vrt”. Noto je prestonica sicilijanskog baroka sa predivnim građevinama i skulpturama isklesanih u kamenu. Obilazak najvažnijih znamenitosti: kapija, Duomo, gradska Palata, crkva San Franceso i San Domenico, palata Nicolaci (bez ulaznica). Slobodno vreme do povratka u Đardini Naksos. Noćenje.


4.dan(19.oktobar) Đardini Naksos – Villa Del Kasale – Đardini Naksos

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta i poseta Villa Del Kasale.  Odlazak do Vile Del Kasale (ulaznica uključena u cenu) koja se nalazi u samom srcu Sicilije, u gustom zelenilu, pored grada Pjaca Armerina. Ova velika nekada privatna građevina iz IV veka nove ere je ukrašena podnim mozaicima koji se prostiru na 3500 kvadratnih metara, neprocenjive vrednosti (pod zaštitom UNESCO-a). Izuzetno bogatstvo elemenata i dekoracije navode na pretpostavku da je bila vlasništvo jednog od rimskih careva. Za stilski rad mozaika može se naći analogija i povezanost sa radionicama sa severa Afrike. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje.


5.dan (20.oktobar) Đardini Naksos – Katanija – Beograd

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje iz Katanije za Beograd aviokompanijom Air Serbia na liniji JU539 u 14.35h. Dolazak u Beograd u 16.20h. Kraj programa.
CENOVNIK:

SICILIJANSKA TURA

KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS – ETNA – TAORMINA – SIRAKUZA – NOTO – VILLA DEL KASALE  

DIREKTAN LET!

5 dana – 4 noćenja, AVIO

Polazak: 16.oktobar 2023.

LAST MINUTE, POSLEDNJA MESTA!


U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd aviokompanijom Air Serbia

• Aerodromske takse 58€ (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)

• Transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom prema programu

• Smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama

• Obilazak grada Katanija

• Usluge vodiča na srpskom jeziku

• Troškovi organizacije putovanja


U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:
• Gradsku taksu oko 2,5 eur po noći po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji u gotovini)

• Fakultativni izleti

• Putno zdravstveno osiguranje


USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.


FAKULTATIVNI IZLETI:
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, na destinaciji u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

•Fakultativni izlet Etna i Taormina (uključena ulaznica za Teatar u Taormini), 65 eur po osobi.
•Fakultativni izlet Sirakuza i Noto (uključena ulaznica u Arheološki park), 75 eur po osobi.
•Fakultativni izlet Villa Del Kasale (uključena ulaznica u rimsku vilu), 65 eur po osobi.

NAPOMENA: Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.


OPIS HOTELA:

Hotel Villa Linda 3* – Đardini Naksos www.hotelvillalinda.it
Lokacija: Hotel Villa Linda se nalazi u mestu Đardini Naksos, delu koji se zove Rekanati, na ostrvu Sicilija, 50 metara od gradske šljunkovite plaže. U njegovoj neposrednoj blizini, nalaze se prodavnice suvenira i ručnog rada, brojni restorani i barovi. Nedaleko od hotela nalazi se i stanica autobusa, koji voze do Taormine. Ležaljke i suncobrani na plaži su uz doplatu.
Sobe: Sve sobe imaju kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, wi fi internet i balkon. U ponudi turističke agencije Odeon World Travel su standardne sobe sa balkonom i pogledom na grad kao i superior sobe sa balkonom i pogledom na more.
Hotelski sadržaj: Hotel Villa Linda u svom sastavu ima restoran, bar, TV sala, internet centar.
Organizator zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelima iste kategorije!


NAPOMENE:

• Jednokrevetne i trokrevetne sobe su ograničenog broja i rade se naupit, i konačna potvrda se dobija u roku od 24 časa

• trokrevetne sobe su sa pomoćnim ležajem (sofa) koji je pogodan za decu do 12 godina. Uz poseban zahtev, može ga koristiti odrasla osoba.

• Dozvoljena količina predatog prtljaga je 23kg i kabinskog (ručnog) 8 kg

U najvećem broju smeštajnih objekata u smeštajne jedinice se ulazi posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00h poslednjeg dana boravka. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu. U svim hotelima dodatni-pomoćni kreveti rade se na upit. Skrećemo putnicima pažnju da su pomoćni kreveti manjih dimenzija od standardnih, obično drvene ili metalne kontrukcije ili na razvlačenje i da mogu bitno uticati na komfor u smeštajnoj jedinici. Deca 0-2 god. nemaju svoj krevet, dele sa odraslima. Krevetac za bebe se radi na upit i dodatno se plaća u većini hotela. Molimo putnike da se o cenama i uslovima najma krevetca informišu u agenciji.

Svi opisi, fotografije i podaci o smeštajnim objektima su preuzeti sa zvaničnih internet prezentacija ili dobijeni od lokalnih partnera. Smeštajni objekti zadržavaju pravo da usled objektivnih okolnosti izmene ili ukinu neke od sadržaja/usluga. Kategorizacija smeštajnih objekata odgovara lokalnoj kategorizaciji objekata koju propisuje nadležno Ministarstvo zemlje putovanja.

Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima zavisi od sezonalnosti i politike samog objekta.

Cenovnik br. 1 od 26.06.2023. OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A Garancija putovanja broj 2701355, važi od 01.10.2022. god.


POGLEDAJTE OSTALA PUTOVANJA: