fbpx
 

Kopaonik 2023 | Zima 2023

U PRODAJI! FIRST MINUTE POPUSTI!CENOVNIK br.02 – KOPAONIK 2022-2023. ZIMOVANJE FIRST MINUTE POPUSTI.pdfPONUDA HOTELA I APARTMANA:[rl_gallery id=”40283″]

Skijanje, Kopaonik | Zima 2023

Kopaonik | Zima 2023, Kada su u pitanju skijališta Srbije Kopaonik je ubedljivo najprivlačniji turistima, kako domaćim, tako i stranim. Uređeni skijaški tereni koje nudi Kopaonik ski centar pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do onih naprednih sposobnosti.
Kopaonik ski centar poseduje preko 62 kilometra staza uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Ova planina poseduje i uređen snow-board /Snowboarding/ park, na kome se organizuju takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera. Skijanje van uređenih staza na Kopaoniku je zabranjeno.

Kopaonik skijanje za najmlađe

Ukoliko sa sobom vodite i najmlađe članove porodice koji će ove godine prvi put iskusiti skijanje Kopaonik | Zima 2023 je odličan izbor, jer su domaćini mislili na decu, ali i na sve druge početnike, koji su odlučili da svoje prve skijaške korake i naravno padove naprave baš na Kop-u.

Izgrađen je savremen, u potpunosti obezbeđen prostor – takozvani ski vrtić, sa pokretnom trakom i karuselom, koji olakšavaju da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama. Prvi skijaški koraci prave se pod budnim okom instruktora.
U ovom momentu Kopaonik ski centar, kojim upravlja JP Skijališta Srbije, raspolaže sitemom od 24 žičare i ski lifta. Kapacitet instalacija je preko 33.000 skijaša na sat. Ovaj sistem čine:  tri (3) šestosedne žičare, 7 četvorosednih žičara (4 isklopive četvorosedne žičare velike brzine i tri fiksne četvorosedne žičare sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša), dve (2) dvosedne žičare, i dvanaest (12) ski liftova (sidro, tanjir i vezni).
FIS standarde zadovoljavaju tri staze, pa se na Kopaoniku održavaju takmičenja koja se boduju za balkanski i Evropski kup.
Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom cevovoda dužine 5.400 metara na ski stazi Gobelja, 97 % ski staza u centru Kopaonik pokriveno je sistemom za veštačko osnežavanje.

Zahvaljujući njemu trajanje skijaške sezone ne zavisi više od snežnih padavina, a posetioci skijališta i ljubitelji zimskih sportova su u prilici da uživaju na snegu i do pet meseci tokom godine. Sistemom za veštačko osnežavanje pokrivene su staze: Karaman A i B, Pančićev vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman, Gobelja i pripadajući ski putevi.

Službe za održavanje staza Skijališta Srbije su opremljene najsavremenijim ratracima sa i bez vitla. Vrhunska oprema garantuje sredjenost staza na kojima nam mogu zavideti i mnogi poznatiji centri evrope i sveta.

Zašto izabrati zimovanje, Kopaonik | Zima 2023?

Čeznete za idealnim planinskim odmorom, daleko od užurbane svakodnevice? Privlače vas adrenalinski sportovi? Možda SPA? Čaša vina, draga osoba i vatra iz kamina su slika koju imate u glavi kada zamišljate zimovanje? U tom slučaju je zimovanje na Kopaoniku pravi izbor za vas.

Sunce i sneg, kao idealna kombinacija za svakog ljubitelja prirode, a posebno skijanja, odabrali su baš Kopaonik za svog predstavnika. Sneg počinje krajem novembra i često traje do prvih majskih dana, a to je prosečno 160 dana godišnje. Sunce u ovom slučaju prati snežne padavine, pa se ova planina može pohvaliti sa skoro 200 sunčanih dana godišnje. Može se reći da skijalište Kopaonik sa pravom zaslužuje svoje drugo ime – Sunčana planina, i da predstavlja možda najbolji izbor za zimovanje u Srbiji.

Kopaonik je najveći skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Pored skijanja posetioci Kopaonika zimi mogu uživati i u sankanju. Vožnji motornim sankama i “kwad”-ovima, kao i vožnjama na bobu na šinama, “tjubing-u …

Kopaonik ski centar je omiljeni zimski centar među mlađom populacijom zbog dobre zabave i bogatog noćnog života. Svako ko je u potrazi za sjajnim provodom i dobrom zabavom, koji bi upotpunio aktivan odmor na snegu. Kopaonik je poznat po odličnoj zabavi u nekom od velikog broja kafića, barova, diskoteka, klubova i restorana turističkog centra.

Image result for kopaonik ski map

Kopaonik hoteli i apartmani

Kada je u pitanju ski centar Kopaonik hoteli koji su na raspolaganju turistima odgovaraju svim njihovim potrebama.  Raznovrsna ponuda, povoljne cene smeštaja, ski pasa i ski paketa, pogodne meteorološke prilike i dovoljno snega, pravi su razlozi da se zaputite na Srebrnu planinu Kopaonik zima 2023.

Šta raditi na Kopaoniku tokom leta?

Pešačenje je glavna aktivnost na planini, naročito kada je posetite tokom leta. Šetnja poboljšava tonus mišića, a podrazumeva i izlaganje suncu čime se značajno podstiče proizvodnja pomenutog vitamina D. Kod anemičnih pacijenata, boravak na planini i svakodnevna šetnja popravljaju krvnu sliku zbog pojačane oksigenacije.

Šetnje i brzo hodanje se preporučuju u jutarnjim satima. Tek probuđena flora Kopaonika najlepša leti, dok su večernji sati takođe pogodni za relaksaciju i određenu fizičku aktivnost..

Kopaonik nudi niz rekreativnih aktivnosti koje će vas sjajno zabaviti. Možete se odlučiti na orijentiring (jutarnji ili noćni), alpinizam, survival camp i mnoge druge mogućnosti. Ove aktivnosti podrazumevaju mnogo pešačenja, ali i adrenalina, istraživačkog duha, snalaženja i timske saradnje.

Boravak na planini ima veliki značaj za zdravlje i stanje organizma i psihe, a to potvrđuju i mnogi posetioci Kopaonika. Ova planina je već tradicionalna letnja destinacija. Planinski vazduh i zdravlje su neraskidivo povezani. Lep provod vam želimo ovog leta na Kopaoniku!


VIŠE O IZLETIMA I AKTIVNOSTIMA NA KOPAONIKU TOKOM LETA PROČITAJTE OVDE!
Kopaonik 2023 | Zima 2023

Kopaonik | Zimovanje 2022-2023

PONUDA HOTELA I APARMTANA:

[rl_gallery id=”40283″]