fbpx
 

Kanarska Ostrva Letovanje 2024

Kanarska Ostrva Letovanje 2019

Playa De Amadores, PUERTO RICO GRAN CANARIA, Južni deo ostrva


Kanarska Ostrva Letovanje 2024 | Gran Canaria


Kanarska Ostrva Letovanje 2019 - SALVADOR TRAVEL

Grad LAS PALMAS, Severni deo ostrva Gran Canaria


INDIVIDUALNA PUTOVANJA

Kanarska Ostrva Leto 2024:


PONUDA HOTELA U NASTAVKU!


Opis destinacije – Gran Kanarija:

Vulkansko ostrvo u Spaniji, trece je po povrsini ostrvo u Kanarskom arhipelagu, odmah nakon Tenerifa i Fuerteventure, a nalazi se u Severnom Atlantiku, nekih 200km zapadno od juzne obale Maroka i oko 1350km jugozapadno od kontinentalne Spanije.

Ostrvo je deo pokrajine Kanarska Ostrva, odnosno pokrajine Las Palmas. Grad Las Palmas de Gran Kanarija je i najveci gradski centar na ostrvu sa šetalištem pored obale “Paseo de las Kanteras” koje se ubraja u najlepša šetališta na svetu. 

Prvi stanovnici Gran Kanarije su bila berberska plemena Kanari, ili Guanci kako ih nazivaju u Spaniji, a samo ostrvo su Guanci nazivali Tamaran ili u prevodu Zemlja Hrabrih. Tek u aprilu 1483.godine, nakon petogodisnjih borbi izmedju Spanaca i Guanca, Gran Kanarija postaje deo Spanske drzave. Od tada je Gran Kanarija postal vazna polazna tacka za spanske osvajacke pohode i otkrivanja Novog Sveta. I sam Kristofer Kolumbo na svom prvom putovanjuu u otkrivanje Amerike 1492. Godine se je upravo iz luke u Las Palmas otisnuo u plovidbu.

Kanarska ostrva se nalaze u Atlantskom okeanu naspram afričke obale i sastoje se od šest manjih, nenaseljenih, i sedam većih, naseljenih, ostrva – Tenerife, Gran Kanaria (Gran Canaria), Lancarote (Lanzarote), La Palma,  Gomero (La Gomera), Ej Jero (El Hierro), Fuerteventura

Treće po veličini od Kanarskih ostrva, Gran Kanarija je najpopularnije i naraznovrsnije, jer nudi raznolik provod, i posebno privlači mlađe turiste zbog dobrog noćnog života, a njen glavni grad Las Palmas de Gran Kanarija se nalazi na severu ostrva. On se nalazi i medju prvih 10 gradova u Spaniji sa svojih oko 850 000 stanovnika, i podeljen je na 21 opstinu.

Turistički kompleksi su u glavnom skoncentrisani na južnom delu ostrva. Glavna turistička zona Maspalomas je smeštena upravo tu, i ona nudi najviše sadržaja koje traže turisti. Centralni deo ostrva je brdovit, a na vrhovima se nalaze ostaci drevnih borovih šuma.


Kanarska Ostrva Letovanje 2019 - SALVADOR TRAVEL

Plaža grada LAS PALMAS, Severni deo ostrva Gran Canaria


Kanarska Ostrva Letovanje 2024


Kanarska ostrva su vulkanskog porekla, nastala pre 20 miliona godina. Ono što je veoma zanimljivo kod Kanarskih ostrva jeste činjenica da se sva ona razlikuju između sebe.

Nalaze se na istoj geografskoj dužini kao i Havaji, Florida, Bahami i Bermudska ostrva.

Ostrva Gran Kanaria, Tenerife, La Palma, Gomero i El Jero su stenovita i planinska ostrva prepuna šuma i livada, a preostala dva ostrva odlikuju kilometri nepreglednog peska.

Fuerteventura podseća na Saharu sa vodom, a Lancarote na površinu Marsa.

Najveće ostrvo je Tenerife, a najmanje El Jero. Na Tenerifima se nalazi najviša planina u Španiji – vulkan Teide sa svojih fascinantnih 3.718 metara visine.

Grci i Rimljani su pisali o Kanarima nazivajući ih Srećnim ostrvima. Postoje istoričari i arheolozi koji smatraju da je legendarna Atlantida bila smeštena na Kanarima. Kanarska ostrva su bila i ostala važan centar za trgovce i pomorce iz Amerike i Evrope.

Domaća kuhinja Kanarskih se sastoji od kombinacije tradicionalnih španskih recepata u kombinaciji sa afričkim.

Najbrojniji recepti se vezuju za ribu i morske plodove. Voća i povrća ima u izobilju, naročito onog voca koje nikada niste probali ranije.

Jedan od tradicionalnijih i najstarijih recepata se zove Gofio. Gofio je brašno koje se pravi od pečenih žitarica i koristi se kao dodatak supama, sosevima i desertima, uključujući i sladoled.

Pečene banane su specijalitet koji morate probati, kao i rum od meda. Što se tiče ponude vina, preporuka su Malvasia iz Lancarote i Taraconte sa Tenerifa.

Kada budete gledali u meni, nemojte zaobići riblje specijalitete kao sto su Calderata i Sancocho Canario. Ukoliko ste vegeterijanac,  mozete probati Potaje de Berros i Papas Arrugadas.

Ostrvo Gran Kanarija nosi nadimak „mini-kontinent“ zbog tako ogromnih razlika na maloj teritoriji. S jedne strane se nalazi bujna vegetacija, a sa druge strane mesta koja podsećaju na pustinju, dok su sa treće strane planinski vrhovi i litice.

Najpopularnije plaže su Maspalomas i Playa del Ingles.

Grad Las Palmas je velika i kosmopolitska sredina gde se nalaze tri plaže – San Cristobal, Las Canteras, Las  Alcaravaneras. Razgledanje znamenitosti ovog grada iz 15. veka je jedna od glavnih preporuka. Kao jedna od glavnih atrakcija se nalazi i kuća iz koje je Kristofer Kolumbo krenuo kada je pošao u potrazi za novim kontinentom.


Kanarska Ostrva

Leto 2024 u prodaji!


PONUDA HOTELA:

U nastavku su određeni kategorizovani hoteli koji su među prodavanijim, ne čine našu celokupnu ponudu već primere smeštaja. Za drugačiju ponudu od navedene kao i za cene paket aranžmana za željeni termin kontaktirajte agenciju kako bi našli najbolju ponudu za nezaboravno putovanje na Kanarska Ostrva.Pošaljite nam upit za termine koji Vama odgovaraju!

Pošaljite nam upit kako bi Vam poslali ponudu. Neophodne informacije su broj putnika, datum polaska i povratka, kao i koji aerodrom Vam više odgovara Beograd ili Budimpešta. Koja vrsta hotelske usluge (najam, doručak, polupansion ili all inclusive). 

Kanarska Ostrva Letovanje 2024


Napomena:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova I Metohije, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA. Stari (plavi) pasoši više ne važe. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova I Metohije, za putovanja u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Organizator ne snosi odgovornost za nedobijanje vize vlasnika pasoša koji imaju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Neophodna viza za vlasnike novih biometijskih pasoša izdatih od strane Koordinacione uprave pri Minsitarstvu unutrašnih poslova u Beogradu (tj. Ako u pasošu stoji da je izdat od: MUP R SRBIJE, KOORDINACIONA UPRAVA).


Kanarska Ostrva Letovanje 2019 - SALVADOR TRAVEL

Plaža: Playa Del Puerto Rico


Kanarska Ostrva Letovanje 2019 - SALVADOR TRAVEL

Puerto Rico, jug ostrva, Playa Del Puerto Rico


Kanarska Ostrva Letovanje 2019 - SALVADOR TRAVEL

Plaža: Playa Del Ingles, jug ostrva…


Kanarska Ostrva Letovanje 2019 - SALVADOR TRAVEL

Grad Las Palmas


POGLEDAJTE OSTALE DESTINACIJE