fbpx
 

Almaza bay IZLETI 2024 nalazi se na severnoj obali Egipta. Izlazi na Mediteransko more, i poseduje obalu koja se naziva jos i Egipatskim Maldivima. Nalazi se u neposrednoj blizini Aleksandrije. Aerodrom na koji se leti zove se Marsa Matrouh, i nalazi se u istoimenom gradu. Let od Beograda do Marsa Matrouh traje oko 2 sata i 30 minuta. Udaljenost Almaza Bay-a od aerodroma je oko 30km, i voznja traje nepunih 30 minuta.
U okviru Almaze pronacicete veliki broj kafica, restorana, kao i prodavnica garderobe i drugih stvari. Koncept Almaze je gradic ekskluzivnog izgleda, sa pristupacnim cenama. Sezona traje od juna do oktobra. Prosecna letnja temperatura iznosi 30 stepeni Celzijusa. Prosecna temperatura mora je izmedju 25 i 29 stepeni.

IZDVAJAMO IZLETE:


ALEKSANDRIJA

Jednodnevni izlet za Aleksandriju toplo preporucujemo u toku Vaseg boravka u Almaza Bay-u. 
Aleksandrija je sredozemni lučki grad u Egiptu. Tokom helenističkog perioda, u njemu se nalazio svetionik koji se svrstavao među sedam svetskih čuda antičkog sveta, kao i prizemna biblioteka. Danas je biblioteka pretvorena u ultramodernu Bibliotheca Alekandrina u obliku diska. Aleksandrija ima grčko-rimske znamenitosti, stare svetske kafiće i peščane plaže. Njegova citadela Kaitbaj na obali mora iz 15. veka sada je muzej.
ALEKSANDRIJA, Egipat

OAZA SIWA

Oaza Siwa, jedna od poslednjih oaza u svetu, u kojoj se krije spektakularni pejzaž, ostaci antičkih građevina i autentična kultura i tradicija. Ovde se nalazilo svetilište Amona, u kome je Aleksandar Makedonski tražio savet pre nego što je krenuo u svoje osvajanje Persije. Neobične formacija stena, uz koje je mnoštvo palmi i slanih jezera, čuveno Kleopatrino kupalište nazvano „ izvor Sunca “ staro preko 2 500 godina…konzervativno, ali izuzetno gostoljubivo stanovništvo, razlozi su posete Oazi.

OASA SIWA, Egipat


MARSA MATRUH

Marsa Matruh veoma konzervativan i tradicionalan grad, nastao kao mali ribarski grad tokom starog Egipta i vladavine Aleksandra Velikog. Turistička atrakcija u Marsa Matruh osim mora je pećina Romel koja je pretvorena u mali zanimljiv muzej i Ruševine kraljevog hrama, faraona Ramzesa II (1200. p.n.e.)

Grad MARSA MATRUH, Egipat


PONUDA HOTELA – ALMAZA BAY:

Almaza Bay 2024 Marsa Matruh, u svom sklopu poseduje pet hotela, Jaz grupacije, a hoteli su Jaz Almaza Beach, Jaz Tamerina, Jaz Oriental, Jaz Almazino, kao i Jaz Crystal. Svi hoteli su na bazi all incluisve usluge, izaberite svoj hotel kako bi uživali u nestvarno plavoj boji mora Almaza Zaliva….
POGLEDAJTE OSTALE PONUDE ZA EGIPAT LETO 2024 – HURGADA: