fbpx
 

Zanzibar JESEN / ZIMA 2023 – 2024


Izbor hotela pogledajte u nastavku!


Najbolje vreme za posetu Zanzibaru je između jula i septembra kada je toplo i prijatno vreme, a zatim ponovo u sušnoj sezoni između decembra i februara. Zanzibar ima vlažnu sezonu oko marta, aprila i maja. Vremenski uslovi na globalnom nivou se konstantno menjaju te kao I mnoge egzotične destinacije pogodne su za posetu u toku cele godine.

Turisti i avanturisti putuju na Zanzibar iz više razloga. Šetnje uz plažu sa belim peskom I nestvarno plavim morem, kupanje u toplom okeanu, udišući slatke arome začina po Stone Town -u ili ronjenje, druženje sa gostoljubivim lokalcima.  Zanzibar ima sve i još mnogo više!

Zanzibar je ostrvski arhipelag na istočnoj obali Tanzanije, afrički dragulj koji svake godine ima i mnogo posetioca iz celog sveta. Tanzanija se nalazi južno od ekvatora i zato tokom cele godine doživljava relativno vruće i vlažne temperature. U ovom tropskom delu sveta postoje dva godišnja doba, mokra i suva sezona, ali možete se radovati sunčanim danima, zagarantovano, skoro svakog dana u godini!


Istočna obala Zanzibara: mesto dobrih plaža na, istočna obala je dom najvećeg dela hotela I resorta na Zanzibaru, međutim usled plime I oseke Indijskog okeana može se desiti da morate dugo hodati da biste se okupali ili ronili tj došli do dubine.

Severna obala Zanzibara: po pravilu, što ste severnije na Zanzibaru, plaže su intimnije i manje gužve. Severna obala je takođe najmanje pogođena plimom i osekom i definitivno najlepše plaže su u oblasti Nungwi i Kendwa na samom vrhu ostrva gde nema uticaja plime i oseke.

Severoistočna obala Zanzibara: najbolja lokacija ostrva, većina vrhunskih smeštajnih kapaciteta na Zanzibaru smeštena je na severoistočnim plažama. Ronjenje odlično, nema velikih varijacija plime i oseke, a najbolji grebeni arhipelaga na ostrvu Mnemba leže oko obale ovog manjeg ostrva koje krasi prelepa plaža te je preporuka da se uvrsti u obilazak.

Severozapadna obala Zanzibara: najlepše plaže bez uticaja plime i oseke u potezu 10ak kilometara gde su smeštene najlepše plaže ostrva Kendva i Nungwi.

Južna obala Zanzibara: što južnije idete na Zanzibar, to postaje sve naseljenije. A sa ljudima dolazi i kultura – krenite na jug u upoznavanje lokalnog stanovništva i začinske ture I doživite Zanzibar I ritam života na ostrvu.

Jugoistočna obala Zanzibara: Ima dosta plaža i odmarališta na jugoistoku Zanzibara, ali je uticaj plime i oseke izraženiji od drugih regiona.

Zapadna obala Zanzibara: manji borj smeštajnih jedinica se nalazi na zapadnoj obali Zanzibara i pruža osećaj izolovanosti, plaže nisu lepe kao na istočnoj obali, ali to je, naravno, dom Stone Tovn-a, koji se nalazi na centralno-zapadnoj obali ostrva I svrstava se u MUST VISIT!


Stone Town: istorijska prestonica Zanzibara. Nijedna poseta Zanzibaru ne bi bila potpuna bez istraživanja uskih, popločanih ulica Kamenog grada, mesta uvrštenog u svetsku baštinu i bivše prestonice glavnog ostrva. Postoji nekoliko zanimljivih mesta razbacanih po gradu, ne najmanje Beit el-Ajaib (Kuća čuda), nekadašnja sultanova palata. Apsorbirajte istoriju, kulturu, mirise začina i kuhinju ove bivše luke robova i slonovače na obilascima ili jednostavno se prpustite ritmu grada svojim tempom I uživajte u momentima.


Dodatne informacije:
Pasoši moraju da važe najmanje 6 meseci nakon povratka.
Za državljane Republike Srbije je potrebna viza za Tanzaniju i Zanzibar. Dobija se na aerodromu na licu mesta. Trošak oko 50 USD po osobi. Preporuka je da uz sebe imate novac u gotovini u dolarima jer ne prihvataju plaćanje platnim karticama a možete imati poteškoća ukoliko želite zamenite novac.

PONUDA ODABRANIH HOTELA:

U nastavku su određeni hoteli koji su među prodavanijim, ne čine našu celokupnu ponudu već primere smeštaja. Za drugačiju ponudu od navedene kao i za cene paket aranžmana za željeni termin/uslugu kontaktirajte agenciju kako bi našli najbolju ponudu za nezaboravno putovanje na Zanzibar.