fbpx
 

Zanzibar Putovanje Letovanje 2021 – 2022

NOVA GODINA 2022 ZANZIBAR!


CENOVNIK od 01.10.2021 – ZANZIBAR 2021-2022 (primer ponuda) .pdf

Izbor hotela pogledajte u nastavku!


Najbolje vreme za posetu Zanzibaru je između jula i septembra kada je toplo i prijatno vreme, a zatim ponovo u sušnoj sezoni između decembra i februara. Zanzibar ima vlažnu sezonu oko marta, aprila i maja. Vremenski uslovi na globalnom nivou se konstantno menjaju te kao I mnoge egzotične destinacije pogodne su za posetu u toku cele godine.

Turisti i avanturisti putuju na Zanzibar iz više razloga. Šetnje uz plažu sa belim peskom I nestvarno plavim morem, kupanje u toplom okeanu, udišući slatke arome začina po Stone Town -u ili ronjenje, druženje sa gostoljubivim lokalcima.  Zanzibar ima sve i još mnogo više!

Zanzibar je ostrvski arhipelag na istočnoj obali Tanzanije, afrički dragulj koji svake godine ima i mnogo posetioca iz celog sveta. Tanzanija se nalazi južno od ekvatora i zato tokom cele godine doživljava relativno vruće i vlažne temperature. U ovom tropskom delu sveta postoje dva godišnja doba, mokra i suva sezona, ali možete se radovati sunčanim danima, zagarantovano, skoro svakog dana u godini!


Istočna obala Zanzibara: mesto dobrih plaža na, istočna obala je dom najvećeg dela hotela I resorta na Zanzibaru, međutim usled plime I oseke Indijskog okeana može se desiti da morate dugo hodati da biste se okupali ili ronili tj došli do dubine.

Severna obala Zanzibara: po pravilu, što ste severnije na Zanzibaru, plaže su intimnije i manje gužve. Severna obala je takođe najmanje pogođena plimom i osekom i definitivno najlepše plaže su u oblasti Nungwi i Kendwa na samom vrhu ostrva gde nema uticaja plime i oseke.

Severoistočna obala Zanzibara: najbolja lokacija ostrva, većina vrhunskih smeštajnih kapaciteta na Zanzibaru smeštena je na severoistočnim plažama. Ronjenje odlično, nema velikih varijacija plime i oseke, a najbolji grebeni arhipelaga na ostrvu Mnemba leže oko obale ovog manjeg ostrva koje krasi prelepa plaža te je preporuka da se uvrsti u obilazak.

Severozapadna obala Zanzibara: najlepše plaže bez uticaja plime i oseke u potezu 10ak kilometara gde su smeštene najlepše plaže ostrva Kendva i Nungwi.

Južna obala Zanzibara: što južnije idete na Zanzibar, to postaje sve naseljenije. A sa ljudima dolazi i kultura – krenite na jug u upoznavanje lokalnog stanovništva i začinske ture I doživite Zanzibar I ritam života na ostrvu.

Jugoistočna obala Zanzibara: Ima dosta plaža i odmarališta na jugoistoku Zanzibara, ali je uticaj plime i oseke izraženiji od drugih regiona.

Zapadna obala Zanzibara: manji borj smeštajnih jedinica se nalazi na zapadnoj obali Zanzibara i pruža osećaj izolovanosti, plaže nisu lepe kao na istočnoj obali, ali to je, naravno, dom Stone Tovn-a, koji se nalazi na centralno-zapadnoj obali ostrva I svrstava se u MUST VISIT!


Stone Town: istorijska prestonica Zanzibara. Nijedna poseta Zanzibaru ne bi bila potpuna bez istraživanja uskih, popločanih ulica Kamenog grada, mesta uvrštenog u svetsku baštinu i bivše prestonice glavnog ostrva. Postoji nekoliko zanimljivih mesta razbacanih po gradu, ne najmanje Beit el-Ajaib (Kuća čuda), nekadašnja sultanova palata. Apsorbirajte istoriju, kulturu, mirise začina i kuhinju ove bivše luke robova i slonovače na obilascima ili jednostavno se prpustite ritmu grada svojim tempom I uživajte u momentima.

USLOVI ULASKA U TANZANIJU/ZANZIBAR U USLOVIMA PANDEMIJE Covid-19:

Granice su otvorene za državljane Srbije i potreban je negativan PCR test ne stariji od 72h. Po sletanju se radi brzi antigenski test bez obzira na PCR koji mora da se uradi pri dolasku. Trošak brzog testa po sletanju snosi putnik.
Pre dolaska u Tanzaniju (u okviru 24 sata pre ulaska) svi putnici moraju da popune obrazac na sajtu na linku: https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home 

Dodatne informacije:
Pasoši moraju da važe najmanje 6 meseci nakon povratka.
Za državljane Republike Srbije je potrebna viza za Tanzaniju i Zanzibar. Dobija se na aerodromu na licu mesta. Trošak oko 50 USD po osobi. Preporuka je da uz sebe imate novac u gotovini u dolarima jer ne prihvataju plaćanje platnim karticama a možete imati poteškoća ukoliko želite zamenite novac.

 


PONUDA HOTELA: