fbpx
 

Velika turska avantura BUS 7 noćenja

7 noćenja   BUS   Polazak: 23.04.2021

(PRVOMAJSKI I USKRŠNJI PRAZNICI 2021)

ISTANBUL – KAPADOKIJA – MARDIN – ANKARA – BURSA

+ izleti najveće znamenitosti Istanbula, najveće znamenitosti Kapadokije, vožnja oldtajmerima ili jahanje konja u Kapadokiji, najveće znamenitosti Mardina + let balonom

Kapadokija, Turska


 

Vodimo vas u obilazak jugoistočne Turske, destinacije poznate i kao nekadašnja Mesopotamija, kolevka civilizacije. Oblast zaslužna za nastanak prvih svetskih gradova, pisama, religije, astronomije. Gde nas dočekuju velikodušni domaćini, jedinstvena kultura, običaji i znamenitosti frapantne istorije. Gde ćete biti očarani prizorima koji odolevaju milenijumima. Velčanstveni Istanbul, grad na dva kontinenta. Kapadokija, kolevka hrišćanstva. Čudesni Mardin, poznat kao “turski Fes”. Ankara, prestonica Turske i Bursa, nekadašnja prestonica Osmanskog carstva, grad star 8500 godina.


Mardin, Turska


OPIS PUTOVANJA:

Veliku Turskuavanturu po Mesopotamiji počinjemo na Bosforskom tesnacu, granici Evrope i Azije, u Istanbulu ili bolje reći Carigradu, Stanbulu, Kontantinopolju. Osnovan 1000 godina pre nove ere, Istanbul je grad koji danas broji 15 miliona stanovnika i koji bez puno predstavljanja pleni nasleđem kakvim se može pohvaliti šačica destinacija širom planete. Tu nas čekaju Aja Sofija, palata Topkapi, Plava džamija, “Potopljena palata”, Antički hipodrom, Veliki bazar, Sulejmanova džamija, gradska vreva i neverovatna hrana.

Iz Istanbula nastavljamo ka Kapadokiji, “Mesečevom krajoliku”, drevnoj regiji sa 5 provincija u Maloj Aziji i turskoj pokrajini Anadolija. Zemlji lepih konja i vilinskih dimnjaka”. Oblasti u kojoj je vreme stalo i koja je vekovima služilia kao utočište Hrišćanima. Magičnom mestu, sa muzejma, restoranima, kućama i hotelima koji su uklesani u tuf, vrstu belog vulkanskog pepela, a čije najpoznatije atrakcije se kriju u trouglu između gradova Nevšehir, Avanos i Urgup.


Put nas vodi dalje, u Mardin, jedan od najstarijih gradova Mesopotamije, čija naselja su na mapi prisutna bezmalo 6000 godina. Nekada dom Asiraca, Hetita, Vavilonaca, Rimljana, Turaka, Mongola, Jermena i Kurda. Kultura koje su se mešale vekovima. Danas, grad sa nekim od najlepših kulturnih zaostavština Turske, okerastih minareta, kupola medresa i zasada pšenice kojima se ne vidi kraj. Grad koji odiše ljubaznošću i reputacijom u trgovini srebrom, maslinovim uljem, začinima i sapunom, a u kojem se konji i magarci i dalje koriste više od automobila.


Stižemo u Ankaru, drugi po veličini grad Turske. Od 1923. godine administrativna prestonica države. Grad čija neselja datiraju još iz kamenog doba, a koji je 1402. godine bio poprište velike bitke između Mongola i Osmanlija. Sa znamenitostima kao što su Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, tvorca moderne Turske, džamija Kocatepe koja može da primi 100.000 vernika, gradska citadela Ankara Kalesi, centar grada Kizilay i drugi.

Naše putovanje završavamo nedaleko od obale Mramornog mora, u Bursi, biseru Bliskog Istoka, gradu starom 8.500 godina, kojim je vladalo šest država, a u kome živi veliki broj stanovnika poreklom sa Balkana, zbog čega njegovi čelnici imaju posebno prijateljstvo sa našim regionom. Bursa se razvijala pod Bitinijskom, Rimskom i Vizantijskom civilizacijom, da bi je Osmanlije zauzele 1326. godine. To je grad koji je industrijski i kulturni centar Turske i koji odiše Otomanskom kulturom. Centrom Burse dominira Kapali čaršija sa 10 bazara, dugačka čak osam kilometara. Ovaj grad nadaleko je poznat po ratluku, kestenu i svili, a neke od glavnih znamenosti su Saltanat Kapisi (nekadašnja carska ulazna kapija), brdo Tophane, kao i grobnica Osmana i Orhana Gazija, osnivača osmanske države, koja se nalazi se u najlepšoj gradskoj bašti – Osmanovom mauzoleju, u kojoj počivaju i ostaci šest turskih sultana.


Velika turska avantura BUS 7 noćenja

13 dana – 7 noćenja   BUS   Polazak: 23.04.2021   (PRVOMAJSKI I USKRŠNJI PRAZNICI)

GRUPNO SA VODIČEM

ISTANBUL – KAPADOKIJA – MARDIN – ANKARA – BURSA

+ izleti najveće znamenitosti Istanbula, najveće znamenitosti Kapadokije, vožnja oldtajmerima ili jahanje konja u Kapadokiji, najveće znamenitosti Mardina + let balonom


Redovna Cena: 409 EUR po osobi 

Cena sa popustom: 349 EUR po osobi


Ankara, Turska


PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1 – Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku.

DAN 2 – Po dolasku u Istanbul, započinjemo panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog, vožnja pored Bosfora, Palata Dolmabahče. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo krećemo u šetnju kako bismo se upoznali kvartom u kojem smo smešteni, gde se nalazi veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika, suvenirnica, tržnih centara. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Krećemo u fakultativni obilazak najvećih znamenitosti Istanbula i dolazimo do Platoa Topkapi. Posetićemo Hipodrom, Plavu džamiju, Aju Sofiju, Kapali čaršijuSlobodno vreme do polaska za Kapadokiju u večernjim časovima. Noćnja vožnja kroz centalnu Tursku. 

DAN 4 – Odmah po dolasku u Urgup, krećemo u šetnju kako bismo se upoznali sa ovim najmodernijim turističkim centrom Kapadokije. Uživamo u pogledu na pećine, vilinske dimnjake i druge prirodne lepote ovog kraja. Pijemo tradicionalni turski čaj, jedemo kebab i ratluke. Odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 5 – U ranim jutarnjim časovima, pre doručka, odlazimo na fakultativni izlet let balonom. Jedno od najlepših doživljaja, jeste upravo vožnja balonom iznad Kapadokije. Na stotine šarenih balona, prekrije nebo iznad ove mistične oblasti. Uživamo u prizorima na fantastične reljefne formacije, koji oduzimaju dah. Dobra fotografija čuva trenutke od zaborava. Povratak u hotel i doručak. Krećemo na drugi fakultativni izlet najveće znamenitosti Kapadokije. Ovaj izlet osmišljen je kako bi vam dočarao sve lepote i znamenitosti ove jedinstvene regije. Posetićemo selo Uchisar i istoimeno utvrđenje sa ogromnim kamenim formacijama, odakle se pruža nestvaran na Kapadokiju i planinu Erciyes u daljini. Zatim odlazimo do muzeja na otvorenom Goreme – kompleks preko deset srednjovekovnih oslikanih pećinskih crkava, koje su isklesali pravoslavni monasi. Nastavljamo do “doline ljubavi” poznatu po spektakularnim vilinskim dimnjacima. Put nas vodi dalje, do grada Avanos, prestonici zemljane keramike. Nakon pauze za ručak, proći ćemo i kroz mesta Pasbag “dolina majmuna” i Devrent “ružičasta dolina” poznata po mnoštvu stena životinjskog oblika. Neki od najčešće viđenih oblika uključuju kamile, zmije, delfine. Izlet završavamo posetom Urgupu, mestu poznatom po vinima. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 6 – U ranim jutarnjim časovima, pre doručka, odlazimo na fakultativni izlet vožnja oldtajmerima ili jahanje konja. Nezaboravan doživljaj! Pravimo nestvare fotografije, dok se u pozadini podižu baloni. Povratak u hotel i doručak. Tokom ostatka dana slobodno vreme za uživanje u ovom gradu koji drugačije nazivaju “muzej na otvorenom”. Savetujemo da posetite neki od restorana tradicionalalne kuhinje, sa kojih se pruža pogled na nestvarne predele Kapadokije. Polazak za Mardin u večernjim časovima. Noćna vožnja. 

DAN 7 – Odmah po dolasku u Mardin, krećemo u šetnju starim gradom. Kupujemo slatkiše, ratluk na metar, vino, srebro i ručno pravljene sapune. Pravimo fantastične fotografije. Odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodan dan za uživanje u jednom od najstarijih gradova Mesopotamije. Noćenje.

DAN 8 – Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet najveće znamenitosti Mardina. Odlazimo do arheološkog nalazišta Dara, koje se nalazi nedaleko od granice sa Sirijom. Ovaj nekadašnji antički grad, star preko 2300 godina, poseduje ostatke crkve, čaršije, vodenice, rezervoare za vodu i predstavlja jedno od najipresivnijih lokaliteta ovog dela Turske. Put nas vodi dalje, do manastira Deyrul Zafaran iz V veka, koji je jedan od najvažnijih sirijskih manastira na svetu. Po povratku u Mardin, pravimo pauzu za ručak, a zatim nastavljamo obilazak znamenitosti Mardina: Zinciriye medresa, Velika džamija, Kirklar crkva, Tarihi konak. Slobodno veče. Noćenje.

 

DAN 9 – Doručak. Slobodan dan za uživanje, kupovinu ili posetu nekom od muzeja. Polazak za Ankaru u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 10 – Po dolasku u Ankaru sledi panoramsko razgledanje prestonice Turske: Atakule, telekomunikacioni toranj i jedan od simbola grada, zgrada parlamenta, džamija Kocatepe. Smeštamo se u hotel i nakon pauze za odmor, krećemo u pešački obilazak grada. Posetićemo Antikabir – mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, tvorca moderne Turske, prošetaćemo gradskim parkom Guven i obilazak završavamo na Trgu slobode Kilzilay. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 11 – Doručak. Slobodno vreme do polaska za Bursu u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku smeštamo se u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 12 – Doručak. Pakujemo stvari u autobus i napuštamo hotel. Krećemo u pešačko razgledanje prve prestonice Otomanskog carstva i četvrtog najvećeg grada Turske i obilazimoZelena džamija, Zeleni mauzolej, Velika džamija, Kapali čaršija, KozahanSlobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dnevna i noćna vožnja kroz Tursku i Bugarsku.

DAN 13 – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.


Istanbul, Turska


U cenu je UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom turističke klase MERCEDES TOURISMO na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom, ne stariji od 6 godina)
 • 1 noćenje u hotelu SIM *** ili sličnom Istanbulu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 2 noćenja u hotelu AKUZUN *** ili sličnom u Urgupu (Kapadokiji) u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 2 noćenja u tradicionalnom hotelu ARTUKLU KERVANSARAYI ili sličnom u Mardinu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 1 noćenje u hotelu GRAND HAMIT *** ili sličnom u Ankari u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 1 noćenje u hotelu GRAND BURSA *** ili sličnom u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Panoramsko razgledanje Istanbula
 • Panoramsko razgledanje Ankare
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
 • Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Najveće znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – 25 EUR.

2. Najveće znamenitosti Kapadokije sa uključenim ulaznicama i ručkom u pratnji lokalnog vodiča – 50 EUR

3. Vožnja oldtajmera ili jahanje konja – 20 EUR.

4. Najveće znamenitosti Mardina i poseta arheološkog nalazišta Dara sa uključenim ulaznicama u pratnji lokalnog vodiča – 25 EUR

5. Let balonom iznad Kapadokije sa uključenim transferom – od 130 do 200 EUR

* Cena fakultativnog izleta vožnja balonom iznad Kapadokije podložna je promeni i zavisi od broja prijavljenih putnika. Obavezna je prijava za ovaj izlet u prostorijama agencije, po prijavi za putovanje, kako bismo Vam obezbedili mesto u balonu i dobili konačnu cenu izleta.

* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.


Bursa, Turska


VAŽNO:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

USLOVI PLAĆANJA ZA EVROPSKA PUTOVANJA

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.


NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

Uplatom direktno u prostorijama agencije 

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

– Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.


OPŠTE NAPOMENE

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

– Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

– Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

– Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

– Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

– Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

– Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

– U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

– Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

– Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

– Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

– Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

– Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

– Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

– Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

– Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

– Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

– Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

– Za ovo putovanje, nosiocima putnih isprava Republike Srbije vize nisu potrebne.

– Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

NAPOMENE VEZANE ZA COVID – 19

– Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica, radnog vremena objekata i lokaliteta i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predviđenih Zakonom.

– Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja.

– Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi.

– Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja (granični prelaz ili pak zemlja tranzita) može biti promenjena, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije i radi potpune i bezbedne realizacije programa, molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja sa licencom 194/2020.