fbpx
 

TAJLAND KAMBODŽA VIJETNAM

Tajland, Kambodža, Vijetnam

TAJLAND – KAMBODŽA – VIJETNAM

25 DANA

Termin putovanja: 26.11.-20.12.2018, 25 dana – SIGURAN POLAZAK

PROGRAM PUTOVANJA:

1. -2. DAN/26.11-27.11.: BEOGRAD – BANGKOK 
Direktan let iz Beograda i konekcija na medjunarodni let za Bangkok. Transfer do hostela/hotela u Bangkoku.Noćenje.

3. DAN/28.11.: BANGKOK / TAJLAND
Doručak. Razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praja. Stari deo Bangkoka, favele i život na vodi, muzej kraljevskih brodića, kraljevska palata u sklopu koje su Hram Bude od Zada (Emerald Budha) i najznačajniji i najstariji hram u Bangkoku Wat Phra. Zatim cemo obici Wat Arun (hram sunca), Wat Poo – hram ležećeg bude (46 metara dug i 15 visok i navodno napravljen od zlata) i Wat Saket (Golden Mount). Nakon završenog razgledanja slobodno vreme. U večernjim satima opcioni odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Noćenje.

4.DAN/29.11.: BANGKOK
Posle doručka celodnevni izlet – obilazak plutajuće pijace Damnoen Saduak (65 km od Bangkoka), obilazak mosta na reci Kvaj (oblast Kanchanburi, udaljenost od Bangkoka je 140 km). Fakultativno ukoliko nam vreme bude dozvoljavalo poseta hramu tigrova ili fakultativno organizovanje jahanja slonova. Povratak u Bangkok. Noćenje.

5. DAN/30.11.: AYUTTAJA – BANGKOK
Doručak. Napuštanje sobe. Izlet u Ayuttaya-u (80 km). Nakadašnja prestonica Tajlanda, bivšeg Siam kraljevstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka palata. U popodnavnim satima povratak u Bangkok. Noćenje.

06.DAN/01.12. BANGKOK
Doručak. Slobodne aktivnosti…

7. – 10. DAN/02.-05.12.: KOH CHANG 
Doručak. U jutarnjim satima odlazak autobusom do mesta odakle se ide ferijem do ostrva Koh Chang (vožnja autobusom u trajanju od oko 7sati). Boravak na ostrvu bogatom florom i faunom i čuven po usamljenim plažama.
Mogućnost trekkinga na jedan ili dva najviša vrha ostrva Koh Chang: Jon i Salakpet kao i ostalih aktivnosti na ostrvu. Trekking- fakultativni trekking na jedan ili dva vrha ovog ostrva I ujedno nacionalnog parka, na planinu Jon i na planinu Salakpet. Svaki od ova dva trek-a traje po jedan dan. Itinerer puta na licu mesta sa lokalnim vodičem.
Oni koji ne idu na treking imaju mogućnost uživanja u slobodnom vremenu detaljnog upoznavanja ostrva uz mogućnost mnoštva fakultativnih aktivnosti…

10. DAN/05.12.: KOH CHANG 
…odmor sa kupanjem i sunčanjem na nekoj od obližnjih plaža.

11.DAN/06.12.: KOH CHANG – SIEM REAP/ KAMBODŽA 
Doručak. Napuštanje ostrva i dolazak do graničnog prelaza sa Kambodžom. Granične formalnosti i nastavak puta do grada Siem Reap. Vožnja u približnom trajanju od 8sati, u zavisnosti od graničnog prelaza. Dolazak u bivši francuski kolonijalni grad. Smeštaj u hostel/hotel. Po mogućnosti šetnja kroz centar Siam Reapa, centralni market, noćni market, Pub street… Noćenje.

12.-14.DAN/07.-09.12.: SIEM REAP – ANGKOR WATT – SIEM REP
Doručak. U periodu od tri dana upoznavanje glavne atrakcije Kambodže, jednog od sedam svetskih čuda, Angkor Watta. Angkor Watt predstavlja kompleks sa više od 1000 hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Zatim Phnom Bak Heng, Banteay srei hindu, Angkor Wat, Banteay Samre, Ta prohm, Preah Khan, Srah Srang, Elephant Terace… Hram potpuno stopljen sa prirodom. Zalazak sunca nad Angkor Wattom! 14. dana, 09.12., prema itinereru putovanja, odjava iz hostela/hotela i u večernjim satima noćna Vožnja do Pnom Phena (vožnja u trajanju oko 7sati)

15. DAN/10.12.: PNOM PHEN 
…dolazak u ranim jutarnjim satima u Pnom Phen. Smeštaj u hotel/hostel. Pešačko razgledanje grada koji se nalazi na ušću tri reke i predstavlja uspesnu mesavinu daleke proslosti i sadasnosti. Poseta pagodi Vat Pnom, podignutoj na mestu gde je plemkinja Pen pronasla statue Bude, danas je to mesto gde lokalno stanovništvo jaše slonove i pusta ptice iz kaveza na slobodu u nadi da ce im se ostvariti želja. Obilazak Kraljevske palate podignute 1866.godine – to je poslednja gradjevina izgradjena u vreme francuskog kolonijalnog perioda. U njenom sklopu se nalazi i Srebrna pagoda koja je tako nazvana zbog 5000 srebrnih pločica koje ukrasavaju pod, a u njoj se nalazi kolekcija Budinih statua od zlata, srebra, kristala i bronze. Poseta Nacionalnom muzeju u kome se nalazi preko 5000 eksponata koji svedoče o bogatstvu i kulturi kmerske kraljevine 0d 4-13 veka.i uživanje u lokalnim specijalitetima (egzotične grickalice: pržene zmije, skakavci,žabe…). Slobodne aktivnosti . Noćenje.

16. DAN/11.12.: PNOM PHEN – HO SI MIN (SAIGON) / VIJETNAM 
Doručak. Bus prevoz do Ho Ši Mina ili Saigona, poznatog kao dragulj Dalekog istoka, centra turizma i kulture, najvećeg grada Socijalističke republike Vijetnam.Vožnja u trajanju oko 6 sati. Transfer do hostela/hotela. Noćenje.

17. DAN/12.12.:HO SI MIN
Doručak. Upoznavanje uz pešačko razgledanje ovog impozantnog grada. Ovag grad je I trgovacki centar Vijetnama. Obilazak ostataka gradjevina iz kolonijalnog perioda, kao što je katedrala Notr Dam, stare zgrade Glavne poste, zgrade Opere, kao i Palatu Ujedinjenja- simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine (u period od 1954.-1975.godine se vodio vijetnamski rat) … Noćenje.

18.DAN/13.12.: HO SI MIN – DELTA MEKONG – HO SI MIN
Doručak. Celodnevni izlet deltom reke Mekong., koja je i najduža azijska reka, nalazi se na samom jugu Vijetnama i uliva se u Kinesko more. Uz put prolazimo vijetnamska sela i predivne prirodne predele i idemo kroz gustu vegetaciju I ostrvce koje pravi deltu Mekonga. Oblast je bogata pirinčem, agrumima I tropskim voćem. Povratak u Ho Si Min. Noćenje.

19.DAN/14.12.: HO SI MIN –ČU ČI TUNELI – HO SI MIN
Doručak. Izlet do mreze tunela ČU ČI, koji su dugački više od 200km, udaljeni oko sat vremena od glavnog grada. Ovo je jedna od najposećenijih atrakcija Vijetnama, jer su tu Vietkongovci živeli i skrivali se od američkih vojnika i predstavljaju iskopana podzemna skloništa i mesta odakle su gerilci-revolucionari delovali – povezivali su glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja, nikad nisu otkriveni. Noćenje.

20. dan/15.12.:Ho Si Min

Doručak. Izlet. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

21.DAN/16.12.:HO SI MIN – HANOI 
Doručak. Transfer do aerodroma I polazak na let do Hanoi-a. Transfer do hotela/hostela u Hanoi-u. Smeštaj. Noćenje.

22. DAN/17.12.: HANOI – HALONG BAY -HANOI

Doručak. Celodnevna tura krstarenja Halong Bay-om. Vožnja po zalivu sa uključenim ručkom. Halong Bay, zaliv koji je uvršten pod Unesko baštinu U zalivu se nalazi nekoliko hiljada ostrvaca koja svojim neobičnim oblicima čine zaliv jako lepim i neobičnim. Povratak u hotel/hostel u Hanoi/u. Noćenje.

23. DAN/18.12:HANOI

Doručak. Fakultativno: izlet do Tam Coc-a prelepog mesta na udaljenosti 100km južno od Hanoja sa obilaskom stare prestonice Vijetnama Hoa Lu i poznatim hramovima le i Dinh dinastije ili slobodne aktivnosti. Noćenje.

24.-25.DAN/19.-20.12: HANOI – BEOGRAD

Doručak. Razgledanje prestonice Vijetnama za koji se nekad govorilo da je Pariz istoka. Grad jesa puno parkova, zelenila, jezera i manje saobraćaja od Sajgona. Obilaze se trg Ba Din, bivša rezidencija Ho Si Mina i Predsednička palata. Pagoda na jednom stubu dizajnirana da podseca na lotosov cvet, hram književnosti iz 11 veka posvećen Konfučiju, Hoan Kiem jezero u srcu grada sa malom pagodom u centru, Hram Ngok Son.Transfer do aerodroma i medjunarodni let (17.25h) sa konekcijama do Beograda.

CENA ARANŽMANA:
uz odobreni popust za plaćanje gotovinom 1745€ 


 

 • CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 • Medjunarodni avionski prevoz na navedenoj relaciji sa uključenim avio taksama (*osim za navedenu cenu bez avio prevoza). Napomena: od 01.09.2018, zbog poskupljenja medjunarodne avio karte, cena aranzmana sa ukljucenim avio letom se uvecava na 1845e.
 • lokalni avio prevoz na  relaciji Ho Si Min- Hanoi,sa uključenim avio taksama
 • Smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim standardnim sobama u hotelima/hostelima (lokalna kategorizacija) na bazi noćenja sa doručkom (5 noćenja u Bangkoku, 4 noćenja na ostrvu Koh Chang, 3 noćenja u Siam Reapu, 1 noćenje u Pnom Penu, 5noćenja u Ho Si Minu, 3noćenja u Hanoi-u )
 • Autobuski prevoz: Bangkok-Koh Chang sa uključenim ferry prevozom, noćni prevoz Siam Reap-Pnom Phen, jutarnji prevoz Pnom Phen- Ho Si Min,
 • Svi transferi,
 • IZLETI:
  • razgledanje Bangkoka drugog i trećeg dana boravka u Bangkoku prema itinereru programa
  • obilazak Ayuttaye, nekadašnje prestonice kraljevskog Sijama
  • razgledanje Angkor Wata i Siam Reapa prema itinereru programa
  • razgledanje Pnom Pena
  • razgledanje Ho Si Min-a
  • obilazak delta Mekong-a
  • obilazak Ču Či tunela
  • razgledanje Hanoi-a
  • celodnevno krstarenje Halong Bay-om
  • Troškovi organizacije i stručno vodjstvo puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Vize Tajlanda, Kambodže i Vijetnama
 • Bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • Fakultativno jahanje slonova i poseta hramu tigrova u okolini Bangkoka
 • Trekking ili planinarske opcije na ostrvu Koh Chang
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Invididualni troškovi putnika

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • rezervacija se vrši pri uplate akontacije u iznosu od 650€ u dinarskoj protivvrednosti
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • gotovinski, platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Tajlanda, Vijetnama i Kambodze.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 15 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari…) ili bolest putnika
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Putnici moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu.
 • Kalkulacija je radjena na bazi minimum 10 prijavljenih punoplativih putnika. Ukoliko se prijavi manji broj putnika, putovanje se može realizovati uz doplatu.
 • Cena aranžmana podleže korekciji u odnosu na eventualnu promenu cene avio karte pri prijavi u periodu manjem od 60dana pre pocetka putovanja.
 • U slučaju otkaza od strane putnika od avio aranžmana, refundacija za kupljenu avio kartu se vrši u skladu sa uslovima koje je odredila avio kompanija kod koje je ista kupljena.
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi
 • ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA ILI DO POPUNE MESTA
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine