fbpx
 

Prag i Dvorci Češke putovanje

Prag i Dvorci Češke putovanje autobusom 6 dana / 3 noćenja

08.05 – 13.05.2019


Češka Republika je atraktivna turistička destinacija koja nudi posetiocima brojne spomenike bogate kulturne i istorijske baštine. Panorama Češke je ukrašena velikim brojem dvoraca, a većina njih je dostupna za posetu. Dvorci su dokaz velike arhitektonske umetnosti koja je bila razvijena na prostorima Češke, a vrlo često su opremljeni bogatim umetničkim blagom. Unutrašnji nameštaj je dopunjen dragocenim kolekcijama slika, oružja, porcelana, stakla i drugih finih predmeta. Skoro 60 dvoraca, zamkova i ostataka dvoraca je upisano u Registar nacionalnih kulturnih spomenika, a nekoliko njih se nalazi i na listi UNESCO-vih svetskih kulturnih i prirodnih istorijskih mesta, a šest lokacija uvršćeno je u UNESCO-vu listu svetske baštine, izmedju ostalog i istorijski centar Praga.

ČEŠKI KRUMLOV – MAGIČNI PRAG – KONOPIŠTE – ČEŠKI ŠTERNBERK – KARLŠTEJN


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan SREDA – 08.05.2019. BEOGRAD…
Polazak iz Beograda u 22.00h (tačno mesto polaska biće definisano 3 dana pre početka putovanja) , iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 23.00h. Vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Austriju i Češku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan ČETVRTAK – 09.05.2019. ČEŠKI KRUMLOV – PRAG
U prepodnevnim satima dolazak u Češki Krumlov, gradić na obalama reke Vltave i jedan od najlepših gradića Češke, nad kojim dominira zamak sa crkvom Sv.Vita. Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Razgledanje grada koji posle Hradčana ima najveći zamak u Češkoj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme nastavak puta prema Pragu. Po dolasku smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, fakultatini odlazak do centra Praga gradskim prevozom sa pratiocem grupe radi upoznavanja sa tehničkim informacijama. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan PETAK – 10.05.2019. MAGIČNI PRAG ( NOVI SVET – HRADČANI – MALA STRANA – OSTRVO KAMPA – KARLOV MOST – STAROGRADSKI TRG – JEVREJSKA ČETVRT )
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča… Šetnja ulicama Novog sveta, gde se vreme zaustavilo i gde se nalaze originalne kućice siromaha, sa zlatnim oznakama. Ovaj romantični deo grada bio je inspiracija Milošu Formanu za film Amadeus. Iz Novog sveta idemo u obilazak praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Ɖorđa, Kraljevska palata, Zlatna ulica… Preko Male Strane, spustićemo do ostrva Kampa – male praške Venecije, prelazimo preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog i Karlovom ulicom stižemo do Staromjestskih namjesti, čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Dalje sledi šetnja kroz Jozefov – jevrejsku četvrt, tokom koje ćemo se upoznati sa zanimljivim pričama i sa legendom o Praškom Golemu, koji jos uvek spava u tavanici Staronove sinagoge u Pragu. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan SUBOTA – 11.05.2019. PRAG (FAKULTATIVNO) ŠTENBERG– (FAKULTATIVNO) KONOPIŠTE – PRAG
Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet, tokom kojeg obilazimo dvorac Češki Štenberg i dvorac Konopište. Česki Šternberk je ranogotički dvorac nazvan “Biser Posаzаvi”, koji je postаvljen na strmoj kаmenitoj obаli reke Sаzаve. Dvorаc je izgradio 1241.godine Zdeslаv zа Divišov, i dаo mu je ime “Šternberk”. (Šternberk na češkom znаči zvezdа-dvorаc). Po dolasku obilazak dvorca u pratnji lokalnog vodiča. Nakon slobodnog vremena nastavljamo put ka dvorcu Konopište. Razgledanje prelepog dvorca koji je izgradjen u XIII veku u gotskom, a potom prepravljen u baroknom stilu. Danas je jedan od najpopularnijih dvoraca u Češkoj i nekada omiljena rezidencija Franca Ferdinanda. Možete videti veliku kolekciju jelenskih rogova Franca Ferdinanda koji je bio strastveni lovac, kolekciju oklopa i srednjevekovnog oružja, salu za gadjanje sa pokretnim metama, kao i baštu sa italijanskim renesansnim statuama.. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Prag u večernjim satima. Noćenje.

5.dan NEDELJA – 12.05.2019. PRAG – (FAKULTATIVNO) KARLŠTEJN…
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do dvorca Karlštejn. koji se nalazi u neposrednoj blizini Praga. Karlštejn je srednjovekovno zdanje, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika, zatim najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava… Nakon obilaska zamka, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratk u Prag. U popodnevnim satima polazak prema Srbiji. Vožnja kroz Češku, Slovačku, Mađarsku, Srbiju sa usputnim zadržavanjem radi odmora i prelaska granice…

6.dan PONEDELJAK – 13.05.2019. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima (kraj usluga).


PRAG I DVORCI ČEŠKE

ČEŠKI KRUMLOV – MAGIČNI PRAG – KONOPIŠTE – ČEŠKI ŠTERNBERK – KARLŠTEJN

TERMIN PUTOVANJA: 08.05 – 13.05.2019

AUTOBUSOM / 6 dana – 3 noćenja sa doručkom

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 129€

SPECIJALNA CENA PO OSOBI  119€


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim mini – busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV – om, TWC – om),
 • razgledanje grada Češki Krumlov u pratnji vodiča
 • razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
 • fakultativne izlete:
  • Štenberg i Konopište – 40€ (prevoz+ulaznice+vodjenje)
  • Karlštejn – 20€ (prevoz+ulaznica+vodjenje)
 • ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu
 • individualne troškove putnika

POPUSTI I DOPLATE:

 • doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – na upit.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI:

OPIS HOTELA (UKOLIKO U OPISANOM HOTELU NEMA SLOBODNIH KAPACITETA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE) :

 • Hotel Slavia 3* – www.slaviahotel.com/ ; Hotel Slavia je smešten u mirnom delu Praga, udaljen svega 3 kilometra od centra grada. Nalazi se u sklopu sportskog centra SC Slavia Prag. Od hotela do centra grada može se doći za samo 20 minuta vožnje javnim gradskim prevozom (tramvajem ili podzemnom železnicom). Broj smeštajnih jedinica je 95 – standarnih i 50 superior soba. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Hotel ima 2 restorana u kojima se služi doručak na bazi švedskog stola.

NAPOMENE

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
 • ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja sa licencom OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

POGLEDAJTE OSTALU PONUDU PUTOVANJA PO EVROPI