fbpx
 

Peru Putovanje

Peru Putovanje


18 dana 

Termin putovanja:  21.04 .-08.05.2019 (SIGURAN POLAZAK)

LIMA – KUSKO – AREKIPA – KANJON KOLKA – PUNO – JEZERO TITIKAKA I PLUTAJUĆA OSTRVA UROS


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan.: BEOGRAD-PARIZ ILI AMSTERDAM -LIMA
Avio let iz Beograda sa konekcijom leta preko nekog od evropskih gradova (Pariz ili Amsterdam) i transfer do hotela Miramar 3* u Limi ili sličnog u istoj kategoriji. Odmor i individualno upoznavanje „Grada kraljeva”. Noćenje.
2.dan.: LIMA – razgledanje Lime
Doručak. Organizovano razgledanje Lime: glavni trg, gradska većnica, kolonijalne zgrade, predsednička palata, katedrala San Francisco, Trg San Martin, piramida Huaca Pucllana… Povratak u hotel. Noćenje.
3.dan.: KUSKO
Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma i odlazak do Kuska. Transfer do hotela San Agustin 4* i smeštaj. Odmor uz aklimatizaciju-prilagodjavanje na nadmorsku visinu,koja iznozi 3400 m. Organizovani večernji obilazak centra grada u pratnji vodiča grupe. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan.: KUSKO – razgledanje Kuska
Doručak. Prepodne organizovano razgledanje glavnog grada imperije Inka – Tawantisuyo, njegovih arheoloških lokaliteta u samom Kusku i okolini. Ekskurzija počinje od 9.00h, a završava se oko 13.00h. Obuhvata posetu „Hramu sunca” (el Templo del Sol Qoricancha (Korikanča) – Santo Domingo i posetu arheoloških iskopina (zidina) Saqsayhuaman (Saksajuaman), Kenko, Puca Pucara (Puka Pukara) i Tambomachay (Tambomačaj). Po završetku ekskurzije, transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
El Qoricancha
Hram “Qoricancha”, impresivna arhitektura starih Inka. “Hram Sunca” (El templo del Sol ili Qoricancha) je danas takodje i manastir Santo Domingo (el Convento de Santo Domingo).
Sacsayhuaman
Izuzetno utvrdjenje “Sacsayhuaman” je strateški konstruisano iznad brda odakle se može posmatrati Kusko. Popularno je po svojim ogromnim kamenim blokovima, od kojih su neki i do devet metara visoki, a teški i više od 350 tona.
Qenqo
Nalazi se četiri kilometara severoistočno od Kuska, sastoji se od arheološke grupacije “Q’enqo Grande i Q´enqo Chico”, Što znači lavirint ili cik-cak put, služio je u religijske svrhe – u eksternom delu se nalazi jedan amfiteatar u polukružnoj formi sa trapezoidima i jednim monolitom u obliku pume površine šest kvadratnih metara.
5.dan.: KUSKO – celodnevni izlet Sveta dolina Inka
Doručak. Celodnevna ekskurzija- poseta „Svetoj dolini” („Valle Sagrado”) sa uključenim ručkom. Polazak u 9h minibusom, a završava se oko 19h. Poseta Pisku, gde se nalazi tipična indijanska pijaca, odlazak do doline Urubamba koja se pruža uz obale reke Vilkanota. Ručak u jednom lokalnom restoranu u dolini Urubamba, „Svete doline” Inka. Popodne poseta utvrdjenju i gradiću Ollantaytambo (Oljantajtambo), sagradjen da bi nadzirao ulaz u ovaj deo doline i zaštitio je od mogućih napada stanovnika prašume. Gradić je bio vojni, religiozni i kulturni centar imperije Inka. U povratku, poseta živopisnom selu Chinchero, gde se nalaze ostaci kraljevskih kuća Tupac Inca Yupanqui. Povratak do hotela u Kusku. Noćenje.
6.dan.: KUSKO – izlet Maras i Moraj
Doručak. Mogućnost fakultativnog organizovanog izleta u obilazak misterioznih poljoprivrednih terasa preinka i terasastih polja soli. Maras, rudnici soli koji potiču iz ovog regiona još iz drevnih vremena i u današnje vreme prepoznatih po svojim lekovitim svojstvima, i Moray koji je sastavljen od sistema poljoprivrednih terasa u obliku koncentričnih krugova. Polazak od 8.30h sa povratkom oko 14.30h, izlet u trajanju od 6sati i uključuje transport i lokalnog vodiča na engleskom. Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
7.dan.: KUSKO – izlet u Tipon (hram vode)
Doručak. Mogućnost fakultativnog organizovanog izleta Inka hrama Vode, poznatog kao Tipon, koga su svojevremeno jos Inke koristile da bi radili rituale poštovanja vode i izvodili ceremonije čišćenja lekovitim vodama i odabranim biljkama. Povratak u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
8.dan.: KUSKO – MAČU PIKČU
Doručak. Jutarnji polazak, u dogovoreno vreme, u zavisnosti od vremena polaska voza, idemo iz mesta Oljantajtambo vozom do mesta Aguas Kalientes. Transfer do hotela/hostela. Slobodne aktivnosti u ovom gradicu, nadmorske visine 2000mnv, koji se nalazi u podnožju Maču Pikčua (2400mnv). Noćenje.
9.dan.: KUSKO – MAČU PIKČU
Polazak iz hotela u jutarnjim satima ,u dogovoreno vreme, po izboru pešice ili opciono lokalnim autobusom (vožnja oko 30min, cena po jednom pravcu oko 10usd) do “Izgubljenog grada” Inka, jednog od sedam svetskih čuda – Machu Pichu. Po dolasku u grad Inka, razgledanje sa lokalnim vodičem. Upoznavanje sa kulturom, načinom života, astronomijom i religijom Inka. Obilazak: Glavnog trga (la Plaza Principal), Kružnog utvrdjenja (la Torre Circular), Svetog solarnog sata (el Sagrado Reloj Solar), kraljevske odaje (los cuartos reales), Hrama tri prozora (el templo de las Tres Ventanas), groblja, zida kontemplacije, hramova Kondora, Sunca, Meseca, sistema za navodnjavanje koje su Inke koristile u uzgoju poljoprivrednih kultura i osmatranje Wayna Picchu, planine koja se uzdiže preko ambisa na drugoj strani “Izgubljenog grada”. Nakon razgledanja, kraće slobodno vreme i povratak autobusom (vožnja oko 30min) do naselja Aguas Calientes. Organizovani ručak (uključen u cenu). U popodnevnim satima, u dogovoreno vreme, izmedju 15.30h i 17h povratak vozom do autobuske stanice u mestu Ollanta (trajanje oko 2,5h), odakle se putovanje nastavlja autobusom do hotela u Kusku (trajanje oko 2h). Noćenje.
10.dan.: KUSKO
Doručak. Slobodne aktivnosti u Kusku ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Rainbow Mountain(celodnevni izlet, uspon na planinu Rainbow Mountain na 5200mnv). Preporuka i poseta muzejima grada, shopping lokalnih tipičnih suvenira, obilazak lokalnih pijaca ili prisustvovanje ceremoniji Ayahuasce sa lokalnim shamanom ukoliko bude dovoljno zainteresovanih putnika. Noćenje.
11.dan.: KUSKO – AREKIPA
Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim satima, oko 8.00h, transfer do autobuske stanice. Dnevna vožnja u trajanju od oko 9-10 (oko 520km) sati kvalitetnim turističkim autobusom do takozvanog „Belog Grada- Arekipe” i transfer do hotela Casona Plaza 4*. Slobodne aktivnosti. Napomena: mogućnost polaska iz Kuska do Arequipe avionom uz doplatu za avio kartu. Noćenje.
12.dan.: AREKIPA
Doručak. Mogućnost organizovanog popodnevno razgledanje centra Arequipe sa vodičem grupe ili lokalnim vodičem. Arequipa je drugi po veličini grad u Peruu, za koji kažu da je najlepši po svojoj arhitektonskoj konstituciji. Fakultativni obilazak viševekovnog manastira „Santa Katalina” i gradskog muzeja gde se može videti mumija „Huanita” koja datira iz vremena Inka, a pronadjena je na vrhu Ampato. Taj vrh je jedan od tri vrha zaštitnika grada Arequipe. Uzdiže se iznad vulkana Misti (5880m) i dostiže visinu od 6318m. Povratak u hotel. Noćenje.
13.dan.: AREKIPA – KANJON KOLKA („KANJON KONDORA” – NAJDUBLJI KANJON NA SVETU I PRIRODNO STANIŠTE KONDORA)
Doručak. Polazak na dvodnevnu ekskurziju do kanjona Kolka, prirodnog staništa kondora. Polazak u jutarnjim satima (izmedju 8- 9h), vožnja autobusom u trajanju od oko 4 sata sa dva usputna stajanja, od kojih je najviša tačka puta na visini do 4910 m n.v. i nalazi se na andskom platou… kraće zadržavanje radi posmatranja divlje andske flore i faune (kao što je guanako, lama, alpaka, specifična vegetacija Anda) i uzdižućih vulkanskih vrhova. Dolazak u kanjon Kolke. Fakultativna opcija ručka ili slobodno vreme. Smeštaj u hotel 3*u mestu Chivay ili Yunque. Slobodno vreme – u popodnevnim satima preporuka agencije za odlazak na termalne izvore kanjona Kolka, u mestu Chivay ili Yunque, na visini od oko 3600m n.v. Fakultativna opcija večere uz folklorno izvođenje tradicionalnih peruanskih plesova i muzike. Povratak u hotel. Noćenje.
14.dan.: KANJON KOLKA – PUNO
Doručak. Rani jutarnji odlazak, u dogovoreno vreme, do kanjona Kolke i mesta Cruz del Condor (kondorov krst – Kruz del kondor) odakle se mogu posmatrati kondori kako preleću kanjon okružen andskim vrhovima. Odlazak autobusom do Puna posle rucka, oko 13h, dolazak u Puno oko 19-20.00h. Transfer do hotela Royal Inn 4*, koji se nalazi u samom centru glavnog trga u Punu. Odmor i slobodne aktivnosti. Noćenje.
Napomena: Na dvodnevnoj ekskurziji u kanjon Kolke dodatni trošak – ručak i večera prvog dana (8-10 USD po obroku), kao i rucak drugog dana i plaća se na licu mesta ( nije uključeno u cenu puta, kao ni ulaznice na termalne izvore u vrednosti od 15 sola (oko 5US dolara) i ulaznica u nacionalni park u vrednosti od 70 sola (oko 20US dolara)
15.dan.: PUNO – JEZERO TITICACA I PLUTAJUĆA OSTRVCA UROS
Doručak. U jutrarnjim satima (oko 8.00.-9.00.) transfer do luke u Punu, odakle se polazi do jezera Titicaca, najvišeg plovnog jezera na svetu (3820m n.v.) i do plutajućih ostrvaca – Uros. Na ostrvima u jezeru nalaze se sela čiji starosedeoci poštuju kulturu i tradiciju svojih predaka. Vožnja motornim čamcem ka ostrvima Uros (oko 30min). Po dolasku na ostrvo, susret sa neobičnim starosedeocima. Fakultativna vožnja čamcem od totore (vrsta trske) koja raste u kristalnoj vodi Titicace. Obilazak I ostrva Taquile gde imamo ukjučen I tradicionalni ručak. Povratak u Puno. Transfer do hotela. Noćenje.
Na obalama jezera Titicaca stanovništvo živi veoma skromno, oni neguju kulturu i tradiciju predaka. Putnik ima osećaj da se vratio unazad kroz vreme i oživeo jedan delić velike istorije “Sinova Sunca”. Ovi starosedeoci su veliki moreplovci i majstori tkanja koji su očuvali svoj tradicionalni dizajn i dekoraciju svoje odeće. Ovaj put je veoma popularan zbog mogućnosti interakcije sa starosedeocima koji još uvek održavaju nevinost uma i srca, zahvaljujući jednostavnom i mirnom načinu života. Kuće su im veoma jednostavne i domaćinske, sve sa pogledom na jezero. Ovakva kombinacija kulture i prirode čini ovo mesto očaravajućim.
16.dan.: PUNO – LIMA
Doručak. Transfer do aerodroma u Juliaci (Hulijaka) i let za Limu. Transfer do hotela Miramar ili sličnog u istoj kategoriji u četvrti Mirafores. Noćenje.
17. – 18.dan.: LIMA – PARIZ ILI AMSTERDAM – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma i medjunarodni let do Beograda preko leta konekcije iz Pariza ili Amsterdama. Kraj usluga.


Peru gurpno putovanje

18 dana

Termin putovanja: 

21.04 .-08.05.2019 (SIGURAN POLAZAK)

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

2570  2380€ + takse


CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama (ekonomska klasa),
 • smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima 3* i 4* lokalne kategorizacije na bazi noćenja sa doručkom,
 • obroci koji su navedeni u programu putovanja,
 • lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja i svi transferi,
 • ulaznice za arheološke lokalitete, osim ako nije naznaceno u programu putovanja
 • troškovi organizacije i vodjenja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • avio takse u dinarskoj protivvrednosti u iznosu od 360€,
 • bakšis za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • medjunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem do 35.000€ (od 1,0 – 1,2 evra po danu boravka),
 • troskovi dobijanja bolivijske vize, koja se placa na graničnom prelazu (cca 50USD). Postoji mogucnost i da bolivijsku vizu dobijemo u Peruu, u tom slucaju bez troskova.
 • fakultativni izleti: (manastir Santa Katalina u Arequipi – 17USD, muzej grada Arequipe – 12USD).
 • doplata za 1/1 sobu – na upit

 

 • fakultativni izleti: (manastir Santa Katalina u Arequipi – 17 USD, muzej grada Arequipe – 12 USD).
 • doplata za 1/1 sobu – 260€

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • gotovinski,
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • kompletna uplata je do popune mesta, a najkasnije 3 nedelje pre polaska

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Perua.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari…) ili bolest putnika
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Učesnici ture moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu
 • Kalkulacija je radjena na bazi minimum 10 prijavljenih putnika
 • U slučaju otkaza od strane putnika od avio aranžmana, refundacija za kupljenu avio kartu se vrši u skladu sa uslovima koje je odredila avio kompanija kod koje je ista kupljena.
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi
 • ROK ZA PRIJAVU JE TRI NEDELJE PRE POČETKA PUTOVANJA

 

ROK ZA PRIJAVU JE DO POČETKA PUTOVANJA ILI DO POPUNE MESTA

Ovlašćena agencija za Novi Sad SALVADOR TRAVEL nastupa u svojstvu posrednika, uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja agencije Calypso Tours International, Licenca: OTP 226/2010

Peru Putovanje