fbpx
 

KRSTERENJE NILOM + HURGADA + KAIRO

AVIONOM  13 NOĆI / 15 DANA – 6 noći u Hurgadi  + 4 noći na brodu + 2 noći u Kairu + voz (noćna vožnja)

Hurgada, Luksor, Esna, Edfu, KomOmbo, Asuan, Kairo


KRSTERENJE NILOM + HURGADA + KAIRO


Program putovanja:

1.dan – Beograd – Hurgada

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla’’ kod šaltera agencije dva sata pre polaska aviona. Predviđeno vreme za polazak aviona je 05:30h (let SM 388) do Hurgade. Transfer klimatizovanim vozilom do izabranog hotela. Smeštaj u hotel. Prva usluga u zavisnosti od izabrane usluge je ručak ili večera. Noćenje.

2.dan – Hurgada – Luksor

Napuštanje hotela i polazak za Luksor u ranim jutarnjim satima. Putnicima će biti obezbeđen doručak za poneti. Transfer klimatizovanim vozilom. Poseta zapadnoj obali Nila u Luksoru (Dolina kraljeva, Hram Hatšepsut, Memnovi kolosi). Po završetku obilaska sledi ručak, zatim transfer do obale Nila i smeštanje putnika na brod sa 5*. Večera. Noćenje.

 • Dolina kraljeva, mistična i nadaleko čuvena Tutankamonova grobnica samo je jedna od 62 koje se nalaze u ovoj oblasti. Kako je zagrobni život bio izuzetno važan, očuvanje faraonovog tela u vidu mumije predstavljalo je posebnu veštinu drevnih Egipćana. Grobnice u Dolini kraljeljeva građene su ispod nivoa zemlje sa jednim ulazom, hodnikom koji vodi do unutrašnjosti same grobnice gde se nalazi sarkofag sa mumijom faraona. Naravno unutrašnjost grobnice oslikana je raznobojnim freskama koje su se i do dana današnjeg očuvale, te ćete imati priliku da vidite put kojim je faraon prešao u zagrobni život.
 • Hram kraljice Hatšepsut, podignut u čast prve žene faraona. Čime se ovaj hram izdvaja od ostalih uveriće vas jedinstvena arhitektura, raznoliki reljefi koji prikazuju kraljicu Hatšepsut I veličanstvenost predela kojim je hram okružen. Ime žene faraona koje je trebalo biti izbrisano iz istorije idalje živi I priča svoju priču o vladavini, ljubavi i životu kraljice.
 • Memnovi kolosi, gigantske statue podignute su kao deo hrama za egipatskog faraona Amenhotepa III. Prema legendi rimljani su zvuke koja je jedna od statua ispuštala tumačili kao Memnonov pozdrav majci u zoru. Ovaj fenomen bio je razlog posete generala, guvernera, brojnih vojskovođa, i kralja Hadrijana sa svojom kraljicom Sabinom koji su svoje doživljaje ovog magičnog mesta zapisali na nogama kolosa.

3.dan –  Luksor – Edfu

Doručak na brodu. Poseta istočnoj strani Luksora i obilazak hrama Luksor i Karnak. Ručak na brodu, zatim plovidba prema Esni (brana na Nilu), potom do Edfu-a. Večera. Noćenje.

 • Luksor, hram posvećen trijadi bogova Amona, njegovoj ženi Mut i njihovom sinu Khonsuu izgrađen je za vreme Novog carstva, a faraoni koji su mu dali današnji izgled su Ramzes II i Amenhotep III. Njihovo svojevrsno nadmetanje i želja da prevaziđu svog predhodnika dovela je do izgradnje jednog od najlepših hramova Egipta. Antički grad Teba, danas Luksor upravo zbog toga nosi epitet “najvećeg svetskog muzeja pod otvorenim nebom“.
 • Karnak, kompleks hramova kojem je svaki faraon Novog carstva dao svoj pečat i na taj način pokazao poštovanje boga Amona. Grandioznost Karnaka, refelji koji poput bilborda prikazuju ratne pohode faraona, hramovi bogovima Amonu, Mutu i Mentuu, velelepne dvorane i hale vrhunac su antičke egipatske arhitekture. Osećaj putovanja kroz vreme i svedočenje o veličanstvenom dobu egipatskih faraona, kraljica, sveštenika i božanstava ostaće sa vama dugo.

4.dan –  Edfu – Kom Ombo

Doručak na brodu. Jutarnja  poseta hramu Edfu, koji je posvećen bogu Horusu. Ručak na brodu uz nastavak plovidbe do Kom Omba, gde se posećuje hram Sobek, koji je posvećen bogovima Setu i Horusu. Večera. Noćenje.

 • Edfu, verovatno najočuvaniji hram antičkog Egipta danas nam pruža obilje informacija i novih saznanja o istoriji ovog naroda, jeziku, pismu, mitologiji i religiji. Dve granitne statue boga Horusa i danas čuvaju ulaz u hram. Izgrađen je u doba Ptolomeja, a veličanstveni reljefi koji govore o pobedi faraona i boga Horusa nad svojim neprijateljima mogu se videti svuda po hramu.
 • Kom Ombo, hram koji se najčešće pripisuje dinastiji Ptolomeja koji su ga obnovili nakon godina propadanja. Jedinstvena arhitektura ovog kompleksa ogleda se u očiglednoj simetriji. Reljefi sadrže prikaze iz života bogova i faraona, i opise verskih i tradicionalnlih festivala koji su se ovde održavali. Darovi su se prinosili bogu Sobeku, zaštitniku krokodila, te se danas ovde mogu videti mumije krokodila koje su veoma dobro očuvane.

5.dan – Kom Ombo – Asuan

Doručak na brodu. Nastavak plovidbe do Asuana. Prepodnevna poseta Nedovršenom Obelisku, Velikoj Asuanskoj brani i hramu Philae. Ručak na brodu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupovinu i odmor. Večera. Noćenje.

 • Nedovršeni Obelisk, najveći antički obelisk u Egiptu ostao je u kamenolomu nakon oštećenja. Nikada nije završen, a među istoričarima i danas se vodi debata da li bi uopšte i mogao da napusti kamenolom tj, da je završen, bio bi visok 42 metra i težio bi 1,200 tona.
 • Velika Asuanska brana, građena je u periodu od 1960 do 1971 godine stvarajući na ovaj način jedno od najvećih akumulacionih jezera na svetu. Plodno zemljište duž reke Nil povećano je za 20%, međutim veće količine vode dovele su do potopa nekoliko egipatskih hramova i nubijskih istorijskih lokaliteta. Najveći podvig od svih definitivno je bio premeštanje hrama Abu Simbel na visoravan udaljenu oko 200m od prvobitne lokacije.
 • Hram Philae, posvećen je boginji Izidi i još jedan je u nizu hramova kojem su Ptolomeji dali današnji izgled te danas nosi epitet “bisera Egipta“. U vreme gradnje Asuanske brane ovaj hram je bio potopljen zbog čega je premešten na susedno ostrvo. Na ovom projektu učestvovale su 22 države i hram je ponovo otvoren za turiste 1980 godine.

6.dan – Asuan – Kairo

Doručak. Odjava sa broda. Mogućnost fakultativnog izleta do Abu Simbela autobusom ili avionom. U večernjim časovima polazak vozom za Kairo. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera. Noćenje.

 • Abu Simbel, veliki hram Sunca u Abu Simbelu nalazi se na samoj obali Nila i karakterišu ga četiri gigantska kolosa faraona visine preko 20m. Podigao ga je najveći faraon u istoriji Egipatske civilizacije Ramzes II kako bi svojom veličinom i moći impresionirao sve koji ulaze u Egipat i zastrašio neprijatelje. Kompleks se sastoji od dva hrama, jedan posvećen trijadi bogova Amon Ra, Ptah i Ra Harakhte, i drugi posvećen boginji Hator koji je faraon izgradio za svoju kraljicu Nefertari. Izgradnjom brane u Asuanu hram bi bio zauvek izgubljen u vodama Nila, te je u periodu od 1964-1968 preduzet najveći poduhvat preseljenja i rekonstrukcije hrama.

7.dan – Kairo

Doručak. Dolazak u Kairo u ranim jutarnjim satima. Poseta platou Gize i obilazak piramida i Sfinge. Sledi poseta Egipatskom muzeju. Ručak. Po završenom obilasku, transfer do hotela 4* u Kairu. Prijava u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 • Giza plato, piramide faraona Keopsa, Kefrena, Mikerina i Sfinga jedine su od sedam svetskih čuda Starog sveta koje je ostalo sačuvano i koje danas imamo priliku da posetimo. Najveća piramida faraona Keopsa izgrađena je u 26 veku pre nove ere visine 147m. Njena izgradnja i danas predstavlja večiti sukob misljenja egiptologa i istoričara kako je korišćeno preko 2 miliona blokova, a neki su teže čak 2,5 tone. Platoom dominira i budno čuva faraone mistična Sfinga koja je danas postala simbol civilizacije starog sveta.
 • Egipatski nacionalni muzej, najveći je muzej staroegipatske istorije i umetnosti u celom svetu i broji preko 120.000 izloženih eksponata neprocenljive istorijske i arheološke vrednosti.

8.dan – Kairo

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Aleksandrije sa ručkom. Noćenje

 • Grad Aleksandrija, osnovao je Aleksandar Makedonski davne 331 godine pre nove ere te i danas grad nosi njegovo ime. Svetionik na ostrvu Faros visine 124m prestavljao je jedno od sedam svetskih čuda starog sveta. Vekovima je Aleksandrija bila prestonica nauke, kulture i umetnosti antičkog sveta kao i dom Aleksandrijske biblioteke koja je brojala preko 200.000 antičkih rukopisa, kraljice Kleopatre, Serapisovog hrama i brojnih palata, mauzoleja i verovatno grobnice Aleksandra Velikog koja nikada nije pronađena.

9.dan – Kairo – Hurgada

Doručak. Slobodno vreme do popodnevnog polaska za Hurgadu. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska starog Kaira i antičkih prestonica Memfisa i Sakkare. Transfer za Hurgadu klimatizovanim vozilom. Dolazak u Hurgadu, smeštaj u izabrani hotel. Večera. Noćenje.

 • Kairo, grad kontrasta, gde se susreću egipatski mitovi sa modernim neboderima, avenije megalopolisa sa lavirintom bazara i sukova, grad koji egipćani nazivaju “Majka sveta“. Istočnom panoramom grada dominira Saladinova citadela koja je služila kao vojno utvrđenje za odbranu od krstaša. Jedna od najlepših građevina unutar citadele je Alabasterna džamija sa svojom velelepnom fontanom I sat kulom.
 • Memfis, u periodu od 3200 do 2280 godine pre nove ere Memfis je bio prestonica antičkog Egipta. Osnovao ga je faraon Menes, prvi kralj 1. dinastije, a danas ova nekropola idalje prestavlja izazov za egiptologe kako u ovoj oblasti postoji više od 80 piramida dok veliki broj lokaliteta tek čeka da bude otkriven svetu. Memfis je dom kolosalne statue Ramzesa II koja je položena na leđa kako su stopala i baza statue polomljeni.
 • Sakkara, dom prve piramide i najstarijeg spomenika u Egiptu. Za izgradnju grobnog kompleksa faraona Džosera bio je zaduzen veliki sveštenik Imhotep koji je za svog faraona konstruisao piramidu tako što je poređao šest mastaba jednu na drugu i time stvorio grobnicu koju su vekovima faraoni nadstojali da nadmaše svojom veličinom.

9.dan do 14.dan – Hurgada

Boravak u hotelu prema izabranoj usluzi. Slobodno vreme za odmor. Napuštanje hotela u navedeno vreme prema instrukcijama predstavnika i hotelskim pravilima. Transfer do aerodroma u kasnim večernjim satima.     

15.dan – Hurgada – Beograd

Poletanje aviona (let SM387) za Beograd u 02:00h. Obrok u avionu. Dolazak na aerodrom Beograd je predviđen u 05:30h. Kraj programa.


CENOVNIK PO OSOBI, JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA

KRSTERENJE NILOM + HURGADA + KAIRO + AVIO + TRANSFERI

CENOVNIK ZA SEZONU LETO 2021 U PRIPREMI

 


Usluge vodiča su na engleskom jeziku na krstarenju, u Hurgadi je predstavnik na srpskom jeziku (u slucaju vece grupe, minimum 15 putnika, obezbedjuje se vodič na srpskom jeziku za ceo aranžman) 

MINIMUM JE 2 PUTNIKA ZA REALIZACIJU!


CENA UKLJUČUJE:

6 noćenja u standardnim sobama u izabranom hotelu u Hurgadi na bazi navedene usluge

4 noćenja na brodu 5* na bazi navedene usluge

1 noćenje u spavaćim kolima u vozu

2 noćenja sa doručkom u Kairu u hotelu 3*

Avio prevoz na relaciji Beograd-Hurgada–Beograd kompanijom AIR CAIRO Sve avio takse iznose 76€ (Beograd EUR 21,42 – Hurgada EUR 36,60 – CAD EUR 0,98 i EUR 17,00 YQ taksa za gorivo-avio takse su podložne promeni)

Prevoz prtljaga: 20 kg po osobi.

Svi lokalni transferi po programu klimatizovanim autobusima, minibusevima ili kolima.

Usluge vodiča I predstavnika na engleskom jeziku.

Sve ulaznice za posete znamenitostima po program: hramovi Luksor i Karnak, dolina Kraljeva (3 grobnice), Memnonovi kolosi, hram Hatšepsut, KomOmbo i Edfu, razgledanja u Asuanu (brana, nedovršeni obelisk, ostrvo Philae).

Troškove organizacije putovanja


CENA NE UKLJUČUJE:

Obavezna napojnica, bakšiš za ceo boravak (20 € ADL / 10 € CHD ) plaća se vodiču na brodu

Doplate za sobe sa pogledom na more, porodične sobe, itd..

Dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje (za Egipat nije obavezno ali toplo preporučujemo).

Fakultativni izleti koje organizuje naš ino-partner:

 • Abu Simbel 100 €
 • Aleksandrija 92 €
 • Kairo, Memfis i Sakkara 65 €

Egipatsku vizu (25 US$ po pasošu) koja se dobija na aerodromu u Hurgadi pre pasoške kontrole


USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo uplaćeni iznos, a ostatak je podložan promeni i biće naplaćen po srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

Način plaćanja:

– gotovinski – iznos od  50%  ukupne cene turističkog putovanja prilikom rezervacije, preostali iznos najkasnije 15 dan pre početka putovanja;

– čekovima građana – iznos od 50% ukupne cene turističkog putovanja prilikom rezervacije, preostali iznos u 3 jednake mesečne rate

– platnim karticama (Visa, Visa Electron, Dina Card, Master Card, Maestro….);

– uplatom preko računa.


OPŠTE INFORMACIJE I NAPOMENE:

Cene u cenovniku su u evrima po osobi za boravak isključivo u standardnoj dvokrevetnoj sobi u trajanju od od 13 noći sa ugovorenim brojem obroka, za putnike koji putuju putnim ispravama Republike Srbije;

– Cene iz tabele važe do datuma navedenim u tabelama;

– Visina cene turističkog putovanja zavisi od raspoloživosti avionskih karata. U slučaju promene cene avio karata od strane avio prevoznika, Organizator putovanja ima pravo naplatiti avio kartu po novoj ceni samo putnicima koji do trenutka poskupljenja nisu zaključili Ugovor o putovanu;

– Prilikom prijavljivanja imena putnika za turističko putovanje, obavezno je navesti datum rođenja deteta koje se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka o starosti putnika;

– Deca starija od 2 godine koja po hotelskim pravilima borave besplatno u hotelima plaćaju samo avio kartu i transfere u Hurgadi, kao i aerodromske takse, imaju svoje sedište u avionu i koriste zajednički ležaj u hotelskoj sobi sa dve odrasle osobe, a za njih po pravilu nije moguće izvršiti doplatu na recepciji hotela koja bi im obezbedila dodatni ležaj;

– Deca starosti od 0-1,99 godina plaćaju samo iznos od EUR 69,00, nemaju sedište u avionu niti poseban ležaj u hotelu, imaju obezbeđenu ishranu i mogu koristiti besplatne hotelske sadržaje. Koriste zajednički ležaj sa dve odrasle osobe, a za njih po pravilu nije moguće izvršiti doplatu na recepciji hotela koja bi im obezbedila dodatni ležaj;

– Svi popusti se odnose na osnovnu cenu turističkog putovanja,  ali ne i na  doplate (za porodičnu sobu, dodatni ležaj, sobu s pogledom na more…) i ostale  troškove van ugovorenih usluga, plaćaju se na recepciji hotela ili predstavniku ino partnera;

– Putnici koji samostalno ugovore turističko putovanje, biće smešteni u standardnoj dvokrevetenoj sobi u kojoj će sami boraviti tokom putovanja. Nije moguće zaključiti Ugovor o putovanju sa uslugom smeštaja u jednokrevetnoj sobi;

– Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija, a vremena su određena po lokalnim vremenima. O vremenu leta putnici će biti obavešteni odmah po dobijanju informacije  strane avio prevoznika;

– Dozvoljena težina prtljaga 20kg po osobi (deca od 0-1,99 godina 10kg i sklopiva kolica), a ručnog prtljaga 5kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja nema uticaja). Deca od 0-1,99 godine plaćaju EUR 69,00 i nemaju mesto u avionu, ni pravo na besplatan prtljag;.

– Opisi i fotografije smeštajnih objekata i smeštajnih jedinica, zajedno sa doplatama i popustima,  dostupni su na web stranici: www.farostours.rs;

– Raspodelu smeštajnih jedinica vrši isključivo osoblje recepcije hotela, a sve dodatne zahteve i želje ce se proslediti smeštajnom objektu odnosno ino-partneru, pri čemu Organizator putovanja ne garantuje i njihovo izvršenje, vec samo naplaćenu uslugu. Ulazak u sobe je po pravilu posle 14h, izlazak iz sobe pretposlednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišcenje soba i usluga u hotelu van navedenog vremena iziskuje dodatna plaćanja direktno na recepciji hotela.

– Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i tokom trajanja turističkog putovanja.

– U slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga tokom obavljanja ugovorene usluge avio prevoza, potrebno je obavestiti nadležnu službu aerodroma prilikom sletanja (Lost and found service). Za obeštećenje u slučaju oštećenja ili gubitka prtljaga, nadležan je avio prevoznik, bez odgovornosti Organizatora putovanja.

– Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče…) već je to u iskljućivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se odmah treba obratiti;

– Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama prilikom zaključenja ugovora moraju obavestiti Organizatora putovanja odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati. U suprotnom, postoji mogućnost da hotelijeri povećaju cenu smeštaja na licu mesta, jer cene iz Programa važe samo za državljane koji putuju sa putnim ispravama Republike Srbije;

– Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama, a prilikom zaključenja Ugovora nisu obavestili Organizatora putovanja odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati, dužni su da se sami informišu o viznim, zdravstvenim i ostalim uslovima boravka preko web stranice https://www.mfa.gov.eg/english/ConsularServices/Pages/VisaApplication.aspx;

– Podaci sa predmetnih web stranica validni su u trenutku objavljivanja Programa putovanja;

– U slučaju da putnici ne dobiju vizu za boravak odnosno ne obezbede validne putne isprave (moraju biti važeće šest meseci posle datuma završetka turističkog putovanja), agencija ne snosi nikakvu odgovornost i otkaz iz navedenih razloga smatraće se otkazom od strane putnika, uz primenu skale otkaza utvrđene Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava;

– Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena u kursu razmene valuta i promene tarifa prevoznika i promene cene avio taksi;

– Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti koje nije mogao predvideti, izbeći ili otkloniti;

– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja;

– Avionske karte, vaučeri i ostala dokumenta biće uručeni putnicima na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, 2h pre zakazanog vremena poletanja na šalteru Organizatora putovanja; putem elektronske pošte; u poslovnici Organizatora putovanja;

– Organizator putovanja neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao na let ili transfer zbog zakašnjenja pri dolasku na aerodrom. Za putnike koji zakasne iz neopravdanih razloga primenjivaće se skala otkaza utvrđena Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja kao da su odustali na dan polaska;.

– Putovanje se može otkazati u slučaju otkaza leta od strane avio prevoznika bez bilo kakve odgovornosti Organizatora putovanja;

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja programa usled objektivnih okolnosti.

Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Organizator poseduje licencu OTP 27/2012 MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE. MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE FAROS TOURS D.O.O. USTANOVLJENE 25.01.2019.  I USAGLAŠENE SA YUTA STANDARDOM KOJI SU SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA.

Minimalni broj putnika za realizaciju ovog programa je 2.


PGLEDAJTE PONUDE ZA LETOVANJE U HURGADI