fbpx
 

Krstarenje Volgom Moskva Sankt Peterburg

Brod „Vasilij SURIKOV“  ili „Andrej RUBLJOV“

Krstarenje Volgom

 Moskva – Sankt Peterburg

Polasci: 10.07.2019. (povratak 20.07.)

30.07.2019. (povratak 09.08.) 19.08.2019. (povratak 29.08.)


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan:  Beograd – Moskva

Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let za Moskvu:

za polazak 10.07 – 20.07 i 30.07 – 09.08: SU 2091 u 13:25h;

za polaske 19.08 – 29.08: JU 650 u 06:35h;

Dolazak u Moskvu. Transfer i smeštaj na brod. Fakultativno: Moskovski metro, posebno neke od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture). Napomena: u zavisnosti od vremena dolaska, izlet se može pomeriti za naredni dan. Večera. Noćenje.

2.dan: Moskva

Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica,Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, UniverzitetLomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).

Ručak – lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Kremlj, najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepotiarhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata, riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak na brod. Večera.Noćenje.

3.dan: Moskva – isplovljavanje broda u 17:30h

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultativne obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera i piće dobrodošlice.Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika. Noćenje.

4.dan: UGLIČ  – 16:30-19:30h

Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti  pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

5.dan: Jaroslavlj  08:00-12:00h

Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije  iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

6.dan: Gorici – Zelena oaza  10.00h-14.00h

Doručak. Uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Fakultativno: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka i Muzeju ikona. Večera. Noćenje.

7.dan: Ostrvo Kiži 16.30-20.00h

Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak na brodu. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezeraOnjega drugog po veličini u Evropi i jednog od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Slobodno vreme na brodu. Večera.Noćenje.

8.dan: Verhnjije Mandrogi  11:00 – 14:30

Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.

9.dan: Sankt Peterburg 09.00 h

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg.  Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

10.dan: Sankt Peterburg

Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjskisabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica”Aurora”, manastir Smoljni, Crkva Svetog Nikole (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Slobodno vremene. Večera. Noćenje.

11.dan: Sankt Peterburg – Moskva – Beograd

Doručak – lanč paket ili na brodu. Transfer do aerodroma. Let za Beograd:

za polaske 19.08 – 29.08: JU 671 u 11:05 časova. Dolazak u Beograd u 12:55 časova.

za polaske 10.07 – 20.07 i 30.07 – 09.08: SU 019 u 15:15 časova, sa presedanjem u Moskvi. Dolazak u Beograd u 22:10 časova, let SU 2092. Kraj usluge.


Krstarenje Volgom Moskva Sankt Peterburg

Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji)

Polasci: 

10.07 – 20.07  i  30.07 – 09.08

I paluba   (Main Deck) 1.199 evra

III paluba  (Upper Deck) 1.249 evra

Polazak:

19.08 – 29.08

II paluba   (Main Deck) 1.209 evra

III paluba  (Upper Deck) 1.259 evra


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg (Moskva) – Beograd;
 • Obroke prema programu;
 • Prtljag – besplatno 23kg;
 • Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
 • Transfere prema programu;
 • Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;
 • Usluge lokalnog vodiča i pratioca;
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije.

Dodatne usluge koje su uključene u cenu:

 • Koktel dobrodoslice – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
 • Gala Kapetanska večera;
 • za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
 • zabavni program na brodu – igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;
 • živa muzika u baru svako veče;
 • tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativne programe;
 • Aerodromske takse (110-157 EUR, zavisno od aviokompanije, podložne promeni);
 • Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi (plaća se na licu mesta).

Napomene

 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša;
 • Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
 • Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska;
 • WI-FI je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vremen boravka na brodu je 20 EUR po jednom uredjaju. Kupovina i plaćanje kartice – na brodu.

Brod „Andrej RUBLJOV“

Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika.

Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica.

U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar.

 

Brod „Vasilij SURIKOV“

            Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.  Dimenzije kabina: Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2 Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za jednokrevetnu sobu –  80% na cenu aranžmana.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

 • Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.
FAKULTATIVNI IZLETI:

MOSKVA

Kremlj + Oružana palata 60 eur

Moskovski metro 20 eur

Tretjakovska Galerija 30 eur

GORICI

Kirilo-Belozerski manastir + Muzej ikona 38 eur

ST. PETERBURG

Peterhof – dvorac i park sa fontanama 50 eur

Ermitaž 40 eurUSLOVI OTKAZA ARANŽMANA:

Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:

 • 5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana pre početka putovanja,
 • 15% od 90 do 45 dana pre početka putovanja,
 • 30% od 44 do 29 dana pre početka putovanja,
 • 50%od 28 do 22 dana pre početka putovanja,
 • 80% od 21 do 15 dana pre početka putovanja,
 • 95% od 14 do 6 dana pre početka putovanja,
 • 100%od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši samo pre polaska, na licu mesta nije moguće.

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnostpredstavnika   Agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programuu zavisnosti od objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja,uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatoraputovanja;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 prijavljenih putnika;
 • Molimo putnike da blagovremeno pribave biometrijske pasoše kako bi bili u mogućnosti da putuju;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava;
 • Program Br.1 od 12.12.2018.

Garancija putovanja u visini 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj0011/2018 od 10.01.2018. aktivira  se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili namail:garancijaputovanja@yuta.rs

 

POGLEDAJTE OSTALA KRSTARENJA