fbpx
 

Krstarenje Baltički Gradovi 2020 Grupni Polazak

„Baltičke prestonice

Kopenhagen – Talin – St. Peterburg – Helsinki – Štokholm – Varnemunde – Kil

Polazak iz Beograda – 09. avgusta 2020. paket aranžman  avion + brod (11 dana, 10 noćenja)

AVIO – GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM


Brod: Holland America Zuiderdam

 

Helsinki, Finska


PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan, 08. avg. SUBOTA: Beograd – Kopenhagen, Danska

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 04:30h (dva sata pre poletanja aviona). Poletanje aviona u 06:35h let JU 440 za Kopenhagen. Po dolasku u Kopenhagen odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Staro gradsko jezgro, Okrugli toranj, crkva Sv. Trojice, Državna skupština koja je nekada bila dvorac kraljevske dinastije, zgrada berze… Transfer do luke u Kopenhagenu. Ukrcavanje na brod Holland America Zuiderdam. Slobodno vreme za uživanje u brodskim sadržajima. Holland Zuiderdam je elegantno urađen brod, pravljen po meri savremenog putnika.  Brod poseduje: 6 restorana,  8 barova, masažne jacuzzi kade, 2 bazena – uključujući i bazen za decu, wellness centar, salu za  trening,  tursko  kupatilo,  solarijum,  sportski  teren,  stazu  za  trčanje,  pozorište ba dva nivoa,  kazino, diskoteku… Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 17.00h. Večera. Noćenje.

2 dan, 10. avg. PONEDELJAK: Plovidba

Doručak. Brod plovi u pravcu Talina. Brod Zuidrdam je osmišljen da svojim putnicima pruži kvalitetan odmor. U toku dana putnici mogu koristiti razne sadržaje koji su uključeni u cenu, kako bi upotpunili svoje slobodno vreme. Preporučujemo da posetite Lincoln Center Stage – Zuiderdam ima specijalni partnerski dogovor sa jednim od najznačajnijih performans udruženjem na svetu. BBC Earth Experiences – Saradnja između ove dve kuće traje godinama I na brodu imate mogućnost da se bliže upoznate sa životom u moru kroz razna predavanja I dokumentarne filmove… Ručak. Večera.  Uživanje u brodskoj animaciji. Noćenje.

Kopenhagen, Danska – grad male sirene….


3. dan, 11. avg.  UTORAK:   Talin,Estonija

Doručak. Brod uplovljava u luku oko 10:00h. Slobodno vrem za individualne aktivnosti i upoznavanje sa glavnim gradom Estonije. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi, i predstavlja savršen spoj drevne arhitekture i modernih građevina. Mnogobrojni bedemi i kule i dan danas opkružuju grad. Na ovom podneblju su se smenjivali Danci, Šveđani i Rusi, tako da je svaka od navedenih kultura ostavila svojevrstan pečat gradu. Tvrđava Tompea, Olafova crkva, Gradska kuća, Centralni trg, Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Brod isplovljava iz luke u 18.00 h. Večera. Noćenje.

4 dan, 12. avg. SREDA: St. Peterburg, Rusija

Doručak. Brod pristaje u luku u St. Peterburgu u 07.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa jednim od najlepših gradova sveta, koji sa pravom nazivaju Venecija severa: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica “Aurora”, manastir Smoljni, muzej Ermitaž jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata, sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Van Goga, Sezana, Pikasa… Povratak na brod. Večera. Brod noći u luci. Noćenje.

Tallin, Estonija – Jedan od najlepših starih gradova na svetu…


5 dan, 13. avg. ČETVRTAK: St. Peterburg, Rusija

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo Vam da obiđete Peterhof, letnju carsku rezidenciju, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak dvorca, Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa pozlaćenim skulpturama. Povratak na brod. Brod isplovljava iz luke u 18.00 h. Večera. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima. Noćenje.

6 dan, 14. avg. PETAK: Helsinki, Finska

Doručak. Pristajanje broda u luku u Helskinki oko 07:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa glavnim i najvećim gradom Finske. Tvrđava iz 18. veka, Uspenska pravoslavna crkva (najveća u severnoj Evropi), zdanje univerziteta Finske, Glavna luteranska crkva, Narodno pozorište, robna kuća Stokman… Sam grad je sa tri strane okružen Baltičkim morem, i predstavlja savršen spoj zelenih površina i klasične arhitekture. Slobodno vreme. Brod isplovljava iz luke u 16.00 h. Večera. Noćenje.

7 dan, 15. avg. SUBOTA: Štokholm, Švedska

Doručak. Brod uplovljava u luku Štokholmoko 08:00h. Slobodno vreme za upoznavanje sa gradom. Štokholm je glavni i najveći grad Švedske i broji preko 2 miliona stanovnika. Od znamenitosti treba pomenuti Nemačku kuću iz 16. veka, kuću Plemića iz 17. Veka, Bodine dvorac, Kraljevsku Švedsku operu,  Gamla Stan – stari deo grada, Gradsku kuću… Štokholm je jedan od gradova sa najvećim brojem muzeja,  preko 70 otvorenih muzeja,  Zabavni park i atrakcija za sve uzraste – Grona Lund… Povratak na brod. Večera.  Noćenje.

St. Peterburg, Rusija


8 dan, 16. avg. NEDELJA: Plovidba

Doručak. Brod plovi u pravcu luke Varneminde. Tokom plovidbe animacioni tim kompanije Holland America će se potruditi da vaše krstarenje učini nezaboravnim. Preporučujemo Vam da posetite Microsoft Studio u kome ćete moći da na kreativan I edukativan način naučite kako da uz pomoć tehnike svoja putovanja učinite interesantnijim I jednostavnijim. Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

9 dan, 17. avg. PONEDELJAK: Varneminde, Nemačka

Doručak. Pristajanje broda u luku Varneminde oko 06:00h. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnost. Varneminde je primorsko letovalište u okviru grada Rostoka i nalazi se na Baltičkom moru. Mesto predstavlja jednu od najposećenijih luka na Baltiku. Od znamenitosti svakako treba obići plažu, posetiti stari svetionik iz 1897. god. Gradsku kuću u Rostoku, zoo vrt, stari kanal  u blizini luke sa mnoštvom kafica i restorana… Povratak na brod. Brod isplovljava iz luke u 23:00h. Večera. Noćenje.

Štokholm, Švedska


10 dan, 18. avg. UTORAK: KIL, Nemačka

Doručak. Brod uplovljava u luku oko 08:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Kil je glavni grad Nemačke pokrajine Holštajn i smešten je u Kilskom Fjordu. Romantični studenski grad i jedna od najznačajnihih luka na Baltičkom moru sa specifičnim šarmom. Od znamenitosti treba obići obnovljenu Gradsku tržnicu, ulicu Egerštet, Dansku ulica, ulicu Holštenstrase, Kilski dvorac, Operska kuća, muzej moreplovstva… Povratak na brod. Brod isplovljava iz luke u 16:00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

11 dan, 19. avg. SREDA: Kopenhagen, Danska – Beograd, Srbija

Doručak. Pristajanje broda u luku Kopenhagen oko 09:00h. Nakon doručka napuštanje broda. Slobodno vreme za obilazak grada. U 18:00h transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 21:00h. Let JU 405. Dolazak u Beograd u 23:00h. Kraj programa.


Krstarenje Baltički Gradovi 2020 Grupni Polazak

Polazak iz Beograda – 09. avgusta 2020. paket aranžman  avion + brod (11 dana, 10 noćenja)

AVIO – GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM

Brod: Holland America Zuiderdam

Kopenhagen (Danska) – Talin (Estonija) – St. Peterburg (Rusija) – Helsinki (Finska) – Štokholm (Švedska) – Varnemunde (Nemačka) – Kil (Nemačka)


JEDINSTVENA CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI:

First minute za rezervacije do 15.03.2020. 

***DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA ZA RUSIJU!CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Krstarenje (11 dana / 10 noći) kruzerom Holland Amercica Zuiderdam na relaciji Kopenhagen (Danska) – Talin (Estonija) – St. Peterburg (Rusija) – Helsinki (Finska) – Štokholm (Švedska) – Varnemunde (Nemačka) – Kil (Nemačka);
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama izabrane kategorije tokom krstarenja;
 • Avionski prevoz na redovnoj liniji Air Srbije na relaciji Beograd-Kopenhagen-Beograd;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok). Svi obroci se služe ili po sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Obavezne lučke takse (210 €) su u ceni aranžmana;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove živih muzika, disko club, karaoke…
 • Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
 • Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Usluga transfera prevoz turističkim autobusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;
 • Uslugu predstavnika agencije – vodiča, tokom putovanja;
 • Troškove organizacije i realizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Obavezne napojnice/bakšiš celokupnoj posadi, koji se plaća isključivo na brodu na recepciji i iznosi 145$ po osobi,;
 • Obavezno Međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana
 • Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
 • Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji Brodara (informacije i cene na recepciji broda);
 • Programe  u posebnom prostoru na brodu, Spa, gde putnici mogu da se opuste uživajući u raznim  vrstama  masaža, turskom kupatilu, sauni, hidromasažnim kadama…
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u eurima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama…

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

GOTOVINSKI:                                       

 • Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 30 dana pre putovanja.

NA RATE:

 • Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

OPIS BRODA:

Brodska kompanija: Holland America Line

Brod: Zuiderdam

Godina izgradnje:  2002.god;

Dužina: 291 m;

Broj putnika:1.916;

Broj paluba: 11 putničkih;

Sadržaji broda:   6 restorana, 8 barova,  wellness, fitnes sala, sauna, tursko kupatilo, jakuzzi kade,  bazen, višenamenski sportski teren i  staza za trčanje na otvorenom. Teatar, Casino, disko klub, deo za internet….

https://www.hollandamerica.com/en_US/cruise-ships/ms-zuiderdam/4.html


NAPOMENE:

 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara Holland America Line (Posebni uslovi o putovanju);
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima;
 • Na moguće doplate za gorivo, primeniće se opšti uslovi Brodara Holland America line;
 • Ako gosti u vreme ručka koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, Brodar neće poslužiti ručak;
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja,a uz saglasnost predstavnika Agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima plovidbe Brodara Holland America Line;
 • Deci do 7 meseci starosti nije dozvoljen boravak na brodu;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • U svakoj luci će biti organizovani fakultativni izleti. O cenama izleta putnici se mogu informisati na recepciji broda;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • Napomene vezane za raspored sedenja u autobusu: Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice, kao i vreme uplate;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane zaposlenih agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Program je rađen na bazi minimum 50 putnika;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Program Krstarenje Baltikom, Baltička bajka 2020 br. 1 od 15.01.2020.

Galerija:


Napomena  U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, Organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, Licenca OTP 343/2010 kao i posebni uslovi krstarenja brodara Holland America.

Garancija putovanja u visini 300.000.- Eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0011/2017 od 21.01.2018.  aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687,  prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs Organizator poseduje polisu za osiguranje garancije putovanja broj 300061001 ADO DDOR Novi Sad (25.01.2019 -25.01.2020.god.)