fbpx
 

IBICA ARANŽMANI DIREKTAN ČARTER

IBICA ARANŽMAN AVIONOM 11.05.2019. – 14.05.2019.

DIREKTAN ČARTER LET.

Otvaranje diskoteka Pacha i Amnesia!!!!!!!


4 dana (3 noćenja, noćenje sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* i 4*) – avionom i autobusom

Polazak: 11. maj (povratak: 14. maj 2019.)

Popularno balearsko ostrvo poznato kao “Belo ostrvo” zbog kućica obojenih u belo koje se kaskadno spuštaju u more, mnogo je više od ostrva za beskrajno ludu zabavu po kojima je poznato. Umetničku i boho kulturu ovom mestu doneli su tridesetih godina prošlog veka umetnici i hipici i stvorili od ovog ostrva raj za one koji se nisu uklapali u društvene kalupe i promovisali su ideologiju nenasilja. Sve to je uticalo  na stvaranje sopstvene kulture i jedinstvene atmosfere koju mnogi žele da prenesu na neka druga mesta.

 

1 dan (subota, 11. maj 2019) BEOGRAD – IBICA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Po dolasku, razgledanje glavnog grada Ibice pešice, koju su Kartaginjani po osnivanju nazvali Ebysos po bogu Besu, zastitniku smeha, pesme i igre. Najzanimljiviji deo grada predstavlja istorijsko jezgro D’Alt Vila koje je uvršteno na Uneskovu listu svetske kulturne baštine. Unutar zidina istorijskog jezgra svakog drugog vikenda u maju organizuje se srednjevekovni festival. Brojni štandovi sa raznoraznim umetničkim delima, rukotvorinama, tipičnom hranom su postavljeni duž centra mesta a izmedju nih nastupaju ulični svirači, zabavljači i umetnici koji na licu mesta crtaju, vajaju, prave predmete od različitih materijala . Obilazak Ibice prilika je da se poseti obala Sa Marine sa pogledom na utvrdjeni deo grada koji se nalazi na uzvišenju i u prošlosti je bio jedno od najbolje očuvanih utvrdjenja na Mediteranu. Istorijsko jezgro opasano zidinama iz 16.veka predstavlja muzej na otvorenom i na svakom koraku moguće je susresti se sa ostacima civilizacija koje su vladale ostrvom: od Feničana do Kartaginjana, od Rimljana do Mavara pa sve do katalonskog osvajanja u 13. veku. Glavne ulaze u istorijski monumentalni kompleks predstavlja pokretni most Portal de Ses Taules, pored stare tržnice, ali i Portal Nou, pored parka Reina Sofia. Unutar zidina nalazi se Katedrala, Muzej Biskupije, crkva Svetog Dominga, Kapela Svetog Kirijaka, gradska kuca, arheološki muzej i muzeji posvećeni različitim kulturama i narodima koji su vladali ostrvom. Posebno je živo na glavnom gradskom trgu Plaza de Vila i na Plaza de Sa Carrosa. Tokom šetnje uskim ulicicama koje su poput lavirinta su suvenirnice, restorani, terasaste bašte kafića i pregršt vidikovaca. Pogled sa vidikovaca luta ka peskovitim plažama i otvorenom moru, a sa druge strane ka donjem gradu i luci. Nakon obilaska transfer do hotela, smeštaj. Noćenje. Uveče, od ponoći, organizovana je žurka u diskoteci Pacha povodom početka sezone, za koju postoji mogućnost kupovine ulaznica direktno na sajtu diskoteke.  

2. dan (nedelja, 12. maj 2019) IBICA Doručak. Poslepodne, poludnevni fakultativni odlazak do mesta San Antonio koji se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Nekada je bio malo ribarsko selo, rimska luka Portus Magnus, a danas svetska prestonica klupske kulture. San An, kako mu tepaju, poznat je širom sveta po romantičnom zalasku sunca. Turisti i lokalno stanovnistvo sa celog ostrva dolaze u ovo mesto kako bi ispratili ovaj spektakl koji svakodnevno traje oko 30 minuta i uvek se završava spontanim aplauzom suncu koje je zaronilo u Mediteran. Posebno je popularno uživati u zalasku sunca pokraj mora u legendarnom Cafe del Mar. Mesto rodjenja chill-out muzike otvoreno je davne 1980. godine, ali i dalje privlači ljude iz celog sveta koji žele biti deo ove magične atmosfere. Iako je Ibica danas omiljena kod svetskog džet-seta ne treba zaboraviti da ih je na Ibici svojevremeno okupljala Jugoslovenska princeza Smilja Mihajlovic. Ova lepa, inteligentna i snalažljiva žena koja se nakon niza izazova skrasila u Španiji i tamo izgradila sopstveno kraljevstvo obukla je Ibicu u belo inspirisana hipi kulturom. Ispijajući koktel i uživajući u magičnom zalasku sunca, valja se prisetiti Smilje jer da možda nije bilo nje, ne bi Ibica ni postala ono što danas jeste. Povratak u hotel. Noćenje. Uveče, od ponoći, organizovana je žurka u diskoteci Amnesia povodom početka sezone, za koju postoji mogućnost kupovine ulaznica direktno na sajtu diskoteke.  

3 dan (ponedeljak, 13. maj 2019) IBICA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet tokom kojeg se obilazi ostrvo bogato peščanim plažama, skrovitim pećinama, liticama i prošarano belim kućama. Kako se ide ka unutrasnjosti ostrva, tu su zasadi maslina, badema, smokvi i vinove loze. Od tridesetih pa sve do početka šezdesetih godina prošlog veka tu je svoj dom gradio veliki broj umetnika, koji su stvorili od ovog ostrva raj za one koji se nisu uklapali u društvene kalupe. Tako su šezdesetih na Ibicu stigli i hipici, koji su promovisali svoju ideologiju nenasilja. Iako je masovni turizam donekle potisnuo ovaj duh, njega i dalje ima, a najbolje ga možete osetiti ukoliko obiđete neka od hipi sela i marketa. U samom srcu ostrva nalazi nalazi se poznato hipi selo Santa Gertrudis u kome se i dalje se oseti boemski šarm ovog mesta gde su se okupljali hipici, umetnici i muzičari. Oni bi često zbog oskudice u kojoj su živeli trampili umetnička dela za hranu, a sada ta umetnička dela krase mnogobrojne kafice u ovom selu. Put nas dalje vodi ka malom mestu San Miguel poznatom po crkvi koja je poput utvrdjenja, a put se spušta ka Puerto de San Miguel, nekadašnjem ribarskom seocetu koje je danas čuveno letovalište. Veliki broj poznatih ličnosti poseduje vile upravo u ovom delu ostrva, a još uvek se prepričava žurka koju je pre par godina organizovao jedan bogati Rus na ostrvu Illa des Bosc kada su za njega nastupali Hulio Iglesias i Džipsi Kingsi. U neposrednoj blizini ovog mesta je pećina Can Marca koju su kao sklonište koristili pirati i šverceri. Mesto Portinać je najsevernije mesto na Ibici. Pejzaž oduzima dah, a mesto je ušuškano u borovu šumu sa izuzetno lepim plažama i najvišem svetioniku na Balearima. Živopisni gradić Santa Eularia treći je po veličini grad na Ibici i predstavlja jednu od veoma zanimljivih atrakcija za turiste, ne samo zbog svog modernog uređenja, već i zbog svojih izuzetno lepih plaža.  Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (utorak, 14. maj 2019) IBICA – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka južnom delu ostrva gde se nalazi jedna od najpopularnijih plaža Ibice, plaža Ses Salines. Na putu ka plaži je slana zaravan, jedan od velikih potencijala Ibice. Još u vreme Rimljana vađena je so iz mora, a danas je to prirodni rezervat i utočište ptica, uključujući i flamingose. Osim solane, ovde je postojao ogroman broj vetrenjača. Otkada se ne koriste dosta njih je ruinirano, ali su neke restaurirane i zaštićene. Dugačka peščana plaža Ses Salines je okružena bujnom borovom šumom i tirkizno plavim morem. Priče kažu da se ovde okupljaju najlepši ljudi na ostrvu, a letovati ovde znači letovati sa stilom. Transfer na aerodrom. U popodnevnim satima poletanje aviona za Beograd.

 


CENOVNIK DIREKTAN ČARTER LET  BEOGRAD – IBICA

4 dana (3 noćenja, noćenje sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3* i 4*)

Polazak: 11. maj (povratak: 14. maj 2019.)

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Ibica – Beograd direktnim čarter letom (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu po izboru na bazi 3 noćenja s doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom – hotel – aerodrom u prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 34,92 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima, fakultativni izleti, ulaznice za diskoteke, konzumacija u baru Café del Mar, boravišne takse u hotelima (plaćaju se na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ
HOTEL MARE NOSTRUM 3* – Avda. Pedro Matutes Noguera, 53, 07800 Ibiza, www.marenostrumhotelibiza.com

Hotel se nalazi u mestu Playa D’En Bossa, udaljen oko 3 km od grada Ibica i oko 6 km od aerodorma. U blizini je najlepših plaža ostrva kao što je Playa D’En Bossa. Sve klimatizovane sobe hotela imaju mini-bar, telefon, SAT TV, kupatilo, Wi Fi internet, neke sobe imaju blakon. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.

Hotel se nalazi u mestu Playa D’En Bossa, udaljen oko 3 km od grada Ibica i oko 6 km od aerodroma. U blizini je najlepših plaža ostrva kao što je Playa D’En Bossa i Bora Bora. Sve klimatizovane sobe hotela imaju mini-bar, telefon, SAT TV, kupatilo, Wi Fi internet, neke sobe imaju blakon. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:

VAŽNE NAPOMENE
● Potrebno je najmanje 100 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama (u kojima je treći ležaj pomoćni).

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

  • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama organizatora putovanja moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE

  • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
  • ● Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.