fbpx
 

Drač Letovanje Albanija Leto 2021

DRAČ LETO 2021

Kao najpopularnije letovalište, smešten uz Jadransko more, jedan je od najvažnijih albanskih turističkih centara i drugi po veličini grad u Albaniji. Njegova duga istorija, koja seže u srednji vek, ostavila je mnogo zanimljivih istorijskih spomenika, takođe iz rimskog doba.

Ovde je vredno pogledati ostatke drevnih gradskih zidina, rimski forum i amfiteatar, kao i ruševine rimskih vrela iz 2. veka. Takođe vredi posetiti Arheološki muzej sa savremenom izložbom posvećenom drevnoj kulturi.

Drač će oduševiti porodice izvrsnom kombinacijom peščanih plaža, istorijskih i kulturnih znamenitosti, izvrsnim izborom morskih plodova i tradicionalnih jela i mnogim zabavnim aktivnostima. Štaviše, plaže s plitkom vodom čine jadransku obalu odličnom i sigurnom opcijom za decu.

Svaka plaža ima spasioca i u većini slučajeva igralište. Sezonski zdravstveni centar radi tokom letnjih meseci na plažama. U međuvremenu, grad postaje prilično živahan tokom letnjih meseci.

Barovi na plaži, zabave na plaži, letnji klubovi, vodeni sportovi i još mnogo toga mogu zaokupiti tinejdžere. Gradske plaže takođe su popularno odredište mnogih stranih i lokalnih turista, a godišnje ih poseti oko 800.000 turista. Mnogi Albanci iz Tirane i drugde provode letnje odmore na plažama Drača. Suprotno tome, severno priobalno područje je uglavnom neokrnjeno i postaće elitno turističko odredište jer se brojna odmarališta na plaži grade od 2009. godine.


PONUDA HOTELA:

Leto 2021 u prodaji!

*U nastavku je ponuda hotela: klikom na fotografiju hotela/link otvarate stranicu sa opisom, galerijom slika i pojedinačnim cenovnikom za svaki hotel za sezonu 2021. Cenovnik je sa svim uračunatim popustima, automatski se ažurira i važi od 01.04.2021 za sezonu Leto 2021! DRAČ LETO 2021