fbpx
 

Albanija Letovanje 2021 | Albanija Leto 2021

LETO 2021 U PRODAJI!

 

Albanija Letovanje 2021 | Albanija Leto 2021, – Pre samo deceniju putnici su zaista otkrili neravnu obalu Albanije. Tradicionalna sela smeštena između prelepih plažama i izolovanih uvala čine je neodoljivo šarmantnu kombinaciju. Iako se mnogo toga promenilo, albanska rivijera je i dalje poznata po svojoj lepoti, kao i po jednim od najlepših plaža mediterana.

Putevima je lak pristup duž obale gde se Jadran susreće sa Jonskim morem, a postoji širok izbor smeštaja i restorana koji će vam omogućiti da se osećate prijatno i uživate u zasluženom odmoru. Albanija, a posebno južni deo zemlje, ima osamljene šljunkovito peščane plaže, mala ostrvca i nekoliko skrivenih i netaknutih peščanih plaža. Dođite i uživajte u pejzažu, svežim morskim plodovima i divnim zalascima sunca, Albanija Letovanje 2021.


ALBANIJA, Leto 2021 U PRODAJI!Program putovanja i uslovi putovanja, napomene i uslovi plaćanja

SARANDA

Saranda je smeštena na jugu Albanije. To je mali grad sa oko 30.000 stanovnika i jedno je od najposećenijih mesta u zemlji. Iako nije najbolja u ponudi kada su plaže u Albaniji u pitanju, čini savršenu bazu za istraživanje nekoliko plaža i drugih turističkih atrakcija poput arheološkog nalazišta iz doba rimskog carstva, Butrinta, UNESCO-ve svetske baštine.

Hrana je dobra i jeftina i mesto nudi veliki izbor restorana sa lokalnim specijalitetima. Saranda ima onu idealnu mediteransku klimu za kojom turisti žude. Uživajte u šetnji šetalištem ili krenite do zamka Lekursi za fantastičan pogled na zaliv ili ručak/večeru u restoranu sa prelepim pogledom.

Albanija Letovanje 2021 | Albanija Leto 2021


KSAMIL

Južno od Sarande je nezvanični glavni grad albanske rivijere Ksamil. Ksamil je pravo mesto za ljubitelje lepih plaža i prelepe josnko plave boje mora. Plaže ovde su i jedine peščane plaže u zemlji i tamo je uglavnom manje ljudi. Mnoge plaže su u privatnom vlasništvu i naplaćuju malu ulaznicu, ali je savršeno mesto za one koji žele da se nalaze u centru dešavanja.

Tri su mala ostrva tik uz obalu i čine fantastičnu priliku za vožnju brodom ili plivanje kroz blistave tirkizne vode. Ovo je mesto u koje mnogi Albanci dolaze tokom letnjih meseci. A preko puta kanala je Krf, najbliže grčko ostrvo Albaniji.

Albanija Letovanje 2021 | Albanija Leto 2021


VALONA

Valona je bivša albanska prestonica je treći grad po veličini u zemlji, privlačna opcija za one koji traže vise od letovanja, istoriju, plaže u stilu Italije koja blagosilja lokalne restorane … Smeštena u zalivu na samoj granici Jadrana i Jonskog mora, što znači kristalno čista voda i sjajne plaže.  Sa preko 300 sunčanih dana u godini, lako je shvatiti zašto je to popularno odmaralište I traženo letovalište.

Gradske plaže mogu biti praćene gužvom u vrhuncu sezone leta… Takođe postoje mirnije i privlačnije lepo uređene plaže južno od grada… Za pravu letnju avanturu pođite brodom do poluostrva Karaburun, koji je nenaseljen i nudi divlje netaknute bele šljunkovite plaže Albanija Letovanje 2021.

Albanija Letovanje 2021 | Albanija Leto 2021


DRAČ

Drač, kao najpopularnije letovalište, smešten uz Jadransko more, jedan je od najvažnijih albanskih turističkih centara i drugi po veličini grad u Albaniji. Njegova duga istorija, koja seže u srednji vek, ostavila je mnogo zanimljivih istorijskih spomenika, takođe iz rimskog doba. Ovde je vredno pogledati ostatke drevnih gradskih zidina, rimski forum i amfiteatar, kao i ruševine rimskih vrela iz 2. veka. Takođe vredi posetiti Arheološki muzej sa savremenom izložbom posvećenom drevnoj kulturi.

Drač će oduševiti porodice izvrsnom kombinacijom peščanih plaža, istorijskih i kulturnih znamenitosti, izvrsnim izborom morskih plodova i tradicionalnih jela i mnogim zabavnim aktivnostima. Štaviše, plaže s plitkom vodom čine jadransku obalu odličnom i sigurnom opcijom za decu. Svaka plaža ima spasioca i u većini slučajeva igralište. Sezonski zdravstveni centar radi tokom letnjih meseci na plažama. U međuvremenu, grad postaje prilično živahan tokom letnjih meseci.

Barovi na plaži, zabave na plaži, letnji klubovi, vodeni sportovi i još mnogo toga mogu zaokupiti tinejdžere. Gradske plaže takođe su popularno odredište mnogih stranih i lokalnih turista, a godišnje ih poseti oko 800.000 turista. Mnogi Albanci iz Tirane i drugde provode letnje odmore na plažama Drača. Suprotno tome, severno priobalno područje je uglavnom neokrnjeno i postaće elitno turističko odredište jer se brojna odmarališta na plaži grade od 2009. godine.

Albanija Letovanje 2021 | Albanija Leto 2021