fbpx
 

Meksiko Putovanje | Mexico PLAYA DEL CARMEN

U PRIPREMI POLASCI ZA JESEN 2021

GRUPNO SA VODIČEM

PLAYA DEL CARMEN
+ izleti Mexico City, Chichen Itza, Ik Kil, Valladolid, Tulum, Isla de Mujeres, Cenote Azul

*PREMA POSLEDNJIM INFORMACIJAMA NIJE POTREBAN PCR TEST NA COVID19


Chichen Itza, Meksiko


Meksiko Putovanje | Mexico PLAYA DEL CARMEN Viva Mexico! Zamislite da izgovarate ovu rečenicu dok pijuckate tekilu, a marijači vam sviraju vesele tonove popularne pesme ili dok šetate jednim od najvećih gradova sveta – El mariachi loco.

Možda ćete pak ovo pomisliti dok koračate stazama drevnih naroda koji su pisali istoriju Meksika ili posmatrajući tekovine španske kolonijalne arhitekture. U jedno smo sigurni, ovo ćete veselo izgovoriti uživajući u čarima KaribaPeščane plaže, tirkizno more, palme i šum mora. Dobrodošli u raj.


Dolaskom na Karibe, stižemo u plavi, peščani raj – Plaju Del KarmenPlaže, tirkizno more, ukusna i sveža hrana, šetnja kroz džunglu i kupanje u skrivenim cenotama, savršena arhitektura i lokacija majanskih gradova dokaz su da je ovaj narod znao da uživa, a znaćemo i mi! Zakoračićemo na tle gde je čuveni Kolumbo otkrio Ameriku i započeti našu avanturu. Odmor za sva čula je pred nama.

Playa del Karmen, Meksiko


Mexico City – glavni, a ujedno i najveći i najmnogoljudniji grad Meksika i ovog dela sveta je grad duge i burne istorije, tradicije ali i savremenih građevina i nasmejanih Meksikanaca. San o orlu koji sa zmijom u kljunu stoji na kaktusu, vodila je, prema legendi, astečkog vođu do ovog grada gde je u 14. veku osnovana prestonica carstva. Ista prestonica bila je glavna meta osvajanja Ernana Kortesa i njegovih vojnika. Došao je čovek duge kose, bele brade i promenio istoriju jednog naroda.
Danas je Mexico City spoj tradicije i modernog, gde se astečki hramovi naslanjaju na španske katedrale a one dalje na muzeje modernog doba i gde kaldrma izlazi na široki bulevar. Grad prepun kontrasta, osvojiće vas svojom neobičnom lepotom.


 

Meksiko Putovanje | Mexico PLAYA DEL CARMEN

U PRIPREMI POLASCI ZA JESEN 2021

GRUPNO SA VODIČEM

PLAYA DEL CARMEN
+ izleti Mexico City, Chichen Itza, Ik Kil, Valladolid, Tulum, Isla de Mujeres, Cenote Azul


Isla De Mujeres, Meksiko


PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Kankuna sa presedanjem.

DAN 2 – Dolazak u Kankun u ranim jutarnjim časovima i transfer do smeštaja u Playa del Carmen. Iako imenom podseća na čuvenu Bizeovu operu gde zaista i jeste jedno pravo malo umetničko delo, ovo simpatično karipsko mesto učiniće da postanete njegov Don Jose ali će vam uzvratiti ljubavlju, za razliku od dame iz popularnog muzičkog ostvarenja. Tradicionalna hrana, moderna arhitektura, tirkizno more i fenomenalno okruženje za nezaboravne izlete priuštiće nam sjajne uspomene. Prvo ćemo se upoznati sa okolinom smeštaja, kao i centrom grada, a u popodnevnim časovima i smesiti u sobe i odmarati na plaži. U večernjim satima možete prošetati po gradu i uvideti zašto je Playa del Carmen jedna od glavnih destinacija noćnog života u ovom delu sveta. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Možete posetiti neku od okolnih plaža ili tematskih parkova, kao što su Xcaret, Xel-Ha, delfinarijum i slično. dok će kokteli u nekom od plažnih barova biti sasvim dovoljni ukoliko želite samo malo hedonizma uz šum karipskih talasa. Noćenje.

DAN 4 – Doručak. Ovaj dan rezervišemo za celodnevni fakultativni izlet Chichen Itzh – Ik Kil – Valladolid u okviru kog ćemo se u ranim jutarnjim satima prvo uputiti ka čuvenom majanskom polisu koji je zbog niza ratova i prirodnih neprilika napušten, te polovinom 19. veka spašen od zaborava. Uz saznanja o svakodnevnom životu Maja, njihovoj religiji, arhitekturi, gastronomiji, ljubavi i zanatima, saznaćemo zašto je objekat, danas nazvan El Castillo, toliko specifičan da bi se svrstao među 7 svetskih čuda. Tzv. majanska košarka, koja je bila sve samo ne igra, posleratni rituali, spoznaja dešavanja na nebu, kao i polaganje žrtava zarad boljeg poljoprivrednog prinosa, delić su onoga što nas očekuje u prestonici mistike ovog dela Meksika. Nakon posete arheološkoj zoni, put nastavljamo do obližnje podvodne pečine Ik Kil. Ove pećine, na španskom poznate pod zajedničkim imenom “cenote”, nekadašnja su majanska svetilišta, a danas se svrstavaju medu najpopularnije turističke atrakcije jugoistoka Meksika. Pauzu ćemo iskoristiti za kupanje ili jednostavno uživanje u ovoj prirodnoj blagodeti, nakon čega se upućujemo do obližnjeg mesta Valladolid. U potrazi za spokojnim, tradicionalnim životom Meksikanaca u unutrašnjosti zemlje, Valladolid se čini kao idealan primer kolonijalnog gradića, očuvane starošpanske arhitekture, šarenolikih majanskih antičkih detalja, u kojima možete uživati uz čašu nekog domaćeg pića, kao što je mezcal, tekila ili pak, šolju toplog kakaoa. Nakon pauze za šetnju ovim idiličnim mestom, vraćamo se nazad u smeštaj i imamo slobodno veče. Noćenje

DAN 5 – Doručak.Nakon prvog konkretnijeg kontakta sa istorijom Maja, i u narednom danu nastavljamo istim stazama, posutim kukuruzom, svetom biljkom domicilnog stanovništva, koje se kroz istoriju nije držalo samo kopna, već i morskih puteva, te u tu svrhu izgradiše i luku Tulum. U pitanju je još jedan celodnevni fakultativni izlet, čiji ćemo prepodnevni deo iskoristiti za posetu starog grada Tulum i pored priče o tome kako je nekada izgledao život na ovom mestu, uživati u fantastičnim pogledima na obližnju plažu istog imena. Ova plaža, koja je posvedočila raznim zbivanjima, od starih majanskih, preko dolaska Španaca, pa sve do današnjih mora turista koji tokom cele godine dolaze da bi uživali na ovom mestu, biće ujedno i naša destinacija za ostatak dana, gde ćemo se opustiti uz tirkizno more i odličnu ponudu plažnih barova. Playa Paraiso, u prevodu plaža Raj, sa razlogom nosi taj naziv i ponosno se kiti epitetom jedne od najpopularnijih na celim Karibima. Polazak ka smeštaju pred mrak. Slobodno veče. Noćenje

DAN 6 – Doručak. Još jedan dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet ali ovoga puta, bez mnogo edukativnih delova, dan namenjen isključivo za okrepljenje duše i tela bisera Quintana Roo regiona, čuvenog ostrva Isla de Mujeres. Očekuje nas vožnja u trajanju od sat vremena do Kankuna, odakle trajektom, vozeći se 20ak minuta kroz tirkiznu lagunu izmedu grada i ostrva, dolazimo do mirnog naselja ovog izolovanog ostrva, gde kraćom šetnjom kroz njegov centar odlazimo do Playa Norte, najpopularnije destinacije lokaliteta. Predstoji nam celodnevno opuštanje u magiji severa ostrva, koje možete začiniti eventualnim iznajmljivanjem golf vozila, pa se provozati ka jugu ostrva, posetiti podvodni muzej, park Garrafon ili nešto slično. Povratak trajektom ka Kankunu u vreme zalaska sunca i vožnja nazad ka smeštaju. Slobodno veče. Noćenje

DAN 7 – Doručak. U danu koji sledi imamo još zanimljivih sadržaja za vas. Posle sjajnih lokaliteta koji ostaju za nama, vreme je za bližu okolinu grada u kom smo smešteni, te odlazimo u fakultativnu posetu Cenote Azul, skrivenog blaga majanskih šuma, posle čega produžavamo do obližnje plaže Xpu-Ha i ostajemo do večernjih sati. Xpu Ha je jedna od najlepših plaža ove meksičke obale, manje prometna, sa nekoliko plažnih barova, čiji će ambijent učiniti da se osećate kao da lebdite u snovima Dijego Rivere, okupanim sunčevim zracima i zasutim pićem iz bogatih menija gastronomskih punktova oko vas. Povratak u smeštaj. Noćenje

DAN 8 – Doručak. U momentu kada pomislite da vaš boravak u Meksiku ne može da bude ukusniji, mi imamo za vas iznenađenje i dodatno začinjavamo putovanje dvodnevnim fakultativnim izletom u Meksiko Siti! Jedan od najvećih gradova na svetu, matica današnjeg Meksika, naslednik aztečke prestonice Tenočtitlan, dom Fride Kalo i Dijego Rivere, danas je urbani okean na nadmorskoj visini od preko 3000m, prepun istorijskih i modernih značajnih lokalliteta sa kojima ćemo se upoznati u toku boravka tamo. Polazak na aerodrom Kankun i rani jutarnji let. Dolazak u Meksiko Siti u prepodnevnim satima. Transfer do centra grada i obilazak: Zòcalo, katedrala, palata Nacional, ostaci starog grada, pešačka ulica Madero, palata Bellas Artes, toranj Latinoamericana… Pauza za ručak i odmor, pa u zavisnosti od preostalog vremena dogovor oko nastavka šetnje. Uveče smeštaj u hotel i slobodno veče. Noćenje.

DAN 9 – Doručak. Napuštamo hotel i odlazimo u jedan od najlepših delova grada, čuveni Coyoacan. Nekada dom konkvistadora Ernan Kortesa, danas sedište lokalne samouprave, najupečatljiviji je objekat na glavnom trgu. Osim toga, tu se još nałazi i stara katedralna crkva Kojoakana, zatim kućamuzej Fride Kalo, stare pijace, pregršt zanatskih i ugostiteljskih radnji, kao i poznatih restorana sa izuzetnim gastronomskim specijalitetima kao što je piletina u mole sosu od kakaoa, pečeni skakavci i još mnogo toga. Slobodno vreme, te u kasnim popodnevnim satima odlazak na aerodrom i let nazad za Kankun. Transfer do smeštaja. Noćenje.

DAN 10 – Doručak. Ovaj dan ostavljamo za sumiranje utisaka, uživanje na plaži ili eventualno posetu nekog od lokaliteta u okolini, te probavanje hrane koje ste se uželeli u toku odsustva u Meksiko Sitiju. Noćenje

DAN 11 – Sve što je lepo ima svoj kraj, a tako nažalost i ova naša avantura od koje se opraštamo ranojutarnjim napuštanjem hotela, transferom do aerodroma i povratnim letom ka Beogradu, sa presedanjem. Noćni let.

DAN 12 – Dolazak u Beograd.


Mexico City, Meksiko


U cenu je UKLJUČENO:

 • Avio karta sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd-Kankun sa presedanjem
 • Prtljag težine 30kg za sve letove
 • 8 noćenja u hotelu RIVIERA CARIBE MAYA*** ili sličnom u Playa del Carmen u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Transferi prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 U cenu NIJE UKLJUČENO

 • Fakultativni izleti
 • Viza za Meksiko
 • Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
 • Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI: 

1. Odlazak u Chichen Itzu, cenote Ik Kil i Valladolid sa svim uključenim ulaznicama
2. Odlazak u Tulum i Playa Paraiso
3. Odlazak na Isla Mujeres
4. Odlazak u Cenote Azul i plažu Xpu-Ha
5. Odlazak u Mexico City sa uključenim noćenjem i povratnom avio kartom – 150 EUR

Cene svih izleta okvirno iznose 350 EUR. Tačne cene pojedinačnih izleta će biti poznate pred polazak na putovanje.

*Prijavljivanje za izlet u Mexico City se obavlja prilikom prijave za aranžman zbog rezervacije avio karte unapred, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana. Plaćanje ostalih izleta obavlja se po dolasku na destinaciju. 


VAŽNO:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

USLOVI PLAĆANJA ZA DALEKE DESTINACIJE

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Mexico City, Meksiko


NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

Uplatom direktno u prostorijama agencije 

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

– Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.


PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje.


OPŠTE NAPOMENE

– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

– Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

– Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

– Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

– Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

– Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

– Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

– U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

– Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

– Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska, predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika, ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

– Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

– Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

– Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

– Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

– Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila i sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

– Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

– Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

– Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

– Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

– Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

– Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

– Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

– Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

– Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

– Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

– Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

– Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

– Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

– Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

– Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

– Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

– Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

– Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije…

– Trip Top Putovanja će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.

– Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza je da pribavi neophodnu dokumentaciju.

– Trip Top Putovanja ne mogu garantovati dobijanje vize za Meksiko, u slučaju nedobijanja vize, vlada Meksika zadržava iznos uplaćen za viziranje.

– Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

NAPOMENE VEZANE ZA COVID – 19

– Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica, radnog vremena objekata i lokaliteta i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predviđenih Zakonom.

– Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja.

– Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi.

– Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja (granični prelaz ili pak zemlja tranzita) može biti promenjena, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije i radi potpune i bezbedne realizacije programa, molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja sa licencom 194/2020.