fbpx
 

KRAKOV – NOVA GODINA 2023 – BUS -2 NOĆENJA Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge. U blizini grada se nalazi i međunarodni aerodrom. Krakov je jedan od najvažnijih kulturnih centara Poljske, mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije.

Autobusom 5 dana – 2 noćenja
Termin: 30.12.2022. – 03.01.2023.

RASPRODATO!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan: Beograd – Krakov
Polazak iz Beograda u 19:00h (podložno promeni) sa parkinga muzeja 25 maj-Kuća cveća. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.


2. Dan: Krakov
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Individualni DOČEK NOVE 2023. GODINE.  Noćenje.


3. Dan: Krakov – Rudnik soli Vielička
Doručak. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.


4. Dan: Krakov – Aušvic / Birkenau
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.


5. Dan: Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.KRAKOV

Autobusom 5 dana – 2 noćenja

TERMIN PUTOVANJA:

30.12.2022 – 03.01.2023

HOTEL WYSPIANSKI (u centru)3*: 

CENA PO OSOBI – 139 EUR 

RASPRODATO!


Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je ispred bivše AS ATP Vojvodina (podložno promeni)


POPUSTI I DOPLATE:
• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
• doplata za 1/1 sobu 60 €,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 € (isključivo na upit)


ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
• dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge pratioca grupe,
• agencijske usluge.


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne izlete (obavezno prijavljivanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
• individualne troškove,
• međunarodno zdravstveno osiguranje

NAČIN PLAĆANJA:

30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Aušvic – 25 €,
• Rudnik soli Vielička – 35 €
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika.

****ZBOG OBAVEZNE NAJAVE GRUPE UNAPRED ZA OBA IZLETA, OBAVEZNA PRIJAVA PRILIKOM PRIJAVE ARANŽMANA I UPLATA IZLETA U AGENCIJI! 


SMEŠTAJ U NAVEDENIM ILI SLIČNIM HOTELIMA:

Hotel Wyspianski 3* – se nalazi u starom gradu, u samom centru Krakova. Renoviran je 2020.godine. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.


U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br. 1 od 20.10.2022. Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja, licenca OTP 222/2021 kategorija A od 06.12.2021.