fbpx
 

ISTANBUL NOVA GODINA 2020 AVIONOM 3 NOĆENJA 

SPECIJALNA CENA od 279 EUR

SA UKLJUČENIM TAKSAMA

DVORCI BAVARSKE NOVA GODINA 2020

ISTANBUL – NOVA GODINA 2020

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Polazak: 29. Decembar 2019.  / Povratak: 1. Januar 2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak: 29. decembar. 2019.

1.dan (29.12.2019.) BEOGRAD-ISTANBUL Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”  tri sata pre poletanja aviona (05:00 časova). Poletanje za Istanbul (u 07:50 časova, FHY 512). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom Sabiha Gokcen u 11:40 časova po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela ili mogućnost fakultativne posete vidikovcu Čamlidža uz pauzu za kafu i panoramskog razgledanja grada: prelazak iz Azijskog u Evropski kontinenat prvim  mostom na Bosforu, bulevar Barbaros, spomenik velikog osmanskog gusara Hayrettin Barmarosa, prolazak kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, gradski stadion Besiktas, prelazak kroz Taksim, bulevar Tarlabasi, Pera Palace hotel u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa,  Džamija Mehmed Paše Sokolovića,  prelazak iz novog u stari deo grada preko Ataturk mosta na Zlatnom rogu, nastavak puta bulevarom  Ataturk, Valensov akvadukt, Fatih i Laleli kvart. Cena fakultativnog panoramskog obilaska sa vidikovcem Čamlidža, po osobi: 20 evra. Noćenje.

2.dan (30.12.2019.) ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Obilazak  Sultan Ahmetove ili Plave džamije i Topkapi palate, rezidencije osmanskih sultana iz koje su vladali 400 godina. Cena po osobi 40 evra (*cena obuhvata ulaznice kako za Topkapi palatu i Aja Sofiju, koja je po programu narednog dana i usluge lokalnog vodiča). Kraj izleta na trgu Sultanahmet, u blizini Kapali čaršije. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak palate Dolmabahče na Bosforu, poslednje rezidencije osmanskih sulltana, jedne od najlepših evropskih palata. Cena po osobi: 30 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (31.12.2019.) ISTANBUL Doručak Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vaseljenskoj patrijaršiji u kvartu Fener, nakon čega sledi krstarenje Bosforom u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, prolazak ispod 2 mosta na Bosforu, tvrđave Rumeli hisar i Anadolu hisar, Devojačka kula. Kraj izleta kod Egipatske pijace. Cena po osobi: 35 evra. Nakon izleta vreme za slobodne aktivnosti ili nastavak obilaska trga Sultanahmet započetog prethodnog dana. Obilazak antičkog Hipodroma i veličanstvene Justinijanove crkve Božanske mudrosti, današnjeg muzeja Aja Sofije. Povratak u hotel. Individualni doček Nove godine. Noćenje. *Izlet Sultanahmet prinuđeni smo da podelimo na Plavu džamiju i Topkapi saraj prvog dana i Aja Sofiju i Hipodrom drugog dana, s obzirom na radno vreme objekata tokom Novogodišnjih praznika.

4.dan (01.01.2020.) ISTANBUL  Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 19:15 časova po lokalnom vremenu FHY 511. Sletanje u Beograd u  19:05  časova po lokalnom vremenu.


SPECIJAL ISTANBUL NOVA GODINA 2020


ISTANBUL – SPECIJAL CENA

Avionom 4 dana – 3 noćenja

TERMIN PUTOVANJA: (siguran polazak)

29.12.2019 – 01.01.2020

HOTEL: ASPALACE HOTEL THE ISTANBUL OLD CITY 3* (Laleli) 279 EUR (RASPRODATO)

HOTEL: GRAND ASYAN 4* (Laleli) 359 EUR 

HOTEL: IKBAL 4* (Laleli) 399 EUR 

HOTEL: THE CENTRAL PALACE 4* (Taksim) 489 EUR 

HOTEL: DIVAN 5* (Taksim) 599 EUR 

*U CENU SU UKLJUČENE AVIO TAKSE!!!!

*** Specijalna ponuda važi za prijavljene putnike do 30.11.2019. a primenjuje se do popune mesta predviđenih za specijalnu  ponudu!Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti srednjem kursu NBS

ARANŽMAN OBUHVATA:
Prevoz čarter letom (low cost kompanija) na relaciji Beograd-Istanbul–Beograd sa uključenim taksama, grupni autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu na bazi noćenja sa doručkom, usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
međunarodno putno osiguranje, fakultativni izleti i posete, hrana I piće na letu,  ekstra troškovi.

ISTANBUL NOVA GODINA 2020 AVIONOM

NAČIN PLAĆANJA: Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

ZNAMENITOSTI ISTANBULA:

AJA SOFIJA 
(Sveta Sofija; Crkva svete mudrosti)–Nekadašnja bazilika, potom džamija, a danas muzej, spada sigurno u najlepše građevine sveta. Zidana je po nalogu vizantijskog imperatora Justinijana, a po nacrtima arhitekata Isidora iz Mileta i Antemija iz Telasa u razdoblju od 532. do 537. godine i posvećena je Hristu kao personifikaciji svete mudrosti. Nakon pobede Turaka 1453.godine, pretvorena je u džamiju kada su dodata i četiri minareta.Od 1935. godine Aja Sofija je muzej.

DOLMABAHČE PALATA–Građena je od 1843. do 1856. godine po nalogu sultana Abdulmedžida. Palata površine 45.000 m2 po dizajnu je mešavina baroka, rokoko stila, neoklasicizma kao i uticaja otomanske arhitekture. Dolmabahče je bio dom šestorici sultana u period od 1856. do 1924. godine. Palatu je kao letnju rezidenciju koristio Mustafa Ataturk u kojoj je proveo svoje poslednje dane života. U palati se nalazi najveći luster na svetu(težine 4.8 tona) poklon engleske kraljice Viktorije.

SULTAN AHMETOVA DŽAMIJA (PLAVA DŽAMIJA)–U svetu poznata kao Plava džamija, zbog plavih pločica u unutrašnjosti džamije. Građena je u period od 1609. do 1616. godine. Unutrašnjost džamije ukrašava preko 200.000 ručno rađenih pločica iz Iznika sa preko 50 različitih lala motiva.

HIPODROM–Centar kulturnog i sportskog života Konstantinopolja.Po nalogu Konstantina Velikog obnovljen je i proširen 324.godine (450m x 130m) s kapacitetom tribina za oko 100.000 posetilaca. Danas se na hipodromu nalazi egipatski obelisk, zmijski stub i nemačka fontana.

TOPKAPI PALATA–Zvanična rezidencija otomanskih sultana u period od 1465. do 1853. godine. Gradnja je započeta 1459.godine po nalogu Sultana Mehmeda II, osvajača Konstantinopolja. U početku u njoj je živelo vise od 4.000  ljudi i kroz vekove je bila više puta dograđivana. Godine 1924. vladinim dekretom je pretvorena u muzej. U sklopu palate se nalaze četiri dvorišta sa posebnim znamenitostima.

VASELJENSKA PATRIJARŠIJA–Od 1586. godine se nalazi u Crkvi Svetog Đorđa, koja je pre preseljenja patrijaršije bila sastavni deo manastira, a nekoliko puta je gorela u požarima. Poslednji put 1941. godine. Veliku vrednost mu daju relikvije i patrijarhov tron iz V veka.


VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Pasoš mora da važi šest meseci po povratku sa putovanja.

O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Plaćanje fakultativnih izleta u Istanbulu je isključivo u evrima. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaji izleta mogu biti podložni izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 20 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 150 učesnika.

Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 50.

Napojnica:  Uobičajeno je davanje napojnica, a običaj je da se i šoferima u Vašem autobusu prilikom transfera ili izleta da bakšiš.


SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:

Hotel –  Aspalace The Istanbul Old City 3*

https://www.aspalacehotel.com/

Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbulu. Sve sobe su nedavno renovirane poseduju kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, besplatan WiFi, flat-screen TV, klima uređaj, sef (ne plaća se). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Tramvajska stanica Aksaraj i nekoliko autobuskih stanica nalaze se u neposrednoj blizini hotela, kojima stižete do drugih delova Istanbula, uključujući Trg Taksim i Ulicu Istiklal. Kapali čaršija je udaljena 1 km, a istorijska četvrt Sultanahmet 2 km.

Hotel – Grand Asiyan 4*   

www.hotelgrandasiyan.com

Nalazi se u srcu starog Istanbula na Laleliju. Na pešačkoj udaljenosti od Kapali čaršije (500 m), Aja Sofije, Plave džamije (oko 1.5 km) i drugih znamenitosti ove prestonice. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. U sklopu hotela je restoran na 8. spratu sa koga se pruža pogled na Mramorno more, bar, spa centar (tursko kupailo, sauna, zatvoreni bazen–uz doplatu). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.

Hotel – Ikbal 4* 

http://ikbal-de-luxe-hotel.hotel-istanbul.net/en/

Hotel je smešten u starom delu Istanbula, blizu Topkapi Palate, Aja Sofije, Kapali čaršije i drugih turističkih atrakcija. Udaljen je 4km od Taksima i 12km od aerodroma Ataturk. Standardne sobe imaju jedan veliki ili dva odvojena kreveta, klimu, sat tv, direktnu telefonsku liniju, internet, mini bar, sef, i fen za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švetski sto.

Hotel – The Central Palace 4+*

http://www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/

Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od trgovačke ulice Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor velness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši udaljen je 1,8 km od hotela. Sve sobe  su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju veći prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Hotelski spa centar sadrži saunu, hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan bežični internet i besplatan parking.

Hotel – Divan Istanbul 5*

http://www.divan.com.tr/divan-istanbul/en

Ovaj hotel koji je izgradjen u modernom stilu nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u Istanbulu, na tgu Taksim. U ponudi ima spa centar, koji se prostire na površini od 1800 m² sa zatvorenim poluolimpijskim bazenom I turskim kupatilom. Prostrane sobe imaju savremen enterijer sa tradicionalnim turskim detaljima. Svaka soba sadrži LCD TV, baznu stanicu za iPod i mini-bar. U pabu Divan pripremaju se raznovrsna turska i internacionalna jela. Bar u lobiju nudi izvrsne koktele, dok se ukusni kolači i čokolade služe u poslastičarnici Divan. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

NAPOMENA

Potvrda o garanciji putovanja:
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 1 od 15.novembra 2019.          Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.