Sicilija Letovanje Autobusom


NEOBIČNA LETOVANJA


Sicilija Letovanje Autobusom

AUTOBUSOM – 13 dana – 8 noćenja


RIM – VATIKAN – MESINA – TAORMINA – VULKAN ETNA – KATANIJA – PALERMO – 

SICILIA OUTLET VILLAGE – SIRAKUZA – SICILIJANSKA SELA (film KUM) –

DJARDINI NAKSOS –  POMPEJA – KAPRI


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda oko 14h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan RIM        

Dolazak u Rimu prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodnovreme. Fakultativni izlet PEŠAČKO RAZGLEDANJE RIMA  u pratnji vodiča: Koloseum, Rimskiforumi, TrgVenecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan RIM (VATIKAN – TRASTEVERE)     
Doručak. 
Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na Siciliju. Fakultativno poseta VATIKANU, jednoj od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Odlazak do Vatikana gradskim prevozom (bus, metro). Obilazak Vatikanskih muzeja, u pratnji lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafael, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog barokaSlobodno vreme. Individualni povratak u hotel. U večernjim satima fakultativni izlet RIM NOĆU koji obuhvata panoramsko razgledanje grada: Antički i hrišćanski Rim, vatikansk igrad, Hadrijanova palata, lungotevere, isola Tiberina, trg Venecija, Kapitol, via Veneto, park vila Borgeze, trg naroda… zatim odlazak u boemsku četvrt Rima –Trastevere i šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekat iambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini, suvenirnice, galerije, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Slobodno vreme na Trastevere za šetnju i večeru. U kasnim večernjim časovima (oko 23h) polazak na Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim kraćim pauzama radi odmora.

 4. dan SICILIJA – MESINA

Dolazak u luku Vila San Giovani u jutarnjim časovima. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 30 –ak min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini. Mesina je treći najveći grad Sicilije, nalazi se na ušću Jonskog u Tirensko more i poznat je kao grad luka i kapija Sicilije. Po dolasku u MESINU panoramsko razgledanje grada: Neptunova fontana, Corso Vitorio Emanuele, Katalonska katedrala…kraće slobodno vreme u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.

 5. dan SICILIJA (TAORMINA)       
Doručak.
Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultaivni izlet TAORMINA. Polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine. Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, botanička bašta – Vila Comunale, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg  9. April odakle se pruža  fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu, piazza Duomo i katedrala Taormine Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h . Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 6. dan SICILIJA  (VULKAN ETNA i KATANIJA)         
Doručak. 
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet VULKAN ETNA I KATANIJA. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013-te godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije -krateri Silvestri (nadmorska visina 1 900 m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz  živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne.  Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim  slobodno vreme za individualnu šetnju oko  ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3 000 m,(žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001 god. Odlazak do 3 000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 € na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJE, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere… Slobodno vreme  u centru Katanije. Celodnevni  izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 7. dan SICILIJA (PALERMO – SICILIA OUTLET VILLAGE)
Doručak. 
Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna skoljka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva,grad bogat spomenicima specifične Arapsko- Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem  prekoEnne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada: korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni  odlazak u MONREALEi poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko -normanskim mozaicima  pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji – Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih  svetskih brendova Trussardi, Versace, Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango…koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone.  Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima… Celodnevniizlet u trajanju od 7h do 21h. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 8. dan SICILIJA (SIRAKUZA )         
Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SIRAKUZA. jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda  i omiljeni grad velikog slikara Caravadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo,  obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze..Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost  fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h.  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 9. dan SICILIJA  (SICILIJANSKA SELA – film KUM)

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SICILIJANSKA SELA. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forca d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum1” uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca d Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i  letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom  muzeju u Savoki,  katedrala  Sv. Lucije  na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač),  espresso ili granitu u baru “Viteli”gde je  Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe.Poludnevni izlet  u trajanju od 10 h do 15h. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 10.dan SICILIJA  – DJARDINI NAKSOS 
Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 10h.Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima polazak za Djardini Naksos. Po dolasku u letovalište slobodno vreme za šetnji, večeru, kupovinu suvenira…Polazak za Mesinu oko 21h. Po dolasku u Mesinu ukrcavanja na trajekt. Prelazak preko Mesinskog moreuza (30 – ak minuta). Dolazak u luku Vila San Djovani i nastavak putovanja prema  Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju sa usputnim kraćim pauzama radi odmora.

 11. dan NAPULJ (POMPEJA)       
Dolazak u Napulj u ranim jutarnjim časovima. Napuljzovugradsuncaigradsvetlosti. Smešten je na obali Tirenskog mora, u srcu Napolitanskog zaliva. Rodno je mestoBerninijainekadašnjaprestonicavelikogSicilijanskogkraljevstva. Po dolasku u NAPULJpanoramsko i pešačko razgledanje grada: Turistička luka, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebišito, teatro San Carlo, galerija Umberto I,trgovačka ulica Via Toledo, najstarija i zvanično prva picerija na svetu Brandi. Slobodno vreme u Napulju za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u POMPEJU. Odlazak vozom do Pompeje i obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja  bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova… iz antičkog doba. Povratak vozom u Napulj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

12. dan NAPULJ  (OSTRVO KAPRI)             
Doručak.Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme u Napulju. Fakultativniizlet na ostrvo Kapri. Mondensko letovalište Kapri se nalazi u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti  iz celog sveta.  Zbog svoje atraktivnosti,  izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije, bajkovitih pejzaža i luksuznih hotele danas je najpoznatije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Vožnja brodom iz Napulja do ostrva KAPRI. Dolazak na ostrvo Kapri u luku marina grande. Vožnja žičarom do glavnog grada ostrva – Kapri i razgledanje: glavni gradski trg – Piazza Umberto I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone ( neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva.  Slobodno vreme za uživanje i šetnju. Povratak brodom uNapulj. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

 13. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.  (Kraj programa)


Sicilija Letovanje Autobusom

SICILIJA sa obilascima: RIM  – NAPULJ – POMPEJA – ostrvo KAPRI

Paket aranžman 13 dana: autobuski prevoz + smeštaj u hotelu na bazi 8 noćenja sa doručkom + obilasci

SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 01.04.2019.

DOPLATA ZA POLASKE  IZ DRUGIH GRADOVA – minimum 8 putnika –  mora se najaviti i rezervisati u agenciji!

 • Doplata za polazak iz Novog Sada 2000 rsd
 • Doplata za polazak iz Jagodine 2500 rsd
 • Doplata za polazak iz Kragujevca 2500 rsd


DOPLATA ZA POLUPANSION NA SICILIJI 60 EVRA PO OSOBI

Cene iz tabele su izražene u evrima po osobi. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate


Sicilija Letovanje Autobusom

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
  • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana
 • Smeštaj hotelu prema programu (Rim i okolina) u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
 • Smeštaj u hotelu prema programu (Napulj i okolina) u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 1 noćenje sa doručkom
 • Smeštaj u hotelu prema programu (Sicilija – Katanija i Mascali) u standardnim 1/2 i 1/2 +1 i 1/3 +1  sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom
  • Obilaske prema programu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €)
 • Staničnu uslugu – peronsku kartu 50,00 rsd za polaske iz Beograda sa stanice BAS, plaća se u agenciji
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – € po noćenju /po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – € po noćenju /po osobi.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3,5 € po noćenju /po osobi, za boravak u hotelima sa 4* – 5 € po noćenju /po osobi
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Kataniju i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 €po noćenju / po osobi.
 • U momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena gradska komunalna taksa za hotele na Siciliji u letovalištu Mascali. Ukoliko do realizacije aranžmana, taksa bude uvedena, putnici će o svim detaljima blagovremeno biti obavešteni.
 • Fakultativne izlete i individualne troškove

USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

 • svi navedeni iznosi koji su u eur, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja

POPUSTI:

Deca do 12 godina ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanja popusta za detemerodavan je datum rodjenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja

 • deca od  0 – 2 godine besplatno  (imaju sedište u autobusu i nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od  2 – 12godina popust 50 € (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

SOPSTVENI PREVOZ:

 • Ne postoji umanjenje za sopstveni prevoz
 • Pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje
 • Postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu na Siciliji ili  gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu (1/1)  sobu iznosi 190 €  – isključivo na upit.
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Doplata za polupansion na Siciliji – 60 € za 6 noći po osobi.

Sicilija Letovanje Autobusom

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:        

U Rimu:

 • Pešačko razgledanje Rima      15 € / 10€    deca
 • Rim noću – Boemska četvrt Trastevere       10 € /   5€    deca
 • Vatikan sa ulaznicom       40 € / 30 €   deca

 Na Siciliji:

 • Taormina         20 € / 10 €   deca                              
 • VulkanEtna – Katanija       35 € / 25 €   deca
 • Palermo – Sicilia Outlet Village    45 €/  30 €   deca
 • Sirakuza      35 € / 25 €   deca
 • Sicilijanska sela – film KUM      25 € / 15 €   deca

 U Napulju:

 • Pompeja ( uključena ulaznica)   35 € / 25 €   deca
 • Ostrvo Kapri ( uključena brodska karta i žičara)     60 € / 45 €   deca

KUPOVINOM PAKET IZLETA NA SICILIJI OSTVARUJETE POPUST 30 €. CENA PAKETA IZNOSI 130 € PO OSOBI ZA ODRASLE I 75 € ZA DECU DO 12 god


OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela putem sajta www.oktopod.rs. Smeštaj je u Italiji na Siciliji (Rim i okolina, Napulj i okolina), u hotelima sa 3* ili 4* u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:


Italija Sicilija

 VILLAGGIO LA PLAYA 3*

Hotel Villagio la Playa nalazi se na Siciliji, na jonskoj obali mora, u blizini Fontana Rosa aerodroma u Kataniji.Hotelski resort smešten je u sopstvenom parku koji se prostire na 60 000 m2. Hotelski resort izlazi na dugu, privatnu peščanu plažu. U sklopu hotela nalazi se recepcija, disko klub, 3 restorana, 3 bara, bar na plaži, ležaljke i suncobrani na plaži (korišćenje plaže je besplatno; jedna ležaljka i suncobran za ceo boravak 20 € ili po danu 4 € – plaćanje na licu mesta). Smeštaj je u  bungalovima 1/2, 1/2 +1 ili 1/3 +1. Svaki bungalov ima zaseban ulaz, kupatilo – tuš/wc, pogled na park ili more, wi- fi, frižider, klima uredjaj (uključeno u cenu). Hotel je od centra Katanije udaljen 3 km i povezan redovnim gradskim linijama.
Više informacija http://www.villaggiolaplajaclub.com/location/servizi/?lang=en

HOTEL KING HOUSE 3+*

Nalazi se na Siciliji, na jonskoj obali mora u blizini letovališta Đardini NaksosiTaormina. Hotel se nalazi u centru letovališta Maskali – Fondakelo. U blizini hotela nalaze se prodavnive, barovi, restorani i poslastičarnice.  Udaljen je 200 m od peščano – šljunkovite plaže. Hotel ima svoj vrt sa zelenilom, bazen sa besplatnom upotrebom ležaljki i suncobrana za goste, recepciju, restoran, bar.  Sobe su prostrane 1/2, 1/3 i 1/4 pogodne za smeštaj porodica sa decom. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, klima uredjaj, frižider, prostranu terasu. Doručak je kontinentalni, slano – slatki i posluuje se po principu švedskog stola. Hotel ima svoju plažu gde se korišćenje ležaljki i suncobrana dodatno naplaćuje na licu mesta.Više informacija www.kinghousehotel.it


Italija Rim

HOTEL REGENT 4*
Smešten je u elegantnoj četvrti Parioli, u severnom delu Rima. Sadrži bar i funkcionalno uređene sobe sa drvenim nameštajem i TV-om, a bežični internet se može besplatno koristiti. Do trga Pjaca del Popolo i stanice metroa Flaminio možete stići za oko 20 minuta hoda il ilokalnim vozom sa stanice Euklide, koja se nalazi iza ugla. Klimatizovane sobe u ovom hotelu sa 4 zvezdice imaju parket ili podove prekrivene tepihom. Takođe nude satelitsku televiziju i pay-per-view kanale.

Više informacija http://hotelregentroma.bookdreams.co/

 HOTEL PARK HOTEL BLANC ET NOIR 3*  

Nalazi se u severo zapadnom delu Rima, gradskom autobuskom linijom prevoza povezan je sa centrom grada. Hotel ima parking, restoran i bar. Svaka soba imatuš/WC, fen, minibar, telefon, TV, sef i klima uređaj. Doručak je kontinentalni švedski sto. Više informacija www.parkhotelblancetnoir.com


 Italija Napulj

 HOTEL POSEIDON 4* – Torre del Greco, Napoli

Hotel Poseidon se nalazi u mestu Tore del Greco, u Napolitanskom zalivu. Hotel je povezan sa Napuljem i Sorentom redovnom linijom voza Circumvesuviana. U okolini hotela nalaze se restorani, bar i prodavnice. Hotel Poseidon nalazi se u blizini plaže, luke i centra mesta. Svaka soba je moderno opremljena i ima kupatilo tuš/wc, minibar, wi –fi, SAT TV.

Više informacija http://www.hotel-poseidon.it/


NAPOMENA ZA HOTEL:

Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.

 

VIZE:

Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova,mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Stari (plavi) pasoši prestali su da važe 31.12.2011. godine. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU

Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.

Organizator ne snosi odgovornost i nije dužan upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno.

Sicilija Letovanje Autobusom

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

OPŠTE NAPOMENE:

Putnik je dužan proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme, mesto polaska i naziv hotela

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa

Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Aranžman je rađen na bazi od minimum 60 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Organizator putovanja, Licenca OTP 130/2010 izdata 05.02.2010. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

 

Program br.1 od 08.03.2019. Licenca Ministarstva Turizma OTP 130/2010. od 05.02.2010.godine

Sicilija Letovanje Autobusom


SORENTO LETOVANJE AUTOBUSOM 10 DANA / 7 NOĆENJA: SORENTO – AMALFI – KAPRI – NAPULJ – POMPEJA – POSITANO – RIM 


SAN REMO LETOVANJE AUTOBUSOM 9 DANA / 6 NOĆENJA: Portofino – Santa Margarita – Menton – Monako – Monte Karlo – Eze Village  – Nica – San Pol De Vans – Sen Trope – Antib – Kan – Cinque Terre


SICILIJA LETOVANJE AUTOBUSOM 13 DANA / 8 NOĆENJA: RIM – VATIKAN – MESINA – TAORMINA – VULKAN ETNA – KATANIJA – PALERMO – SICILIA OUTLET VILLAGE – SIRAKUZA – SICILIJANSKA SELA (film KUM) – DJARDINI NAKSOS –  POMPEJA – KAPRI

Pozovite nas