NOVA GODINA 2019 ISTANBUL 3 NOĆENJA

I S T A N B U L – NOVA GODINA 2019

Autobusom 6 dana – 3 noći

Sa preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul, nekada nazivan Konstantinopolj, ima zaista mnogo toga da ponudi turistima. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu i za vreme vladavine Sulejmana Velikog (1520-1566), doživljava procvat, tako da mnoge građevine, nenadmašne lepote potiču iz ovog doba. Godine 1923.T urska je proglašena Republikom, a Ankara za glavni grad. Međutim, Istanbul je mnogo značajnija metropola, važan poslovni, trgovački i kulturni centar. Predstavlja središte islamske kulture, pravi je raj za kupovinu, a posebna zanimljivost za turiste su turska kupatila.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN        SUBOTA, 29.12.2018.

Polazak iz Beograda oko 14h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih  formalnosti.

2. DAN        NEDELJA, 30.12.2018.

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN        PONEDELJAK, 31.12.2018.

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Ejup džamije (gde se nalaz grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga je planiran odlazak u Minijaturk park (u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar grada. U večernjim časovima individualno doček nove godine. SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.

4. DAN        UTORAK, 01.01.2019.

Doručak. Fakultativno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata… Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme.  U popodnevnim časovima fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta poslednjem sedištu sultana. U večernjim časovima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

5. DAN        SREDA, 02.01.2019.

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativno odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja Istanbula /Topkapi, Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom/. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja, stare skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate, gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika), Rimski Hipodrom (ogromnog platoa, gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. DAN        ČETVRTAK, 03.01.2019.

Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima. Kraj programa.


TERMIN PUTOVANJA: (SIGURAN POLAZAK-POSLEDNJA MESTA)

29.12.2018 – 03.01.2019

HOTEL: BUYUK KEBAN 3+* 129 EURA

HOTEL: GRAND LALELI 3* 119 EURA

*POLAZAK IZ BEOGRADA bez mogućnosti doplate za polazak iz Novog Sada


Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • prevoz autobusom turističke klase ( od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se odredjuju prema prijavi
 • smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
 • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove – nepomenute usluge
 • stanična usluga 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
 • fakultativni izleti (minimum 20 pax za realizaciju izleta):
  • Tursko veče sa večerom i 2 pića 30 € – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI
  • Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Plava Džamija, Aja Sofija) 40 €
  • Krstarenje Bosforom sa obilaskom Vaseljenske patrijaršije 20 €
  • Dolmabahče palata 30 €
  • Pjer Loti i minijaturk (uključena ulaznica) 15 €

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 sobu – 60€ (jednokrevetna soba na upit)
 • Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) popust 10€
 • Dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) – ostvaruje popust 40%

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan plaćanja
 • prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)

NAPOMENA: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo poklone i stvari za ličnu upotrebu!

Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u Republiku Tursku, pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

NAPOMENA:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel ART 3*  Skromniji hotel. Nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije, u delu grada Laleli. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, telefonom… art-hotel-istanbul.hotel-istanbul.net/en/

Hotel BUYUK KEBAN 3+*  Nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije.. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, telefonom, mini barom… www.hotelbuyukkeban.com/

Hotel GRAND LALELI 3*  Nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije.. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, telefonom, mini barom… www.grandlalelihotel.com/en-us

 

Pozovite nas