MILANO NOVA GODINA 2019 3 NOĆENJA

MILANO – NOVA GODINA
Đenova & jezero Komo
– Centar mode –

Milano je prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom, sa preko 1,5 milion stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su deo izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog nasleđa grada. U svetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova, koji upotpunjuju doživljaj svakom posetiocu.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 29.12. – Polazak iz Niša, Beograda, Novog Sada u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije uz kraće pauze radi odmora.

2. dan 30.12 – MILANO  -Dolazak u Milano u popodnevnim časovima. Po dolasku obilazak prestonice Lombardije – najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan 31.12 -MILANO – OUTLET SERRAVALLE – ĐENOVA  – Doručak. Slobodno vreme u Milanu ili fakultativni odlazak do Đenove i Outleta Serravalle (jedan od poznatijih outlet centara u Italiji sa velikim izborom radnji poznatih brendova. Putnici koji ne žele u Đenovu, ostaju u trznom centru do povratka ostatka grupe iz Đenove). Po dolasku u Đenovu obilazak grada: pogled na stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, kuća Kristofera Kolumba… Đenova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a, nakon slobodnog vremena polazak ka outlet centru Serravale, slobodno vreme za shopping, polazak za Milano, povratak u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2019. GODINE. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  01.01. – MILANO – LUGANO -KOMO   – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak švajcarskog  jezera Lugano i italijanskog jezera Komo. Dolazak u Lugano. Obilazak grada, a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Milanu obilazak jezera Komo. Mogućnost fakultativne voznje brodom po jezeru. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje. (Grad Lugano,se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada i  slobodno vreme za šetnju gradom ili  uz jezero Lugano i Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji. Slovilo je za “italijanski Versaj” a tu se odmarao i Julije Cezar.. Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru)   Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan  02.01 – MILANO – MONCA – SRBIJA  – Doručak, napuštanje hotela, slobodan prepodne u Milanu ili fakultativni odlazak do Monce. MONCA –gradić koji se nalazi na samo 15km od Milana. Kao rimska kolonija Medičija postala je važan trgovački centar. Obilazak grada uz pratnju vodiča: gradska kuća – Arengario, gotički Duomo koji čuva krunu kraljice Teodolinde, veliki park sa neoklasičnom vilom Reale i odlazak do čuvene trkačke staze formule 1 – Autodromo. Slobodno vreme za setnju i individualne aktivnosti, polazak ka Milanu, sastanak sa ostatkom grupe. Polazak za Srbiju u ranim popodnevnim satima.

6. dan  03.01 – dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).Kraj usluga.


TERMIN PUTOVANJA: (SIGURAN POLAZAK, POSLEDNJA MESTA)

29.12.2018 – 03.01.2019

HOTEL: Abacus 4*

(ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA PROŠIREN POLAZAK / DODATNI KAPACITETI)

CENA PO OSOBI 139 EURA

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA 15 EURA PO OSOBI

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom  na relaciji prema programu putovanja,
-smeštaj u hotelu Abacus 4* u Milanu  na bazi 3 noćenja sa doručkom
-razgledanja po programu putovanja,
-usluge turističkog vodiča – pratioca,
-troškove organizacije
.

ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
-ulaznice i fakultativne izlete
-individualne troškove
obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – 2€ po osobi po noći

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
-Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Aik banke na dan uplate.
– 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
– 30% prilikom rezervacije , ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom.

POPUSTI:

-deca do 10 godina ( u pratnji dve punoplative osobe)  – 30% popusta, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu

DOPLATE:

-doplata za 1/1 – 45€

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 
*Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 40 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

Obilazak Monce – 10€

Obilazak jezera Lugano i Komo  – 25€

Obilazak Đenove i outleta Serravalle – 25€

Outlet Serravalle – 15€

HOTEL ABACUS 4* – na liniji metroa, 20 minuta vožnje do Duoma, milanske katedrale – moderan sa odličnom lokacijom, (recepcija 24h, TV u svakoj sobi, trpezarija, i prijatan restoran na verandi s pogledom na hotelsku baštu, Wellness centar)

Napomena: za putovanje u EU je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

Organizator poseduje licencu OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Organizator je osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2018.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora koji su sastavno deo prijave putovanja.

Pozovite nas