LISABON AVIONOM PUTOVANJE

LISABON AVIONOM 4  NOĆENJA

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april – najduži viseći most u Evropi – i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvčovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.


*JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA PO OSOBI*

*Plaćanje se vrsi u dinarima po srednjem kursu Narodne Banke Srbije

Program putovanja 4 noćenja LISABON AVIO

1.dan BEOGRAD – MINHEN – LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 15.00h kod šaltera Plana toursa (br. šaltera 705). Poletanje aviona za Minhen u 17.10h (let LH 1729 ). Sletanje u Minhen u 18.45h. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.40h ( let LH 1792 ). Sletanje u Lisabon u 22.50h. Transfer do hotela. Noćenje.
2.dan LISABON
Doručak. Polazak na tročasovno panoramsko razgledanje. Lisabon je jedan od najstarijih glavnih gradova sveta koji se prostire duž desne obale reke Težo. Vožnja autobusom do parka Edvarda VII sa lepim pogledom na trg Pombal i glavnu gradsku ulicu Liberdade. U nastavku vožnja do kvarta grada zvanog Belem i obilazak remek-dela arhitekture 16. veka, manastira Svetog Žeronimuša. Pored manastira su i dva spomenika različitih epoha, kula Belem i Spomenik otkrićima. Sledi odlazak u najstariji deo Lisabona. Pešačko razgledanje Alfame i njenih uskih i strmih uličica kao i vidikovaca odakle se otkriva izvanredna panorama na veći deo grada. Odlazak autobusom do glavnih trgova Il Komersio, Rosio i Restauradoreš odakle se otkriva pogled na kulu Santa Žušta, pozorište kraljice Marije i nekoliko obližnjih spomenika. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
3.dan LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roke i Lisabonske rivijere. Vožnja do Sintre traje oko 45 minuta. Po dolasku razgledanje Nacionalne palate, letnje rezidencije portugalskih kraljeva, koja je prvobitno izgrađena još za vreme vladavine Mavara. U nastavku razgledanje Kabo da Roka, krajnje zapadne tačke Portugala i Evropskog kontinenta. Obilazak Kaškaiša, gradića na obali Atlantika i utočišta mnogih evropskih vladara za vreme Drugog svetskog rata u kom Portugal nije učestvovao. Povratak u Lisabon kroz Eštoril i pored ušća reke Težo u Atlantik. Trajanje izleta od 09.00 – 17.00 h Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Batalju, Nazare i Obidoš. Po dolasku u Batalju razgledanje manastita Santa Maria da Viktoria koji je izgrađen po nalogu kralja Žoaoa I i posvećen je velikoj pobedi u bici kog Alžubarote. Nastavak vožnje do obale Atlantika, do popularnog letovališta Nazare, na obali okeana. Vožnja do Obidoša, vrlo prijatnog i elegantnog gradića. Cveće, voće, bele vile, asfaltne staze, mirne ulice – sve je slično scenografiji iz dobre bajke. Verovatno je zato i izabran za mesto gde se održalo bajkovito venčanje budućih kraljeva, desetogodišnjeg Alfonsa (budući Alfonso V) i osmogodišnje Izabele. Povratak u Lisabon.Trajanje izleta od 08.30 – 17 h. Slobodno vreme. Noćenje.
5.dan LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Sobe se napuštaju u 12.00h. Transfer do aerodroma u 13.30h. Poletanje aviona za Frankfurt u 16.10h (let LH 1169). Obrok tokom leta. Sletanje na frankfurtski aerodrom u 20.15h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50h (let LH 1410). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 23.40h.


POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za 1/1 sobu: 130 € (NA UPIT).

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Minhen – Lisabon – Frankfurt – Beograd(prevoznik Lufthansa),
• razgledanje grada,
• aerodromsku taksu 148 € (na dan objavljivanja programa – podložne promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge lokalnih vodiča kao i vodiča agencije
• agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe,
• međunarodno zdravstveno osiguranje
• boravišnu taksu koja iznosi 2 € po osobi i noći i plaća se direktno na recepciji hotela.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – Cena 60 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela po predviđenoj turi, ulaznicu u Nacionalnu palate u Sintri, usluge vodiča 
• BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – Cena 60 € obuhvata: autobuski prevoz po turi, ulaznicu u manastir u Bataljii kao i usluge vodiča
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu.


SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:
Hotel VIP EXECUTIVE SALDANHA 4*
Ovaj savremeni objekat je centralno lociran na oko 700 m od Parka Edvarda VII. Metroom, čija je stanica 100 metara od hotela, lako se može stići do srca grada. U sklopu hotela je restoran, bar, poslovni prostor a sve sobe su opremljene kupatilom, klima uređajem, sefom, fenom i TV-om. Besplatan internet je dostupan u celom hotelu. Doručak se servira po principu švedskog stola.

Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

NAČIN PLAĆANJA ARANŽMANA:

Minimum 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja, licenca OTP 506/2010 od 04.03.2010.

Potvrda o garanciji putovanja:
Organizator putovanja poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0047/2019 od 25.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060664 od 28.12.2017. izmenjena Aneksom br.1 od 29.01.2019.kojim je produženo trajanje Polise osiguranja br.300060664 po istim uslovima do 01.10.2019.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.


Call Now ButtonPozovite nas