KUBA PUTOVANJE – EGZOTIČNA PUTOVANJA

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena celina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela. Doživite ovo tropsko ostrvo kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična, da i sama predstavlja atrakciju. Kuba vam daje toliko mnogo slika, osećaja,  boja, mirisa, ukusa, doživljaja da vam treba vrlo malo vremena počnete da sledite njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Ostrvo cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustičnih automobila u raznoraznim bojama i sa najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kafe, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture“. Poslednja oaza starog svetskog poretka, mesto na kome vreme stoji, gde je stres sveden na minimum obiluje kako kulturnim i istorijskim atrakcijama, tako i prelepim karipskim plažama. Zato posetite Kubu dok se još nije promenila, jer će vas ovo putovanje naučiti da se radujete životu,važno je samo da se prepustite i preplaviće vas neverovatan osećaj vedrine.

Havana je glavni grad Kube i sa 2,2 miliona stanovnika je četvrti grad po veličini na Karibima. U starom delu grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a, sačuvan je veliki broj građevina iz španskog kolonijalnog perioda. Danas je Havana industrijski centar Kube i jedno od najposećenih turističkih centara u Latinskoj Americi. Trinidad je grad u centralnom delu ostrva i pod zaštitom je UNESCA. Stare kuće i kamene ulice, kolonijalni stil gradnje i prelepe plaže u njegovoj okolini, svakako će vas oduševiti.KUBA kružna tura – 14 dana / 11 noći

HAVANA – VARADERO – VINJALES – ZALIV SVINJA – TRINIDAD – SIENFUEGOS – SANTA KLARA

14 dana – avio 

01.09.2019.


(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1650€ 1540€ po osobi


PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN. BEOGRAD
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu sa konekcijom u jednom od evropskih gradova za let do Havane.
2. DAN. HAVANA
Dolazak u Havanu u ranim jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Nakon smeštanja, slobodno vreme ili prema dogovoru odlazak na plažu Santa Maria del Este gde se odmaramo od dugačkog puta uz zvuke salse raznih bendova koji šetaju plažom, uz koktele sa rumom, ukuse karipskih plodova mora… Povratak u smeštaj u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje u Havani.
3. DAN. HAVANA – CITY TOUR
Slobodan dan ili šetnja Starom Havanom. Obilaze se najvažniji delovi Stare Havane: bar LA BODEGUITA DEL MEDIO gde je Hemingvej pio mohito, a zatim poseta glavnim trgovima: Katedrala (Plaza de la Cathedral), San Francisko (Plaza de San Francisco), Trg Oružja (Plaza de Armas) i Stari trg (Plaza Vieja). Proći ćemo i ulicom Mercaderes gde je i muzej čokolade, kao i glavnom ulicom Stare Havane, ulica Obispo (Calle Obispo). Nakon šetnje sledi pauza za ručak pa slobodno vreme za kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje u Havani.
4. DAN. HAVANA – POSETA KUĆI ERNESTA HEMINGVEJA
Nakon doručka, u 9:30am odlazimo do kuće Ernesta Hemingveja koje traje okvirno 3.5h. Sledi pauza za ručak, a onda u poslepodnevnim časovima sledi jednočasovna vožnja kabrioletima kroz Havanu. Noćenje u Havani.
5. DAN. HAVANA
Doručak. Transfer do Varadera. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje u Varaderu.
6. DAN. VARADERO
Slobodno vreme. Noćenje u Varaderu.
7. DAN. VARADERO
Slobodno vreme. Noćenje u Varaderu.
8. DAN. VARADERO
Doručak. Transfer do Havane. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje u Havani.
9. DAN. HAVANA – VINJALES
Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet do doline duvana Vinjales (Vinales).
Sastajanje na dogovorenom mestu u 7:20am. Polazak za Vinjales u 7:30am. Vožnja starim automobilima traje otprilike 2 sata do naše prve pauze za toalet i kafu. Zatim nastavljamo vožnju jos nekih sat vremena i stižemo do vidikovca Los Hazmines (Los Jasmines) odakle se vidi cela dolina Vinjales sa svojim specijalnim formacijama stena koje su prekrivene šumom i rastinjem, a koje su u svetu poznate kao Mogoti (Mogotes). Nakon zadivljujućeg pogleda sledi kraća vožnja automobilom do Indijanske pećine (La Cueva del indio) kroz koju ćete prvo prošetati a onda se i kratko provozati čamcem. Ručak je u privatnom restoranu za koji na Kubi kažu Paladar gde nam pripremaju veoma ukusnu lokalnu hranu. Nakon ručka sledi kraća vožnja automobilom, a zatim I pešačka tura sa lokalnim vodičem po farmi duvana i obilazak kuće farmera gde ćemo videti kako se gaji duvan i prave kubanske cigare. Imaćemo i priliku da probamo nekoliko cigara kao i organsku kafu koju će nam pripremiti domaćica kuće. Oko 17 časova krećemo nazad za Havanu i stižemo između 20 i 21h.
Noćenje u Havani.
10./11. DAN. HAVANA – SANTA KLARA – SIENFUEGOS – TRINIDAD – ZALIV SVINJA – FARMA KROKODILA
Slobodno vreme ili fakultativni dvodnevni izlet 10. i 11.dan. Santa Klara- Trinidad – Zaliv Svinja – Farma Krokodila.
Rani jutarnji polazak za Santa Klaru. Obilazak muzeja i mauzoleja Če Gevare, zatim muzeja Blindirani Voz i centralnog parka. Nakon ručka polazak za Cienfuegos kroz koji cemo prosetati i videti park Marti, šetalište Prado i posetićemo malekon. Dolazak u Trinidad u vecernjim casovima. Slobodno vreme. Noćenje u Trinidadu. Nakon doručka u 6:00h polazak za Zaliv Svinja. Obilazak muzeja Giron i nakon posete La Cueva de los Peces, poseta farmi krokodila a zatim odmor na plaži. Polazak za Havanu u 18:00h. Dolazak u Havanu u kasnim večernjim casovima.
Noćenje u Havani.
12. DAN. HAVANA
Slobodno vreme. Noćenje u Havani.
13. DAN. HAVANA
Rani jutarnji transfer do aerodroma. Avio let sa konekcijama do Beograda.
14. DAN. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.

Kuba Manga Trip

 


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama
 • smeštaj 8noćenja u dvokrevetnim standardnim sobama u guest hause smeštaju (kasas partikulares) na bazi doručka, kao i u hotelu u Varaderu 4* na bazi all inclusive usluge 3noći,
 • obroci koji su navedeni u programu putovanja,
 • lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja (sa lokalnim vodicima na engleskom, uz asistenciju pratioca grupe-predstavnika agencije),
 • transferi i autobuski prevoz,
 • troškovi organizacije i vodjenja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • medjunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem do 30.000€,
 • ulaznice za arheološke lokalitete, nacionalne parkove i muzeje, osim ako nije naznačeno u programu putovanja,
 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. VINJALES – 70 €
Izlet uključuje:

 • Prevoz starim kubanskim automobilima na relaciji Havana – Vinjales – Havana
 • Ulaznicu u pećinu i vožnju brodićem
 • Ručak
 • Stručnog lokalnog vodiča
 • Posetu farme duvana
 • Domaću organsku kafu i prezentaciju pravljenja tompusa
 • Pratnju vođe puta

NAPOMENA: Postoji mogućnost da će prevozno sredstvo biti mini kombi/autobus umesto starih automobila. Putnici će na vreme biti obavešteni ako dođe do ovakve promene.

2. SANTA KLARA – SIENFUEGOS – TRINIDAD – ZALIV SVINJA – FARMA KROKODILA-GIROM-PLAYA LARGA – HAVANA – CENA NA UPIT, ZAVISI OD BROJA PRIJAVLJENIH PUTNIKA
Rani jutarnji polazak za Santa Klaru. Obilazak muzeja i mauzoleja Če Gevare, zatim muzeja Blindirani Voz i centralnog parka. Nakon ručka polazak za Sienfuegos kroz koji ćemo prosetati i videti park Marti, setaliste Prado i posetićemo malekon. Dolazak u Trinidad u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje u Trinidadu. Nakon doručka u 6:00h polazak za Zaliv Svinja. Obilazak muzeja Giron i nakon posete La Cueva de los Peces, poseta farmi krokodila a zatim odmor na plaži. Polazak za Havanu u 18:00h. Dolazak u Havanu u kasnim večernjim časovima.

Izlet uključuje:

 • Vožnju autobusom – Mini kombijem na relaciji Havana – Santa Klara – Trinidad – Girom –Playa Larga – Havana
 • Noćenje u Trinidadu
 • Ulaznicu u muzej Blindirani voz
 • Ulaznicu u muzej Giron
 • Ulaznicu na farmu krokodila
 • Organizaciju i izvodjenje izleta
 • Pratnju i asistenciju vodiča

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • kompletna uplata je do popune mesta tri nedelje pre polaska, cena je radjena na bazi 10 putnika, uz manji broj putnika, cena se koriguje

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Kube.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari…) ili bolest putnika
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Putnici moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu

Cenovnik br 1, od 01.10.2018.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja po članu 63. Zakona o turizmu Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Pozovite nas