KINA Peking Sian I Šangaj putovanje

KINA Peking Sian I Šangaj putovanje


KINA Peking Sian I Šangaj putovanje 

Polazak: 13.05.2019 – 13. dana / AVIO

PEKING – VELIKI KINESKI ZID – SIAN – ŠANGAJ – SUDŽOU – WUZEN – VOJSKA OD TERAKOTE


1. dan: BEOGRAD – DOHA – PEKING
Sastanak putnika ispred info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 10 sati. Let za Dohu u (QR 232) u 12 sati. Sletanje na aerodrom u Dohi u 18 sati.
2. dan: DOHA – PEKING
Let za Peking (QR 892) u 02.10 sati. Sletanje u 14.55 sati po lokalnom vremenu u Peking – pravi biser kineske kulture, glavni grad Kine, drugi po veličini i najmoderniji kineski grad i političko, kulturno i obrazovno središte države. Kao sedište kineskih imperatora kroz vekove, glavni grad drevne Kineske imperije još uvek je zadržao puno dokaza svoje kraljevske prošlosti, s aristokratskim hramovima, parkovima i palatama. Transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan: PEKING
Doručak. Razgledanje počinje sa obilaskom trga Tjenanmen, koji je dobio naziv po Tjenanmen kapiji koja odvaja trg od Zabranjenog grada na severu. Zbog svojih dimenzija (880 x 500 m), ovo je najveći trg na svetu. Kroz Tjenanmen kapiju na kojoj se nalazi veliki portret Mao Ce Tunga, ulazi se u Zabranjeni grad, u koji je nekada ulaz bio dozvoljen samo carskoj porodici, slugama, uvaženim gostima i ponekad konkubinama. Tu se nalazi najveći kompleks palata na svetu iz XV veka, u kojima su živele dve dinastije careva – Ming i Ćing. Grad je podeljen na dva dela. U južnom delu, nazvanom još “spoljašnji sud”, car je iskazivao svoju veliku moć nad narodom. Tu se nalaze tri sale: Sala vrhovne harmonije (najstarija i najveća sala, u kojoj su održavana krunisanja careva i proslave rođenadana), Sala centralne harmonije i Sala očuvanja harmonije, u kojoj je car primao strane posetioce. Kroz kapiju rajske čistoće dolazi se u severni deo Zabranjenog grada, gde je car živeo sa svojom porodicom. Spomenici su pod zaštitom UNESCO-a. Poseta parku Jingšan u kome se nalazi veštačko brdo visine 45 metara i sa koga se pruža pogled na Zabranjeni grad. Zatim poseta Nebeskom hramu, jednom od najlepših prizora u Pekingu. Ceo kompleks, uključujući i veliki park je dva puta veći od Zabranjenog grada. Noćenje. 
4. dan: PEKING /VELIKI KINESKI ZID
Doručak. Celodnevni izlet do jednog od najimpresivnijih spomenika na svetu i simbola cele Kine – Velikog kineskog zida. Prostire se od istoka Kine do zapadne obale, ukupnom dužinom od 8.851 km (glavni deo 2.450 kilometara), predstavlja najduži zid na svetu, i najveći odbrambeni objekat. Moćni car Ši Huang Ti je oko 221. godine p.n.e. ujedinio razne delove Kine. Međutim, smatrao je da njemu i njegovom carstvu preti opasnost iz severnih pustinja u kojima su živela varvarska plemena nomada. Iz tog razloga je car naredio da se sagradi zid koji će ih sve štititi. Zid je podignut spolja od ogromnih opeka i odsečenih kamenih blokova, a punjen iznutra kamenicama i zemljom. Visok je izmedju 6 i 10 metara, na vrhu širok od četiri do osam metara, dovoljno za hod četiri konja uporedo, udobno za manevrisanje vojske i prevoz žita i oružja. Sa unutrašnje strane zida su sazidane odgovarajuće kamene stepenice i hodnici. Na svakih nekoliko stotina metara je podignuta po jedna kula odnosno toranj za prenos dimnog signala. Kule su pogodne za smeštaj oružja i žita i za odmor vojnika. Tokom godina on se menjao, dograđivao, delimično rušio, ali i pored toga još uvek stoji. Od 1987. godine on je pod zaštitom UNESCO-a, a od 2007. godine uvršten je među sedam novih svetskih čuda. Poseta grobnici dinastije Ming i Svetom putu. Povratak u hotel. Noćenje. 
5. dan: PEKING /STARI PEKING/ – SIAN
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili poludnevni fakultativni izlet do starog dela grada, koji je isprepletan velikim brojem uskih ulica, tzv. hutong. Vožnja rikšama, koja upotpunjuje doživljaj. Razgledanje se završava posetom Palati mira i harmonije (hram Lama), jednom od najvećih i najznačajnijih tibetansko budističkih manastira u svetu. Originalno je to bila carska palata, koja je pretvorena u budistički centar. Transfer do železničke stanice. Smeštaj u četvorokrevetne kabine. Polazak voza za Sian u vecernjim satima.  
6. dan: SIAN
Dolazak u prepodnevnim satima. Doručak u lokalnom restoranu. Razgledanje drevnog kineskog grada Sijan, nekadašnja prestonica više dinastija koje su ovom, danas najmnogoljudnijom zemljom na svetu, vladale. Sijan je jedan od najstarijih kineskih gradova, sa više od tri hiljade godina dugom istorijom. Pošto je bio početna stanica “puta svile”, izuzetno je razvijen. Prirodno i istorijsko obeležje ovog kraja načinili su od njega prirodni i istorijski muzej. Danas je najpoznatiji po Muzeju terakote, u kojem se nalazi 8.099 figura vojnika i konja od terakote kao i gradskih zidina grada, iza kojih se nalazi najveći zamak  dinastije Ming, koja je vladala između 1368. i 1644. godine. Zidine okružuju stari centar grada, a geografski centar su kula-zvonik i četiri glavne ulice koje odatle polaze – Dong Dađi, Či Dađi, Nan Dađi i Bei Dađi, u kojima se nalazi komercijalni deo grada.  Smeštaj u hotel. Noćenje.  
7. dan: SIAN /VOJSKA OD TERAKOTE/- ŠANGAJ
Doručak.. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet do jednog od najvećih svetskih arheoloških nalazišta, čije je iskopavanje započelo davne 1974, kad su seljaci kopajući bunar u sušnoj ravnici u blizini grada Sijana pronašli prve ratnike od terakote. Glineni ratnici su kolekcija od preko 7.000 skulptura vojnika i konja napravljenih od gline. Kolekcija skulptura se nalazila u grobnici i bila zakopana zajedno s prvim kineskom carem, Ćin Si Huanga, koji je ujedinio Kinu 221. g. p.n.e. Kineski istoričari prikazuju Ćin Ši Huanga kao velikog ujedinitelja, koji je osvojio šest država i osnovao napredno feudalno kraljevstvo sa jedinstvenim novcem i pismom.  Međutim, on je takođe poznat kao nemilosrdni lider, koji je spaljivao knjige, kastrirao i sahranjivao živezarobljenike. U vreme kad je car Ćin Ši Huang umro i bio sahranjen, skulpture su pokopane zajedno s njim jer se verovalo da će tako i nakon smrti car imati vojsku kojom da zapoveda. Skulpture gledaju ka istoku i nalaze se u borbenoj formaciji, vojnici su naoružani lukovima i strelama, kopljima, mačevima i dr. Naoružanje je u vreme otkrića bilo još uvek veoma oštro. Pored ratnika pronađeni su i ostaci kočija, konja, takođe od gline. Začuđuje da je lik svakog ratnika urađen originalno i da ne postoje dva ista izraza lica od 6000 vojnika. Ujedinjene nacije, naučna i kulturna organizacija UNESCO, proglasila je ovu neobičnu vojsku za Svetsku baštinu 1987. godine. Čin je započeo izgradnju palate, da bi predstavljala njegov dom u zagrobnom životu, odmah nakon što je došao na vlast. Palatu je zidalo 700.000 radnika oko 40 godina, a završena je dve godine nakon Činove smrti. Prema spisima dinastije Han, grob Čin Ši Huanga je visok 120 metara, odvojen je kamenim zidom i zaštićen brojnim tajnim zamkama. Grobnica nije iskopana zbog straha od oštećenja neprocenjivih umetničkim predmeta. Posle najnovije faze istraživanja 2009. godine, uporni arheolozi su na prostoru od 200 kvadrata otkrili nove figure od terakote, vojnike, konje, do sada neviđene ratne doboše i dramatično obojene štitove i druge glinene replike oružja i oruđa. Pored glinenih vojnika ukrašeni živopisnim bojama na lokalitetu je pronađeno i još 300 potpuno novih artefakata koji ukazuju da car Ćin Ši Huang kraj večne kuće nije postavio samo gardu, već ceo dvor, uključujući akrobate i drveće s pticama. Transfer do železničke stanice, Smeštaj u četvorokrevetne kabine. Polazak voza za Šangaj u vecernjim satima. 
8. dan: ŠANGAJ
Doručak u lokalnom restoranu u Šangaju. Dolazak u Šangaj luku i najveći grad u Kini koji se nalazi na obali reke Huang-pu, u blizini ušća reke Jangce. Šangaj je danas najveće trgovačko i finansijsko središte Kine. Šangaj je grad neslućenog porasta stanovništva koji je u proteklih 20 godina broj svojih stanovnika doslovno udvostručio. Po jednom od zadnjih popisa ima preko 23 miliona stanovnika. Današnji Šangaj predstavlja ostavštinu morske luke iz prošlosti i impresivnih građevina 21. veka u obliku nebodera, velikih hotela i velikih shopping centara. To je fascinantan brzorastući grad gde se susreću Istok i Zapad. Šangaj važi za grad budućnosti i grad najbrže rastuće svetske ekonomije. Obilazak najpoznatijig dela grada, na zapadnoj strani, odnosno Bundu, nalaze se zgrade koje su ograničene visinom, zgrade koje čine istoriju grada, izgrađene u različitim stilovima (gotika, renesansa, barok…). Od Bunda prema unutrašnjosti grada započinje najpoznatija ulica Šangaja, Nanjing, ulica prepuna prodavnica i raznoraznih poznatih svetskih brendova, poznata po velikim neonskim reklamama. Nasuprot Bundu, na istočnoj strani reke nalazi se Pudong koji se sastoji od visokih i modernih zgrada. Noćenje. 
9. dan: ŠANGAJ
Doručak. U samom centru užurbanog Šangaja kriju se vrtovi neopisive lepote, koji pružaju pravi kontrast velikom i bučnom gradu i prava su oaza mira i sklada. Vrtovi Yu Yuan (ili samo Yu vrtovi – što u prevodu znači vrtovi zadovoljstva) jedni su od najlepših vrtova u celoj Kini. Prelepi vrtovi smestili su se u centru starog dela Šangaja. Yuyuan je četvrt koja se sakrila između gomile nebodera i pokušava ostati kakva je bila. Ulice su prepune ljudi, prodavnica, prekrasnih kineskih kućica čija arhitektura mora oduševiti. Vrtovi Yu Yuan potiču iz 16. veka, a za javnost su otvoreni od 1961. godine. Na površini od oko 20.000 kvadratnih metara smestili su se tradicionalni kineski paviljoni, brojna jezerca i ribnjaci, egzotične stene, staro drveće i prekrasno cveće. Vrt je podeljen na šest tematskih zona. Jedno od najpoznatijih delova Yu Yuan vrtova je stena od žada, smeštena nasuprot dvorane Yuhua (dvorana je napravljena kao mesto odakle možete posmatrati stenu). Radi se o prekrasnoj steni visokoj više od tri metra, koja ima 72 rupe. Posebnost ove stene je da ako zapalite mirisni štapić ispod nje, dim će nekom čarolijom izlaziti na sve 72 rupe. U slučaju da se u stenu kroz vrh naliva voda, ona će se slivati iz svih rupa i stvarati prekrasan prizor. Noćenje.
10. dan: ŠANGAJ /SUDŽOU
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni celodnevni izlet za Sudžou, ili Su, kako ga Kinezi rado zovu, nosi epitet najljepšeg grada u Kini. Sudžou je srce provincije Đijangsu, koja se nalazi u donjem toku reke Jangce, na obali Žutog mora. Ova provincija je prepuna reka i obuhvata ne samo velike Jangce i Huanghe, već i njihove pritoka. Ima i Veliki kanal, koji je na svoj način isto toliko poznat kao i Kineski zid. Veliki kanal, dug 1.794 kilometra, pruža se od Pekinga, na severu, do Sudžoa i Handžoua, na jugu. Sve priče o Sudžou i njegovim stanovnicima počinju i završavaju se Dugom rekom (Jangceom), za koju Kinezi ponosno naglašavaju da je treća po veličini u svetu, posle Amazona i Nila. U petom veku pre nove ere, po naređenju He Lua, kralja plemena Vu, visoki dvorski službenik Vu Cisi započeo je gradnju Sudžoa. Po predanju, obim grada iznosio je 40 lija (20 kilometara). Tokom 25 vekova ovaj grad je doživeo, kažu, sijaset promena i nevolja, ali se ipak očuvao drevni šarm carske Kine. Istorijski spisi tvrde da je Marko Polo posetio Sudžou 1280. godine i opisao ga u svojim putnim beleškama kao „grad koji osvaja lepotom”. On mora da se tu osećao kao kod kuće jer je Sudžou, kao i Venecija, sagrađen na vodi. Sudžou je poznat i po svojim pedantno uređenim vrtovima, gde se i danas održavaju pozorišne predstave. Canglang Ting (Paviljon malih talasa), Šici Lin (Vrt lavljeg šumarka), Džuodžen Juan (Vrt smernog upravnika) i Liju Juan (Razvučena bašta) obrazuju četiri velika vrta Sudžoa. U gradu ima još stotinak manjih vrtova, uređenih u hortikulturnim stilovima dinastija Sung, Juan, Ming i Ćing. Okruženi neobičnim pejzažima, prepunim cveća, vrtovi su ispresecani pagodama, jezercima i ribnjacima. 
11. dan: ŠANGAJ /WUZEN/
Doručak.. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet za Wuzen 1300 godina star vodeni grad na reci Jangce koji se nalazi u centru Zlatnog trougla sacinjen od Sangaja, Hangdžoua i Sudžoua. Wuzen se nalazi se na UNESCO-voj svetkoj kulturnuj bastini. Od svog osnivanja Wuzen nikada nije menjao ime, lokaciju kao i način života, tradicionalne zgrade su ostale netaknute do danasnjih dana i posle stotina godina raznih atmosferskih uticaja. Povratak u hotel. Noćenje. 
12. dan: ŠANGAJ – DOHA
Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada Transfer na aerodrom. Let za Dohu (QR 871) u 23.50 sati.
13. dan: DOHA – BEOGRAD
Sletanje u Dohu u 5 sati. Let za Beograd (QR 231) u 06.35 sati. Sletanje u Beograd u 11 sati.

Cena putovanja putovanja po osobi:
899 € + avio takse


INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE  “PEKING, SIAN I ŠANGAJ”:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd – Doha – Peking / Šangaj – Doha – Beograd, transferi prema programu putovanja, prevoz vozom sa noćenjem u spavaćim kolima u kabinama sa 4 ležaja na relaciji Peking-Sian i Sian-Šangaj, smeštaj u Pekingu, Sianu i
Šangaju u hotelima kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) 3 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u Sianu i 4 noćenja u Šangaju, obilasci po programu putovanja, usluge vodiča, kao i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 389 evra), u Beogradu, Istanbulu, Pekingu i Šangaju (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), ulaznice za lokalitete (Zabranjeni grad 10 €, Nebeski hram 10 €), napojnice za lokalne vodiče i vozače 65 €.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana
pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

SMEŠTAJ:

PEKING – Hotel “ King Parkview” 3*
SIAN – Hotel “Days Inn City Centre” 3*
ŠANGAJ – Hotel “Huajing Grand Hotel” 3*
Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelom, iste kategorije.


FAKULTATIVNI IZLETI:

– Celodnevni fakultativni izlet “Veliki kineski zid“. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz kao i angažovanje vodiča)
– Celodnevni fakultativni izlet “Stari Peking“. Cena – 65 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz, vožnja rikšama, ručak u kineskom restoranu kao i
angažovanje vodiča)
– Celodnevni fakultativni izlet “Vojska od terakote“. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz kao i angažovanje vodiča)
– Celodnevni fakultativni izlet “Sudžou“. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz kao i angažovanje vodiča)
– Celodnevni fakultativni izlet “Wuzhen“. Cena – 95 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz, kao i angažovanje vodiča)
Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet bi mogao da bude izveden uz korigovanje cene).


VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE PUTOVANJE
– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
– Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici Putnik Travela.
– Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE
– Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja
za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim
režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana
sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na
teritoriju zemlje u koju putuju.
– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i
spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled
objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne
rade.
– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak,
nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0086/2018 od 25.01.2018.godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA”, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300060748 od 25.01.2018.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

– Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja organizatora sa licencom br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

KINA Peking Sian I Šangaj putovanje

Pozovite nas